Çözüldü✓ Cpu ve Gpu mhz düşüşü

silindi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

az önce bir kez daha fps drop yedim ve drop yediğimde fark ettim ki cpu mhzi 3200'den 500'e düşüyor aynı şekilde gpu'da 1400'den 200'e

Son düzenleme:
Hocam aynı sorunu bende yaşıyorum. 2400G kullanıyorum 92 dereceleri gördüğüm için iyi para bayılarak işlemcide soğutucu değiştim(cooler master kule tipi). Soğutucu değişmeden drop sorunu yaşamıyordum. İşlemci yükte OC li iken 74 dereceyi aşmamasına rağmen GPU 200 mhz ye düşüp yükseliyor. İşim garibi stok fanı takılınca 92+-2 derecelerde mis gibi dropsuz oyunumu oynuyorum. Gittim en baştan biosu güncelledim olmadı. Rami test ettim sıkıntı yok. b350 msi anakarta aynı setup u kurdum sıkıntısız. Sıkıntının anakartta olduğunu düşünüyorum. Garantiside var ama gel gör bu sıkıntıyı garantiye açıkla. Garantiye göndersem adım gibi eminim bios güncelleyip gönderecekler bir ay boşa bekleyeceğim. Mecbur bende 4 pinli stok soğutucu fanını söktüm kule tipine lastiklerle uydurmaston bir şekilde montajladım. Sıkıntısız kullanıyorum. Anakartım Gigabyte B450s2h SSD Jamesdonkey 3200 mhz 8+8 gskill . Siz sıkıntınızı çözebildiniz mi?

Bu arada vsoc sıcaklık değerlerinin pek bir önemi olmuyor. Acaba mı dedim test ettim etkilemiyor.

Ryzen 5 3400G apu işlemciyi kullanıyorum ramlerim 2x8 3200mhz normal olarak oynarken fpsim aniden 10 altına düşüyor. Driverlerım güncel neyden kaynaklanıyor olabilir ? (Yaklaşık 5 10 saniye sürüp geri normal fpse dönüyor) Cpu mhzi 3200 den 500'e Gpu 1400'den 200'e
şu an aynı sorunu yaşıyorum mhz düşüyor nasıl çözdünüz acaba sorunu paylaşabilir misiniz?

şu an aynı sorunu yaşıyorum mhz düşüyor nasıl çözdünüz acaba sorunu paylaşabilir misiniz?
Hocam stok soğutucu yetmiyor. İşlemci aşırı şekilde ısınıyor ve kendini soğutmak için mhzini düşürüyor bu yüzden fps de büyük kayıplar oluyor. Bütçeniz varsa T6 Ultra alabilirsiniz. Sorununuz düzelecektir.

Hocam stok soğutucu yetmiyor. İşlemci aşırı şekilde ısınıyor ve kendini soğutmak için mhzini düşürüyor bu yüzden fps de büyük kayıplar oluyor. Bütçeniz varsa T6 Ultra alabilirsiniz. Sorununuz düzelecektir.
teşekkürler ustam yaz bitti artık kışın devam ederse alırım ama kışın sıkıntı olmazsa havalar tekrar ısınmaya başlayınca ekran kartı alma planım da var ikisini beraber alır takarım inşallah teşekkür ederim

teşekkürler ustam yaz bitti artık kışın devam ederse alırım ama kışın sıkıntı olmazsa havalar tekrar ısınmaya başlayınca ekran kartı alma planım da var ikisini beraber alır takarım inşallah teşekkür ederim
Hocam size önerim satıp ikinci el bir sistem almanız. Ben satıp 1050Ti'lı bir sistem aldım kat kat daha iyi.

youtubedaki testlerde bir sıkıntı görünmüyor hocam zaten 3060 takarsam bir süre sonra 5. nesil ryzen işlemciye geçerim diye düşünüyorum
Hocam bir sıkıntı gözükmek lakin siz rtx3060'ın tam performansını alamazsınız işlemciniz yüzünden. Bence de bir süre sonra Ryzen 5 5500 veya Ryzen 5 5600'e geçilebilir.

Geri