Yardım CS 2 4:3 Siyah Ekran Sorunu

cr1ta

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
653
Yeni sistem aldım RX 7800XT ekran kartı var Rust ve Death Stranding oynadım ve performansında sıkıntı yok driverları da güncelledim ve yükledim. Fakat CS2 de 4:3 seçeneğini seçince 1280x960 seçeneği çıkmıyor. Steam başlatma ayarlarına -h 1280 -w 960 yazdım fakat oyun siyah ekran full, fareyi hareket ettirince menü tıklama sesi falan geliyor ama monitör full siyah ekran oluyor. GPU Ölçeklemeyi de açtım ve en boy oranını koru yaptım fakat gene aynı. Bu sorunu nasıl çözebilirim, eskiden laptoba monitör bağlıyken bile çıkıyordu 1280x960 seçeneği ve oynayabiliyordum.

Once 1280x960 diye cozunurluk olusturman lazim radeon'dan sonra seceneklerde gorunur. Soldaki GPU Olcekleme'yi de etkinlestir ve olcekleme modunu tam panel yap.

1735406618226.png

İşte bundan bahsettim yukarıda, bu ayarı yapınca ve oyundan değiştirince gene siyah ekran oluyor.

Sag taraftan ozel cozunurluk eklemeden direkt baslangic komutu olarak 1280x960 olarak girersen siyah ekranda kalirsin cunku 1280x960 diye natural bir cozunurluk yok. Ustteki fotografta gosterdigim gibi once sag taraftan ozel cozunurluk olusturacaksin ondan sonra baslangic komutu girmene gerek yok 4:3 sectigin gibi otomatik cikacak.

Sag taraftan ozel cozunurluk eklemeden direkt baslangic komutu olarak 1280x960 olarak girersen siyah ekranda kalirsin cunku 1280x960 diye natural bir cozunurluk yok. Ustteki fotografta gosterdigim gibi once sag taraftan ozel cozunurluk olusturacaksin ondan sonra baslangic komutu girmene gerek yok 4:3 sectigin gibi otomatik cikacak.
Teşekkür ettim, cfg sıfırlayıp ilk önce amd yazılımından yapınca oldu.

Yeni sistem aldım RX 7800XT ekran kartı var Rust ve Death Stranding oynadım ve performansında sıkıntı yok driverları da güncelledim ve yükledim. Fakat CS2 de 4:3 seçeneğini seçince 1280x960 seçeneği çıkmıyor. Steam başlatma ayarlarına -h 1280 -w 960 yazdım fakat oyun siyah ekran full, fareyi hareket ettirince menü tıklama sesi falan geliyor ama monitör full siyah ekran oluyor. GPU Ölçeklemeyi de açtım ve en boy oranını koru yaptım fakat gene aynı. Bu sorunu nasıl çözebilirim, eskiden laptoba monitör bağlıyken bile çıkıyordu 1280x960 seçeneği ve oynayabiliyordum.
Reis bu sorun dışında başkabir sorun yaşadınmı bu kartta

Bende 1080x1080'de sorun yaşıyorum bilgisayarı aldığımdan beri cs'ye 1080x1080 tam panelde giriyordum sorun çıkmıyordu. AMD 25.3.1 sürüm güncellemesini yapınca cs'ye girdiğim zaman siyah ekranda dondu sonrasında renkli renkli çizgiler çıkmaya başladı masaüstüne dönmeme rağmen duzelmiyordu her seferinde düzeltmek için kapatip tekrar açıyordum pc'yi. Monitörümün desteklediği en yüksek Hz olan 180hz'yi ve özel çözünürlükte bu sorunu yaşıyorum düşük yenileme seçeneği olan 60hz de 1080x1080 sorun olmadan oynayabiliyorum AMD ayarlardan 180hz 1080x1080 seçili olmasına rağmen hala sorunlu anlamadım bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,097,657
Üyeler
174,599
Son üye
Mimar_DraculaNecmi
Geri