Bir kaç arkadaş ağır sallamış. Steam dan para kazanılmaz...%30 komisyonla skin Trade (AL-SAT) etmeye çalışan boşuna uğraşır..Zaten Trade edilecek bir durumda yok grafiklere bakarsanız skin lerin %99 u baş aşağı düşüş trendindedir skin alıp ve yükselmesini bekleyip kar etmek akıl karı değil.
Aynı şekilde 20-30 hesap açıp broken fang operasyon vb. uğraşlardan para kazanmayı medet uman ağır işsizdir ve büyük risk almaktadır. bir örnekle açıklayayım ben zaten günde 7-8 saat CS GO oynayan biriyim eğlencesine operasyon bileti alıp görevleri tamamladım bir kaç güzel skin almak için. görevleri tamamlamak için en az 25-30 rekabetçi maç oynamak zorundasın diğer kısa süren kolay görevlerle yaklaşık 3-4 gün sürüyor.13-14 saatte görevleri bitiriyorum diyen yalan söylüyordur.
Neyse gelelim nasıl ve ne kadar kar edilir hesaplayalım bakalım. ben 110 TL kredi kartı ile para yükleyip operasyon bileti aldım ekstreye 114 olarak yansıdı. görevleri bitirip 50 tane kasa alıp 5.70 ten satışa koymaya çalıştım 4. kasadan sonra tak Steam guard onayı istedi ve cep telefonumdaki Steam guard göçtü. 1 yıla yakındır sorunsuz Steam guard kullanan ,defalarca kod alan ve onay işlemi yapan proğrama giriş yapamadım,Steam guard bu cihazda kulanılamaz uyarısı verdi.defalarca giriş yapmaya çalıştım E-posta adresine kod gönderilmesini istedi olmadı,en sonunda cep telefonuma kod gönder dedi gelen kodla giriş yapabildim.Allahtan yeni cihazda Steam guardı kullanıyorsun trade için 15 gün bekle uyarısı vermedi
neyse kalan 46 kasayı tek tek satışa koydum her kasa için onay istedi ve pazara yerleştirmek için 48 saat beklemede kalmamı istedi.
Nerde kalmıştık kar hesabı yapıyorduk
50X5.7 TL = 285 TL 1 yıldızdan da çıkartma aldık 2 TL de ordan geldi
287 TL Bu parayla değerli silah skini alıp bynogame de satıp banka hesabına çekeceğiz para kazanacağız
Steam pazardan skin alırken %30 komisyon bayıldık 86 TL , skin değeri kaldımı 201 TL , skini bynogame ye çekerken aynı şekilde en az %30 komisyon verdik 201 in % 30 = 60 TL , kaldımı orda 141 TL , %5 te bankaya çekerken komisyon ödedik 7 TL diyelim , Banka hesabımıza 134 TL geldi , yatırdığımız para 114 TL idi..Tebrikler 20 TL kar ettik
harca harca bitmez.
Bu hesap yalnızca 1 hesapla operasyon görevlerini bitirenler için. 20-30 hesap açıp görev kasan çok akıllı forumdaşlar yapması ve alması gereken şeyler.
Telefon hattı kesin lazım 100 TL civarı.Her hesap için E-posta adresi açtık kolay iş diyelim.Akıllı Anroid telefonu geçelim.
Steam guardı Anroid Emulators BlueStacks,Memu vb Emulatorslar dan yararlanıp kurdun. Tüm hesaplarda görevleri yapıp 2000-3000 TL vererek operasyon bileti aldın.Beklentin kasa fiyatlarının 15-20 TL ye çıkması ve büyük kar elde etmek.
Risk 1 : Kasa fiyatları baş aşağı düşmeye devam edip 2-3 liraya indi. Battın tüm emeklerin boşa gitti
Risk 2 : aynı bilgisayardan onlarca hesap açıp Valve yi dolandırmaya çalışıyorsun , bir baktın tüm hesapların kapatıldı. hiçbir hak iddia edemezsin. Battın ve tüm emeklerin boşa gittiği gibi belki yüzlerce liralık envanterini kaybettin.