Neler Yeni

🔴CPU IŞIĞI KIRMIZI YANIYOR

Dahası  
Reaksiyon skoru
128
İsim
Alper Uğurcan
Ekran kartını sokun monitörü direkt anakarta baglayın, x2deki Rami çıkarın, X4 e taktıgınız Rami çıkarın ve X2 ye takın.

Drsağbırakmayan

80+ Silver
hayır ordan sadece işlemci anakart kasa ve psu aldım, onlar diğer parçaları kendilerikiye test ettiler
Kim bunlar güvenilir firmamı ram veya ekran kartı hatası verse tamam da CPU led yanması enteresan.
Onlardan testten geldiğinde parçalar toplumuydu yani PSU CPU hepsi montajlımıydı
Siz sadece RAM ve GPU mu montaj yaptınız

mr__white

80+
Kim bunlar güvenilir firmamı ram veya ekran kartı hatası verse tamam da CPU led yanması enteresan.
Onlardan testten geldiğinde parçalar toplumuydu yani PSU CPU hepsi montajlımıydı
Siz sadece RAM ve GPU mu montaj yaptınız
creature game store.

evet ben ram ssd gpu ve soğutucyu taktım

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,495
İsim
.
Sistemi ilk aldığımda DRAM ışığı kırmızı yandığı için aldığım yere geri göndermiştim ve onlar test edip video attılar, sistem gayet normal çalışıyordu. Bugün kasa tekrar elime geldi ilk denediğimde yine aynı DRAM ışığı kırmızı yanıyordu, kasanının fanları dönüp RGB'leri de yanıyordu. Fakat birkaç kere kapatıp açtım bu sefer DRAM değil CPU ışığı kırmızı yanıyor ve kasanın RGB'leri de yanmıyor (fanlar dönüyor).

Sorunun çözümü nedir kaç haftadır uğraşıyorum şu sistemle bir türlü mutlu sona ulaşamadım.

Sistem özellikleri:
  • R7 9700X
  • Gigabyte B850M D3HP
  • XPG Lancer 16 GB (X2)
  • ASUS Prime OC RTX 5070
  • Kingston KC3000 2TB
  • XPG Invader X
  • FSP VITA 750W
Aynısını bizzat yaşadım işlemciyi yanlış takınca anakartın pinlerini eğmiştim işlemcini sök pinlerini kontrol et büyük ihtimalle pinlerde eğik var.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,351
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
İki RAM' i de anakartının 4. slotunda dene. Sonuç alamazsan arkadaşın dediği gibi pinlere bakmanda fayda var.

Ayrıca ek olarak 2. slotta da 2 rami tek tek deneyebilrisin. Ayrıca boot için en az 5 dakika beklemeni öneririm.
Bazen bu süre 10 dakikaya kadar bile uzuyor. BU sürenin kısalması için en güncel BIOS larda calısma yapmıslardı sanırım

Ysuflix

80+ Gold
evet ddr5'te boot süreleri 10 dakikayı dahi aşabiliyor. beklemekte fayda var. klavyede numlock ışıklarını da takip et. numlock geliyor da görüntü gelmiyorsa görüntü kablosu ve monitöre odaklan arıza ordadır.

mr__white

80+
Aynısını bizzat yaşadım işlemciyi yanlış takınca anakartın pinlerini eğmiştim işlemcini sök pinlerini kontrol et büyük ihtimalle pinlerde eğik var.
işlemciuyi söküp baktım herhangi bi eğik pin yok
evet ddr5'te boot süreleri 10 dakikayı dahi aşabiliyor. beklemekte fayda var. klavyede numlock ışıklarını da takip et. numlock geliyor da görüntü gelmiyorsa görüntü kablosu ve monitöre odaklan arıza ordadır.
klavyem %60 numlock yok. gücü verince klavye sadece tek renk yanıyor

mr__white

80+
Ekran kartını sokun monitörü direkt anakarta baglayın, x2deki Rami çıkarın, X4 e taktıgınız Rami çıkarın ve X2 ye takın.
O zaman bilmiyorum hocam ben anakartı değiştirdim düzeldi.
İki RAM' i de anakartının 4. slotunda dene. Sonuç alamazsan arkadaşın dediği gibi pinlere bakmanda fayda var.

Ayrıca ek olarak 2. slotta da 2 rami tek tek deneyebilrisin. Ayrıca boot için en az 5 dakika beklemeni öneririm.
Bazen bu süre 10 dakikaya kadar bile uzuyor. BU sürenin kısalması için en güncel BIOS larda calısma yapmıslardı sanırım
şu an tek ram slotuyla (2. slot )bios a girdim ilk defa ama boot ve cpu ışığı yanıuyor normal mi

Son düzenleme:

mr__white

80+
video cekersen bakayim boyle bir sey gelmedi aklima
Pek bilgim yok ama windows varsa boot etmeyi deneyebilirsin
şu an windows kurdum cpu led hala kırmızı ama pc yi kullanabiliyprum bu nasıl oluyor ve ne anlama geliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

video cekersen bakayim boyle bir sey gelmedi aklima
Pek bilgim yok ama windows varsa boot etmeyi deneyebilirsin
şu an windows kurdum cpu led hala kırmızı ama pc yi kullanabiliyprum bu nasıl oluyor ve ne anlama geliyor

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,351
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
CPU kabloları, cpu soketi veya cpu da bir sorun var muhtemelen. Ayrıca sorun EXPO belleğiniz varsa bundan da kaynaklanıyor olabilir. Tek tek hepsini deneyin. Önce EXPO varsa ve açıksa kapatın. Sonra cpu kablolarına erişebiliyor iseniz bir çıkarıp takmayı deneyin (tabii ki bilgisayar kapalıyken).
Olmaz ise işlemciyi cıkarıp bir soketi kontrol etmekte fayda var.

Top Bottom