cpu sıcaklığım normal mi ?!??

uribiru

80+
Reaksiyon skoru
33

Merhaba,
ryzen 5 3600 kullanıyorum ve ets2 oynarken değerler şu şekilde oluyor;

Ekran görüntüsü 2023-08-06 183045.png

keza render alırken de sonuçlar şu şekilde;

Adsız.png

boştayken ise değerler şu şekilde;​

Ekran görüntüsü 2023-08-06 184044.png

Bu değerler normal mi ?​

96 derece fazla.
Stok fan yetersiz kalıyor.

Stok soğutucu varsa normal. Ryzen 3600 fazla ısınan bir işlemci ve stok soğutucu yetmiyor. Havalar da ısınınca fazladan ısınması normal. Uzun zamandır temizlik ve bakımı yapılmadıysa fanların tozlanması ve termal macunun kuruması da ısınamsına yol açar. Bakımını yapın ve kule tipi soğutucu alın.

Stok soğutucu varsa normal. Ryzen 3600 fazla ısınan bir işlemci ve stok soğutucu yetmiyor. Havalar da ısınınca fazladan ısınması normal. Uzun zamandır temizlik ve bakımı yapılmadıysa fanların tozlanması ve termal macunun kuruması da ısınamsına yol açar. Bakımını yapın ve kule tipi soğutucu alın.
tozlarını yeni aldım, ayrıyeten bilgisayar toplanalı 1 yıl olmadı macunun kuruyacağını sanmıyorum,
kule tipi soğutucu işine gelirsek de, öneriniz varsa ileride alabilirim lakin bu aralar extra parça alamam.
yaz boyu bu şekilde kullansam ciddi zararlara sebep olur mu ?

tozlarını yeni aldım, ayrıyeten bilgisayar toplanalı 1 yıl olmadı macunun kuruyacağını sanmıyorum,
kule tipi soğutucu işine gelirsek de, öneriniz varsa ileride alabilirim lakin bu aralar extra parça alamam.
yaz boyu bu şekilde kullansam ciddi zararlara sebep olur mu ?
Ciddi zararlara sebep olmaz. İşlemci sıcaklığı düşürebilmek için çekirdek frekansını otomatik olarak kısacak bu da fps'in düşmesine neden olacak. Kasanın hava sirkülasyonu iyi değilse fanları doğru konumlandırıp bunu iyileştirebilirsiniz. Kasanın toz filtrelerini kontrol edin. Fazla tozlanmışsa içeri soğuk hava alma konusunda sıkıntı yaşanıyor olabilir. Özellikle kasanın ön tarafında iç tarafta toz filtresi bulunur. Dışarıdan bakıldığında tozlandığı belli olmaz.

Ciddi zararlara sebep olmaz. İşlemci sıcaklığı düşürebilmek için çekirdek frekansını otomatik olarak kısacak bu da fps'in düşmesine neden olacak. Kasanın hava sirkülasyonu iyi değilse fanları doğru konumlandırıp bunu iyileştirebilirsiniz. Kasanın toz filtrelerini kontrol edin. Fazla tozlanmışsa içeri soğuk hava alma konusunda sıkıntı yaşanıyor olabilir. Özellikle kasanın ön tarafında iç tarafta toz filtresi bulunur. Dışarıdan bakıldığında tozlandığı belli olmaz.
tozlanma değil de, thermaltake versa t25 modelini kullanıyorum ve mesh panel değil büyük ihtimalle onun etkisi var,
ben de mi elime matkap alıp kasayı delsem ne yapsam :D

Bende R5 3600 kullanıyorum. Stok fan ve önü mesh bir kasa ile birlikte MX 4 kullandım oyunda sıcaklıklar Max 62-65, full yükte 83 derece. Kasanın önü açıksa termal macun bakımı lazım demektir.

tozlanma değil de, thermaltake t25 tg modelini kullanıyorum ve mesh panel değil büyük ihtimalle onun etkisi var,
ben de mi elime matkap alıp kasayı delsem ne yapsam :D
Aynen mesh kasa değilse sıkıntı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Olmadı kasanın yan panelini açık bırakıp öyle kullanın.

Aynen mesh kasa değilse sıkıntı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Olmadı kasanın yan panelini açık bırakıp öyle kullanın.
ha şunu da belirteyim, kasa fanları direkt powersupply'a bağlı hız ayarı yapamıyorum daha hızlı çalışsa belki etkisi olabilir

ha şunu da belirteyim, kasa fanları direkt powersupply'a bağlı hız ayarı yapamıyorum daha hızlı çalışsa belki etkisi olabilir
Onun yerine işlemci fanının hızını BIOS'tan ayarlayabilirsiniz. Fanı hızlı dönerse daha hızlı serinleyebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,108
Üyeler
194,837
Son üye
zaferss
Geri