Neler Yeni

Cpu ve Gpu verimli çalışmıyor. YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR!

Rüzgarl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Rüzgar Işık
Gigabyte b450m
RTX 3080 Tİ 12GB
Ryzen 5 1600
2x DD4 3200 Mhz 8gb Kingston
Psu 650 watt
Aryond A32 V1.3 165 Hz 2k monitör
Sistemim bu soğutma stok soğutucular henüz güzel bir soğutucu alamadım.
SORUN: Arkadaşlar oyunlarda sistem kendini tamamen kullanmıyor ve bu yüzden düşük fps problemi yaşıyorum. Mesela lol gibi pek sistem gerektirmeyen bir oyunda en yüksek ayarlarda 88 ila 125 fps arası değer görüyorum. Ekran kartı ve işlemci arasında bariz bir fark olduğunu biliyorum ancak dar boğaza düştüğünü düşünmüyorum çünkü oyunlarda ekran kartı ortalama %30 işlemcim ise %40 görüyor. Bu değerlerde ekran kartı 60 derece İşlemcim ise 65 derecelerde çalışıyor. Düşük ve sürekli oynayan bir fps değerim var pek stabil değil nedenini çözemedim. Arkadaşlarımın sistemlerine baktığımda işlemci ve ekran kartları oratlama %60 %70 oranlarında tüketim sağlarken benimkilerin bu kadar düşük tüketim sağlaması ve düşük fps vermesinin nedenini bulamadım bu yüzden size sormak istedim. (NOT: Arkadaşım aynı sistemin sadece Ryzen 7 8700 ile lolde 700 ila 900 arası Fps görebiliyor.) Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

Ekler

• image.png
    image.png
    224 KB · Hit: 14

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
O işlemci 2K'da bile olsa maalesef o ekran kartına aşırı derecede yetersiz.

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
629
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Gigabyte b450m
RTX 3080 Tİ 12GB
Ryzen 5 1600
Psu 650 watt
SORUN: Arkadaşlar oyunlarda sistem kendini tamamen kullanmıyor ve bu yüzden düşük fps problemi yaşıyorum. Mesela lol gibi pek sistem gerektirmeyen bir oyunda en yüksek ayarlarda 88 ila 125 fps arası değer görüyorum. Ekran kartı ve işlemci arasında bariz bir fark olduğunu biliyorum ancak dar boğaza düştüğünü düşünmüyorum çünkü oyunlarda ekran kartı ortalama %30 işlemcim ise %40 görüyor. Bu değerlerde ekran kartı 60 derece İşlemcim ise 65 derecelerde çalışıyor. Düşük ve sürekli oynayan bir fps değerim var pek stabil değil nedenini çözemedim. Arkadaşlarımın sistemlerine baktığımda işlemci ve ekran kartları oratlama %60 %70 oranlarında tüketim sağlarken benimkilerin bu kadar düşük tüketim sağlaması ve düşük fps vermesinin nedenini bulamadım bu yüzden size sormak istedim. (NOT: Arkadaşım aynı sistemin sadece Ryzen 7 8700 ile lolde 700 ila 900 arası Fps görebiliyor.) Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Olum 1600 e 3080 ti troll konu mu yapıyon adam mı löklüyon anlamadım ya

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,876
İsim
yusuf ecer
Gigabyte b450m
RTX 3080 Tİ 12GB
Ryzen 5 1600
Psu 650 watt
Cevabını zaten kendin vermişsin. Lol işlemci oyunu. Ekran kartıyla neredeyse gram alakası yok. İşlemci değiştirmeniz lazım. Minimum 5600 alarak fpsinizi düzgün değerlere getirebilirsiniz.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

Rüzgarl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Rüzgar Işık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar öncelikle çevaplarınızı için çok teşekkür ederim sorun anladığım kadarıyla işlemciyle alakalı ancak gerçekten anlamadığım bir nokta var. Darboğaz olması için ekran kartı örnek veriyorum %25 %35 arası çalışırken işlemcinin %80 %90 gibi oranlarda çalışması gerekmezmiydi. İşlemci kendini hiç yormuyor sadece bunun nedenini merak ediyorum.
O işlemci 2K'da bile olsa maalesef o ekran kartına aşırı derecede yetersiz.

Olum 1600 e 3080 ti troll konu mu yapıyon adam mı löklüyon anlamadım ya

Cevabını zaten kendin vermişsin. Lol işlemci oyunu. Ekran kartıyla neredeyse gram alakası yok. İşlemci değiştirmeniz lazım. Minimum 5600 alarak fpsinizi düzgün değerlere getirebilirsiniz.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Arkadaşlar öncelikle çevaplarınızı için çok teşekkür ederim sorun anladığım kadarıyla işlemciyle alakalı ancak gerçekten anlamadığım bir nokta var. Darboğaz olması için ekran kartı örnek veriyorum %25 %35 arası çalışırken işlemcinin %80 %90 gibi oranlarda çalışması gerekmezmiydi. İşlemci kendini hiç yormuyor sadece bunun nedenini merak ediyorum.
Hayır, bugünkü videoda anlatıyor zaten. LOL bütün çekirdekleri kullanamıyor rezalet o konuda. Kullandığı 1-2 çekirdek %100 görüp bayılıyordur zaten.

Rüzgarl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Rüzgar Işık
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rtx 3080 Ti için önerebileceğiniz işlemciler neler. Amd olması gerekiyor çünkü ana kartım B450m, ancak işlemci için fiyat sınırlandırması yok, yeterki uyumlu ve güzel çalışacak bir öneride bulunun

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,861
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Rtx 3080 Ti için önerebileceğiniz işlemciler neler. Amd olması gerekiyor çünkü ana kartım B450m, ancak işlemci için fiyat sınırlandırması yok, yeterki uyumlu ve güzel çalışacak bir öneride bulunun
5800X3D diyecektim fiyatı fırlamış. 5700X3D al en temizi.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,876
İsim
yusuf ecer
Afterburner düşündüğün kadar basit algılamıyor o olayı. Atıyorum işlemci 8 çekirdek, bu iki çekirdeği sonuna kadar kullanıp diğer çekirdekleri kullanmıyor,kullanamıyor.

Top Bottom