Neler Yeni

Cumhurbaşkanının 640 Milyon TL'lik Yazlık Sarayı İddiaları

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Neyse daha fazla ekmek parası lazım mı ? Bizi boşverin siz yeter ki sarayda rahatça oturun.
Her yazdığım yoruma 10 dolar alıyorum. Ama dolardan da sıkıldım artık, bitcoin olarak ödeme yapılmasını isteyeceğim. Gelecekte daha da değerlenecek gibi duruyor.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Gelir eşitsizliği var, haklısın. Fakat şu da var; şirketler çalışanlarının maaşını asgari ücretten gösterip, gerisini elden veriyor. Bunu gerçekten çok fazla sayıda büyük şirket yapıyor. Devlet bunu engellese, asıl asgari ücretle çalışanların oranı ortaya çıkar.

Son 5 yıldaki yaşananlara, operasyonlara bakarsan; neden Türk lirasının bu kadar değer kaybettiğini de anlarsın.

Tekrar yazıyorum, şu an ekonominin iyi durumda olduğunu söylemiyorum. Kötü durumda. Bunu düzeltecek olan da, eski dönemlerde olduğu gibi yine Erdoğan liderliğindeki devlet yönetimidir.

1923'ten 2002'ye kadar ne kadar vergi almışlar? Günümüzdekiyle kıyasla bakalım; hangi dönemde daha çok gelişme olmuş. Ülkenin tüm dönemiyle, bir parti dönemini kıyaslıyoruz şu an.

128 milyar dolar yalanını, muhalefetin kendi adamı bile açıkladı. Yalan olduğunu söyledi. Hâlâ yalanın peşinden gidiyorsunuz.

2002 devlet bütçesi, 168 milyar 749 milyon Türk lirasıydı.
2021 devlet bütçesi, 1 trilyon 456 milyar 568 milyon 613 bin Türk lirası.p

Dış borçların sayısını nerden aldın bilmiyorum ama devlet bütçesiyle oranlarını bir kıyasla bakalım?

Kılıçdaroğlu SSK'yı batırmadı mı? O dönemdekilerin batırdığı bankaları araştır, devletin kasasını araştır bakalım?

Özelleştirmeler çok doğru bir hamleydi. Devlet fabrika yönetmez, yönetmemeli. Fabrika açacak olana destek versin, vergi indirimi yapsın, işini kolaylaştırsın; o fabrika üretim yaparak bunların karşılığını verir. Devletin elinde kalırsa, doğru dürüst yönetilemez.

Ekonominin şu an iyi durumda olduğunu söylemiyorum zaten. Fakat nedene bu hâlde olduğunu araştırmıyorsunuz. Türkiye'nin başına gelenler başka bir ülkenin başına gelse, iflas bayrağını çekerdi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben kaynaksız hiçbir şey konuşmuyorum forumda. Muhalif üyelerden bazıları bile bunu görüp söylüyor. Sen ise, önüme adam akıllı kaynak getirmiyorsun eleştirirken.
Yav şaka gibisin cevap vermeye değcek bir cevabın bile yok bazı verileri yalanlamışsın bağımsız kuruluşlar demediysem ya tcmb dir ya da tüik

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Yav şaka gibisin cevap vermeye değcek bir cevabın bile yok bazı verileri yalanlamışsın bağımsız kuruluşlar demediysem ya tcmb dir ya da tüik
Araştırmadan, sosyal medyadan duyduğun söylemlerle yanıt yazarsan olacağı bu tabii.

Hangi veriyi yalanlamışım?

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5

Oneomous

80+ Gold
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Mülteciler oy kullanmıyor. Cahil kesimi kim nasıl belirliyor? Sevmediğin partiye oy atanı cahil diye mi yaftalıyorsun? Bana göre bu forumdaki muhaliflerin neredeyse hepsi cahil, hatta ülke genelindekiler de cahil. Hiçbir şeyi araştırmadan, kaynaksız bir şekilde konuşuyorlar.

Sıyrıldığım bir durum yok. Selçuk Bayraktar'a balon diyenlerle muhatap olmak istemiyorum. Kaplanharun sen isen, konuşma benimle.

Manipülasyonun babasını muhalefet yapıyor. Şu ülkede yaşamasam, inanacağım yahu. Bizzat yaşadığımız olayları nasıl çarpıtabiliyorsunuz?

