CPU sıcaklığı 100 derece oldu

Hocam merhaba 2 gün önce cpu 100 dereceyi gördüğü için yazmıştım daha sonradan termal macunu sürmemi istediniz bende sürmüştüm. İlk gün bir sıkıntı yoktu her şey olması gibiydi fakat şimdi rise of the tomb raider oyununu oynadım ve 106 dereceyi gördüm cidden ne yapacağımı şaşırdım.
106 derece ve kapanmıyor mu? aldığın yer ebaşvur hacım bence donanımsal bir sıkıntı var

Hocam merhaba 2 gün önce cpu 100 dereceyi gördüğü için yazmıştım daha sonradan termal macunu sürmemi istediniz bende sürmüştüm. İlk gün bir sıkıntı yoktu her şey olması gibiydi fakat şimdi rise of the tomb raider oyununu oynadım ve 106 dereceyi gördüm cidden ne yapacağımı şaşırdım.
BIOS'tan CPU Boost'u kapatın.

106 derece ve kapanmıyor mu? aldığın yer ebaşvur hacım bence donanımsal bir sıkıntı var
Bende anlamadım gitti. yarın tekrardan oyuna girerim video kaydı alırım kanıtla birlikte aldığım yere söylerim
Post automatically merged:

BIOS'tan CPU Boost'u kapatın.
Onuda deneyelim bakalım ne yapsam olmadı. İlk an sıkıntı yyok sonraki gün tırt

Şuan bilgisayar boşta ve 60-65 dereceleri arasında

onu kapat bunu kapatla olmaz o iş aldığın yere gönder belli ki bir sıkıntı var.

Bende anlamadım gitti. yarın tekrardan oyuna girerim video kaydı alırım kanıtla birlikte aldığım yere söylerim

Onuda deneyelim bakalım ne yapsam olmadı. İlk an sıkıntı yyok sonraki gün tırt

Şuan bilgisayar boşta ve 60-65 dereceleri arasında
CPU Boost kapalı. Termal macun yenilenmiş ve fanda da problem yoksa en son format at temiz kurulum yap. Yine olmazsa işlemcide arıza var demektir.

onu kapat bunu kapatla olmaz o iş aldığın yere gönder belli ki bir sıkıntı var.
Denilen her şeyi yaptım ama sorun bu. Yarın tekrardan oyuna girip deniyeceğim. eğer yine aynı değerler olursa fotoğrafını çekip aldığım yere söyleyeceğim.

amd işlemciler (ryzen) 105 e kadar dayanabiliyormuş ben intelle 108 e kadar çıkıyordum :D

Hocam OCCT ile test yapar mısınız? Değerler yine böyle çıkarsa aldığınız yere işlemci değişim veya iade talebinde bulunun.

Arkadaşlar hepinize iyi günler. Dün yeni gelen bilgisayarımı topladım ve içine windowsu kurdum ondan sonra oynadığım oyunlardan biri olan valorantı idirdim valorant oynarken poligonda olmama rağmen cpu sıcaklığının 100 derece olduğunu fark ettim. Yaşadaığım yerde hava sıcaklığı 33 derece oda doğuya dönük. Termal macun fanın üstündeki macundur ek olarak başka macun sürmedim. Sıcaklığı azaltmak için ne yapabilirim ?

Fanı doğru şekil de takıp tam oturttuğuna eminmisin ?

Artıdan 95 derece de PC kapanmalıdır normal de 100 dereceyi oyunda görmen imkansız.

Hocam OCCT ile test yapar mısınız? Değerler yine böyle çıkarsa aldığınız yere işlemci değişim veya iade talebinde bulunun.
OCCT testi nasıl yapıyoruz

Sürdüğün Macun nedir?

Fanı doğru şekil de takıp tam oturttuğuna eminmisin ?

Artıdan 95 derece de PC kapanmalıdır normal de 100 dereceyi oyunda görmen imkansız.
Fanı doğru taktigimdan eminim bütün vidalar sonuna kadar sıkılı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,986
Üyeler
191,020
Son üye
Agul
Geri