AEnic31
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 73
- İsim
- Abdurrahman Eniç
Arkadaşlar herkese merhaba. Ben yeni RTX 3060'lı (90 Watt 6 GB) bir Lenovo IdeaPad Gaming 3 aldım. Şu ana kadar 3 oyunda test yapma şansım oldu; LoL, CS:GO ve God of War.
God of War'da bilgisayar tam verimle çalıştı. Ekran kartı kullanım yüzdesi %99, İşlemci kullanım yüzdesi %30 civarında dolandı ve almam gereken FPS değerlerini aldım. Ancak iş LoL ve CS:GO gibi çok zorlamayan oyunlara gelince durum çok farklılaştı. LoL'de ekran kartı kullanım oranım %30 civarında dolandı ve FPS'im genel olarak 100'lerde gezindi. Ancak ben en azından fix 165 FPS görmek istiyorum. Monitörüm de 165 hertz olduğu için 165 FPS almaya çabalıyorum.
CS:GO'da da durum aynı. Eyvallah, ara sıra 200'lere kadar tırmanan FPS'ler var ancak genel olarak 165'in aşağısında FPS. GPU Kullanım oranı da %50 civarında. Bir tek sis bombasına bakarken kullanım %99 oluyor, o kadar. Aşağıda da görselleri var.
Ben mi yanlış biliyorum yoksa normalde RTX 3060 ve Ryzen 7 5800H ikilisi CS'de ve LoL'ded en az 300 FPS vermesi gerekmez mi?
Şu ana kadar yaptıklarım;
- Nvidia Denetim Masasından tüm ayarları yaptım.
- Denetim masasından "nihai performans" güç seçeneğini etkinleştirdim.
- CS:GO config dosyası indirdim, başlatma kodlarını yazdım.
- Tüm sürücüleri yükledim.
- Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bıraktım.
- Xbox Game DVR'ı devre dışı bıraktım.
Şimdiden teşekkür ederim.
God of War'da bilgisayar tam verimle çalıştı. Ekran kartı kullanım yüzdesi %99, İşlemci kullanım yüzdesi %30 civarında dolandı ve almam gereken FPS değerlerini aldım. Ancak iş LoL ve CS:GO gibi çok zorlamayan oyunlara gelince durum çok farklılaştı. LoL'de ekran kartı kullanım oranım %30 civarında dolandı ve FPS'im genel olarak 100'lerde gezindi. Ancak ben en azından fix 165 FPS görmek istiyorum. Monitörüm de 165 hertz olduğu için 165 FPS almaya çabalıyorum.
CS:GO'da da durum aynı. Eyvallah, ara sıra 200'lere kadar tırmanan FPS'ler var ancak genel olarak 165'in aşağısında FPS. GPU Kullanım oranı da %50 civarında. Bir tek sis bombasına bakarken kullanım %99 oluyor, o kadar. Aşağıda da görselleri var.
Ben mi yanlış biliyorum yoksa normalde RTX 3060 ve Ryzen 7 5800H ikilisi CS'de ve LoL'ded en az 300 FPS vermesi gerekmez mi?
Şu ana kadar yaptıklarım;
- Nvidia Denetim Masasından tüm ayarları yaptım.
- Denetim masasından "nihai performans" güç seçeneğini etkinleştirdim.
- CS:GO config dosyası indirdim, başlatma kodlarını yazdım.
- Tüm sürücüleri yükledim.
- Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bıraktım.
- Xbox Game DVR'ı devre dışı bıraktım.
Şimdiden teşekkür ederim.