Düzmece sokak röportajlarına inanıyor musunuz gerçekten?
Boş yapıyorsun yapma.
Mülteciler kullanmadığı nerede yazıyor ? Git araştır bakalım mültecilere oy zamanı mesaj gelmiş mi gelmemiş gidin oylarınızı kullanın diye babam esnaf bizzat suriyeli gelip göstermiş ne diyor mesajda diye haghsahgh yazık valla.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Gelir eşitsizliği var, haklısın. Fakat şu da var; şirketler çalışanlarının maaşını asgari ücretten gösterip, gerisini elden veriyor. Bunu gerçekten çok fazla sayıda büyük şirket yapıyor. Devlet bunu engellese, asıl asgari ücretle çalışanların oranı ortaya çıkar.

Son 5 yıldaki yaşananlara, operasyonlara bakarsan; neden Türk lirasının bu kadar değer kaybettiğini de anlarsın.

Tekrar yazıyorum, şu an ekonominin iyi durumda olduğunu söylemiyorum. Kötü durumda. Bunu düzeltecek olan da, eski dönemlerde olduğu gibi yine Erdoğan liderliğindeki devlet yönetimidir.

1923'ten 2002'ye kadar ne kadar vergi almışlar? Günümüzdekiyle kıyasla bakalım; hangi dönemde daha çok gelişme olmuş. Ülkenin tüm dönemiyle, bir parti dönemini kıyaslıyoruz şu an.

128 milyar dolar yalanını, muhalefetin kendi adamı bile açıkladı. Yalan olduğunu söyledi. Hâlâ yalanın peşinden gidiyorsunuz.

2002 devlet bütçesi, 168 milyar 749 milyon Türk lirasıydı.
2021 devlet bütçesi, 1 trilyon 456 milyar 568 milyon 613 bin Türk lirası.p

Dış borçların sayısını nerden aldın bilmiyorum ama devlet bütçesiyle oranlarını bir kıyasla bakalım?

Kılıçdaroğlu SSK'yı batırmadı mı? O dönemdekilerin batırdığı bankaları araştır, devletin kasasını araştır bakalım?

Özelleştirmeler çok doğru bir hamleydi. Devlet fabrika yönetmez, yönetmemeli. Fabrika açacak olana destek versin, vergi indirimi yapsın, işini kolaylaştırsın; o fabrika üretim yaparak bunların karşılığını verir. Devletin elinde kalırsa, doğru dürüst yönetilemez.

Ekonominin şu an iyi durumda olduğunu söylemiyorum zaten. Fakat nedene bu hâlde olduğunu araştırmıyorsunuz. Türkiye'nin başına gelenler başka bir ülkenin başına gelse, iflas bayrağını çekerdi.

Ben kaynaksız hiçbir şey konuşmuyorum forumda. Muhalif üyelerden bazıları bile bunu görüp söylüyor. Sen ise, önüme adam akıllı kaynak getirmiyorsun eleştirirken.
Hadi yine de cevap vereyim
Gelir eşitsizliğine evet demişsin geçtim
Operasyon vs cart curt sadece türkiyeye saldırıyor tüm ülkeler zaten o yüzden herkes bize saldırıyor ekonomimiz kötü doğru
Ekonomi iyi değil demişsin geçtim
Vergileri ne kadar alınmış diyorsun kayıtlı değil bulamadım
128 milyar dolar yalan diyorsun merkez bankası arşivleri
2002 devlet bütçesi filand demişsin faakt eğer vergilere bakarsan emin ol 5 milyon tl lik bir yatırım yok 128 milyar dolar ile bile 42 taneydi heralde yavuz sultan selim köprüsü yapılabiliyor sen düşün
Dış borçlar yine tcmb
Kılıçdaroğlundan daha çok bat8rdı hatta cumhuriyet tarihinden daha çok batırdı rte
Özelleştirmeler doğru devlet fabrika açmamalı diyorsun ama devlet neden o zaman köprülere tünellere garanti veriyor kendi açsa bile daha mantıklı zaten kendi de açıyor cevaplarım bu kadar

Oneomous

80+ Gold
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,489
İsim
Adem
Şimdi diyeceksin o adamın türkiye cumhuriyeti kimliği vardır o konuda haklısın vatandaşlığımızın bir önemi kalmadı.
Adamlar benden lüks yaşıyorlar.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Araştırmadan, sosyal medyadan duyduğun söylemlerle yanıt yazarsan olacağı bu tabii.

Hangi veriyi yalanlamışım?
Vergiler konusunda da belki bilirsin 2002de ekonomi berbattı o zaman bile dolar bazıyla insanlar şu an kişi başı ödediği verginin beşte birini ödüyormuş

Chrollo04

80+ Bronze
Mülteciler oy kullanmıyor. Cahil kesimi kim nasıl belirliyor? Sevmediğin partiye oy atanı cahil diye mi yaftalıyorsun? Bana göre bu forumdaki muhaliflerin neredeyse hepsi cahil, hatta ülke genelindekiler de cahil. Hiçbir şeyi araştırmadan, kaynaksız bir şekilde konuşuyorlar.

Sıyrıldığım bir durum yok. Selçuk Bayraktar'a balon diyenlerle muhatap olmak istemiyorum. Kaplanharun sen isen, konuşma benimle.

Manipülasyonun babasını muhalefet yapıyor. Şu ülkede yaşamasam, inanacağım yahu. Bizzat yaşadığımız olayları nasıl çarpıtabiliyorsunuz?

Düzmece sokak röportajlarına inanıyor musunuz gerçekten?
Muhalefetten mi bahsediyorum ben niye bu kadar taraflısın?
Sokak röportajlarına göre konuşmuyorum kendim böyle çok insan gördüm. Nedense bahsettiğim insanların dediklerinin çoğunu cumhurbaşkanı da söylüyor, ilginç. :unsure:

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bu arada şeyi anlatamıyoruz bir türlü.

Mesela;
Dolar bugün 1.3 TL diyelim. Suriye'ye destek operasyonu yaptığımız zaman ABD bizi arayıp;
"Doları 8 TL yaptım, haberin olsun" demiyor.
Paranın değeri bu şekilde değişmiyor arkadaşlar.
Bunu öğrenin artık.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Bu arada şeyi anlatamıyoruz bir türlü.

Mesela;
Dolar bugün 1.3 TL diyelim. Suriye'ye destek operasyonu yaptığımız zaman ABD bizi arayıp;
"Doları 8 TL yaptım, haberin olsun" demiyor.
Paranın değeri bu şekilde değişmiyor arkadaşlar.
Bunu öğrenin artık.
Canım sıkıldı dolar 10 olsun
Tabii başkanım ne demek sjcnxnmgnf
Gerçekten mükemmel
Hayır şu üç soruyu merak ediyorum gerçekten
Çocuğu olsa markete girip bir kinder yumurra istese bir cips istese alabileceğine inanıyor mu
Gerçekten böyle bir kaos ortamında yaşamaktan mutlu mu
Ve medyayı iktidarın yönettiğini biliyor mu

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Operasyon vs cart curt sadece türkiyeye saldırıyor tüm ülkeler zaten o yüzden herkes bize saldırıyor ekonomimiz kötü doğru
Operasyon derken neyden bahsettiğimi bile bilmiyorsun ki? Darbe teşebbüsü oldu ülkede, epeyce yabancı yatırımın ülkeden çekilmesine sebep oldu bu durum. Suriye'de terör koridorunu böldük, ABD ambargo koydu. Libya'da bulunduğumuz için Fransa rest çekti kendince. Doğu Akdeniz'de bulunmamızdan dolayı karşımıza çıkmayan devlet kalmadı. Karabağ'da Azerbaycan'a destek verdiğimiz için Kanada gibi ülkelerden ambargo yedik.

Sanki kafamdan uyduruyorum, araştırın biraz.

Vergileri ne kadar alınmış diyorsun kayıtlı değil bulamadım
Vergiler ne kadar alınmış demiyorum. Alınan vergilerle ne üretilmiş diyorum. Ben sana üretilmeyen, üretimine engel olunan onlarca proje sayarım.

128 milyar dolar yalan diyorsun merkez bankası arşivleri
Hâlâ 128 milyar dolar yalanını söylüyorsun. Hulki Cevizoğlu ve İlhan Kesici gibi muhaliflerin bu konuda söylediklerini araştır bakalım...

2002 devlet bütçesi filand demişsin faakt eğer vergilere bakarsan emin ol 5 milyon TL lik bir yatırım yok 128 milyar dolar ile bile 42 taneydi heralde yavuz sultan selim köprüsü yapılabiliyor sen düşün
Yatırımları saymamı ister misin?

Kılıçdaroğlundan daha çok bat8rdı hatta cumhuriyet tarihinden daha çok batırdı rte
Verilerin nedir? Neye göre bu kadar battığımızı söylüyorsun?

Özelleştirmeler doğru devlet fabrika açmamalı diyorsun ama devlet neden o zaman köprülere tünellere garanti veriyor kendi açsa bile daha mantıklı zaten kendi de açıyor cevaplarım bu kadar
Geçiş ücretli yollar için vereceğim teke cevap budur... %100'ü aşan yollardan ek para alıyor devlet.

Top Bottom