CREATİNİN BİR ZARARI VAR MI ?

Reaksiyon skoru
22
Merhabalar spora başlayalı 2 3 hafta oldu creatin kullanmaya başlamak istiyorum fakat çoğu kişi saç döker bilmem ne falan diyor arkadaşım bizzat saçını avuçlayarak gösterdi fakat ben hala inanmıyorum sizce napmalıyım?

Bu kadar takıntılıysan kullanma. Saç anksiyeteden de dökülüyor. Sorunun cevabı da hayır. 2026'a girerken hâlâ herhangi bir yan etkiyle bağı keşfedilemedi. Bir şeyin yüzde yüz hiçbir yan etkisi olmayacaktır anlamına gelmiyor bu. Belki 50 sene sonra şurdan şu bezi etkiliyor da böyle oluyor da ordan da şunu etkiliyor gibi bir şey ortaya çıkabilir ama yok. Dümdüz insanları toplayıp saç dökülme hızını ölçüp creatin verip tekrar baktıkları çalışmalar da var. Arttırmadığı görülmüş. Dht ile bağı olabilir deniyor ama sonuca baktığımızda yine dökülme hızını değiştirmediği için dht bağı olsa da önemsiz oluyor. Dht'nin artması da, dht'nin saç dökülmesiyle ilişkisi de kesinliğe ulaşmış bir konu değil.

Merhabalar spora başlayalı 2 3 hafta oldu creatin kullanmaya başlamak istiyorum fakat çoğu kişi saç döker bilmem ne falan diyor arkadaşım bizzat saçını avuçlayarak gösterdi fakat ben hala inanmıyorum sizce napmalıyım?
Hocam ben 3 aydır aktif olarak kullanıyorum. Bende saç dokulmemi arttırmadı. Yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi bu kadar kafaya takicaksan hiç kullanma çünkü saç dökülmesi stresede bağlı bir şey ne kadar çok stres yaparsan o kadar daha fazla dökülür sacin onun dışı aldığın günlerde en az 4-5 litre felan su icmen lazım diye biliyorum. Bunları yaparsan cokta sıkıntı olmaz muhtemelen

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,245
Üyeler
186,859
Son üye
Rheria
Geri