Neler Yeni

Crack Hakkında Merak Ettiklerim

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Hayır, mesela cyberpunk üzerinden örnek vereyim. Bu oyunu bana ücretsiz verseler yine online modu yok korsan oynasam yine online modu yok yani korsan ile orjinal arasında fark yok. RDR2 verseler sevinirim(rdr2 çöp değil yanlış anlama en sevdiğim oyun 200 lirayı hakeden bir oyun ama keşke 100 lira olsada alabilsem).
Epic kuponları Steam indirimleri ile RDR2 ve bir çok pahalı oyun uygun fiyatlara düşüyor aslında uygun fiyattan alınıp gönül rahatlığı ile istediği zaman oynıyabilir crack kullananlar ama neden enayilik olarak görülüyor anlamıyorum.

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,395
İsim
berk
hocam bu çok saçma bir örnek şimdi düşün fabrika arabayı yapmış sonra bu araba fabrika önündeki garaja konulmuş ve oradan çalınmış adamın biride sana arabayı veriyor ve tüm suçu üzerine alıyor kabul etmez misin?
İronileri sonunda (!) olmadan anlayamıyor musunuz :/

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,045
İsim
göksel yurtcan

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Epic kuponları Steam indirimleri ile RDR2 ve bir çok pahalı oyun uygun fiyatlara düşüyor aslında uygun fiyattan alınıp gönül rahatlığı ile istediği zaman oynıyabilir crack kullananlar ama neden enayilik olarak görülüyor anlamıyorum.
Epic games seviyorum fakat oyun alacaksam steam tercih ediyorum. Steam topluluk konusunda çok daha ön planda.

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,707
İsim
misfit
Crackin hiçbir mantıklı açıklaması yok bu arada. Ben bu forum hesabını bile 3-4gün önce crack mevzusu konuşulurken tilt olup birşeyler anlatmak için açmıştım hatta. O zaman da bunun gayet mantıksız olduğunu söyledim. Kimsenin fakir olmasını istemem ama sizin gelirinizin düşük olması oyun firmalarını baltalama hakkını elde ettiğiniz anlamına gelmiyor. Ben böyle dedim diye milyar dolarlık oyun firmasını savun anca diye laf yedim geçen sefer ama telltale games gibi çok da büyük olmayan firma cracke dayanamayıp battı ve o türün tek temsilcisi olan firma artık yok. Bu crack olayının iyisi-kötüsü, hakeden oyunu, haketmeyen oyunu yok. "Aaaa bu küçük firma bunun oyununu cracklemeyelim" demiyor kimse. Yaptığınız şeyi meşrulaştırmaya çalışmayın
Burada zaten ucuz oyun yapanları savunuyor çoğu kişi. Gidip de asgari ücretle hatta onun da altında bir ücrete çalışan birisinden bir oyuna 600₺ vermesini beklemek saçmalık. Suçlanması gereken kişi bu durumda olmamıza sebep olan kişilerdir. En azından Steam gibi oyuncu dostu firmalar var ve dolar kurunu makul seviyede tutuyor.

Ellie Williams

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,408
İsim
Meriç erbay
Epic games seviyorum fakat oyun alacaksam steam tercih ediyorum. Steam topluluk konusunda çok daha ön planda.
Bende her zaman Steam'i tercih ederim ama konu ucuzluk ise epic'de kuponlar ile daha uyguna geliyor bütçesi az olan insanlar için.

M-Q^GÖKTÜRK

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
11,045
İsim
göksel yurtcan
Burada zaten ucuz oyun yapanları savunuyor çoğu kişi. Gidip de asgari ücretle hatta onun da altında bir ücrete çalışan birisinden bir oyuna 600₺ vermesini beklemek saçmalık. Suçlanması gereken kişi bu durumda olmamıza sebep olan kişilerdir. En azından Steam gibi oyuncu dostu firmalar var ve dolar kurunu makul seviyede tutuyor.
çok doğrusunuz hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Toprak Güler
Discord
ToprakBakunin#0001
Crackin hiçbir mantıklı açıklaması yok bu arada. Ben bu forum hesabını bile 3-4gün önce crack mevzusu konuşulurken tilt olup birşeyler anlatmak için açmıştım hatta. O zaman da bunun gayet mantıksız olduğunu söyledim. Kimsenin fakir olmasını istemem ama sizin gelirinizin düşük olması oyun firmalarını baltalama hakkını elde ettiğiniz anlamına gelmiyor. Ben böyle dedim diye milyar dolarlık oyun firmasını savun anca diye laf yedim geçen sefer ama telltale games gibi çok da büyük olmayan firma cracke dayanamayıp battı ve o türün tek temsilcisi olan firma artık yok. Bu crack olayının iyisi-kötüsü, hakeden oyunu, haketmeyen oyunu yok. "Aaaa bu küçük firma bunun oyununu cracklemeyelim" demiyor kimse. Yaptığınız şeyi meşrulaştırmaya çalışmayın
adam haklı beyler

AdomSegat

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Adem oku
benim düşümcem
Bi oyun 300 tl ise ve o oyuna vericek paran yoksa alabilirsin ama bi oyuna 300 tl vermeyipte o kadar bütçem yok diyipte bir hafta sonra 20 k telefon alırsan işte bu kötü bişrşey

radasamara

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,713
İsim
rada
Bende her zaman Steam'i tercih ederim ama konu ucuzluk ise epic'de kuponlar ile daha uyguna geliyor bütçesi az olan insanlar için.
Mesela rdr online oynamak istesem steam çok kolaylık sunar bana. Steam'in oyun içi menüsünü biliyorsun zaten anlatmama gerek yok (shift+tab). Ama mesela oyunu epic games'den alırsam arkadaşlarımla oynamak için yarım saat uğraşırım oyunlarına katılmak için.

AdomSegat

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Adem oku
+1

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Suçlanması gereken bu durumda olmamıza sebep olan kişilerdir çok doğru demişsin. Bunun sebebini elin amerikadaki firması çekmek zorunda değil ben herkese bunu anlatmaya çalışıyorum. Oyun firmaları aa bunların ekonomisi kötü 60$yerine 60tl den satalım diyemez zarar eder. bazıları yerel fiyatlandırmaya gidiyor yapanlar sapolsun ama yapmıyana niye yapmıyon deme gibi bir hakkımız yok bir insandan 60 alırken diğerinden 10 almak zorunda değil. Steam de oyunculara aşık olduğundam yapmıyor o önerdiği kur var (yanlış hatırlamıyorsam 2.1) bundan verirseniz sürümden kazanma şansınız olur diyor. Steam de kendi %30komisyonundan gelenin derdinde yani.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom