Crack neden zararlı ?

Ücretli uygulama/oyunu ücretsiz hale getirmeye çalışırken araya virüs de sıkıştırıyor.
Sırf kırılmış ürün sevenleri tuzağa düşürmek için.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Satır başları büyük harfle başlar.
Aha bende diyodum nerde kaldı protector reis. :D

Aha bende diyodum nerde kaldı protector reis. :D
lskdşlaskdşaskldaş
Sadece seni kışkırtmak için yapıyorum ya. Önemli hatalar dışında uyarı yapmam ama sana taktım . :D

Genel olarak tek zararı virüslerdir hepsinde virüs bulunur diyemem ama çoğunluğunda virüs vardır sonuçta bu işler beleşe yapılmıyor onun dışında pek bir zararı yok diye biliyorum

Online yok :( bazı android oyunlarda var ama 😉 bilmediğin sitelerden indirirsen virüs girebilir veya düşünsene crack için oyun siliyosun sonra crack oyun açılmıyor hata veriyor emek çöp.

Kul hakkı emeğe saygısızlık optimizasyonu sorunları buglar yeni çıkan sürüme ulaşamamak vs vs

Düzgün yerlerden repackler indirirsen online olmama dışında hiç bir problemi yok. Yıllardır torente abanan birisiyim daha hiç torentten virüs yemedim. (Kaspersky kullanıyorum.)

Crack yazılımlar içinde 3. kişilere bilgi aktaran exe lere sahip olduğu için zararlıdır

Cracked Programların Zararları Nelerdir?

Cracked yazılımların zararlarına ve faydalarına gelecek olursak faydaları bildiğiniz üzere paralı olan bir yazılımı ücretsiz olarak kullanıyor olmanızdır. Bir yazılımı ücretsiz olarak kullandığınız takdir de bildiğiniz üzere artık ona para ödemenize gerek yoktur. Ancak zararları da oldukça fazladır.

Örneğin cracker kişi cracklediği yazılımın içerisine kendi virüsünü yerleştirir ve piyasaya yarar. Bu yazılım da ücretsiz olduğu için insanlar tarafından sürekli olarak tercih edilir ve kullanılır. Cracker kişi de sahip olduğu virüs sayesinde yüzlerce bilgisayara sahip olmaktadır ki bu son derece tehlikeli bir durumdur. Bu nedenle cracked programları kullanıyorken dikkatli olmalı hatta mümkünse sırf bu nedenle kullanmamalısınız.

Son düzenleme:
Crack yazılımlar içinde 3. kişilere bilgi aktaran exe lere sahip olduğu için zararlıdır

Cracked Programların Zararları Nelerdir?

Cracked yazılımların zararlarına ve faydalarına gelecek olursak faydaları bildiğiniz üzere paralı olan bir yazılımı ücretsiz olarak kullanıyor olmanızdır. Bir yazılımı ücretsiz olarak kullandığınız takdir de bildiğiniz üzere artık ona para ödemenize gerek yoktur. Ancak zararları da oldukça fazladır.

Örneğin cracker kişi cracklediği yazılımın içerisine kendi virüsünü yerleştirir ve piyasaya yarar. Bu yazılım da ücretsiz olduğu için insanlar tarafından sürekli olarak tercih edilir ve kullanılır. Cracker kişi de sahip olduğu virüs sayesinde yüzlerce bilgisayara sahip olmaktadır ki bu son derece tehlikeli bir durumdur. Bu nedenle cracked programları kullanıyorken dikkatli olmalı hatta mümkünse sırf bu nedenle kullanmamalısınız.

Alıntı kaynağı paylaşınız.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,112
Üyeler
190,861
Son üye
furkankaankarahasanoglu
Geri