LahmatsuDcr
80+ Silver
Vergilerim saray olmuş.
Cahil kesimle mültecileri nasıl yapıcaz ?Kaplanharun'un yeni hesabı mısın? Ona göre muhatap alacağım.
Ekonomik durumumuzu 2002 ve öncesiyle kıyaslarsan iyiyiz. Ak Parti dönemleri içerisinde kıyaslarsan kötüyüz.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Boş yapıyorsun.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Kriter senin veya benim hak edip etmediğini söylememiz değil. Seçimler. Halk sarayları da biliyor, Erdoğan'ın icraatlerini de. Ve girdiği her seçimi %50'nin üzerinde bir oy oranıyla kazanıyor. Sokakta gördüğünüz her iki kişiden birisi Erdoğan'a oy veriyor.
Sıyrılmaya çalış hadi.Kaplanharun'un yeni hesabı mısın? Ona göre muhatap alacağım.
Ekonomik durumumuzu 2002 ve öncesiyle kıyaslarsan iyiyiz. Ak Parti dönemleri içerisinde kıyaslarsan kötüyüz.
2030larda artık avrupa elektrikli araçlara geçince benzinli araçları yollarlar orta doğu ülkelerine sonra stok artınca araba fiyatları düşer sonra o zamanın iktidarı olan kişiyi överler herhalde.Sıyrılmaya çalış hadi.
Silivriye mi? Silivri soğuktur.Biz gidebiliyor muyuz?
Bizimde ateşimiz sıcaktır.Silivri soğuktur.
Yahu arada 19 yıl var insafsız arada 19 yıl var! Biraz mantıklı bir şeyle karşılaştırsaydın bari.Ekonomik durumumuzu 2002 ve öncesiyle kıyaslarsan iyiyiz.
Apk'nin iktidar olduğu sokaklarda öyle.Sokakta gördüğünüz her iki kişiden birisi Erdoğan'a oy veriyor.
Yiğenim çıkar o telefonu çıkar telefonuYahu arada 19 yıl var insafsız arada 19 yıl var! Biraz mantıklı bir şeyle karşılaştırsaydın bari.
Samsung A10 1300 tl iken aldımYiğenim çıkar o telefonu çıkar telefonu
650TL'ye aldığım ikinci el Note 4'ü kullanıyorum.Yiğenim çıkar o telefonu çıkar telefonu
Sana bir şey diyim mi bak şimdi ülkede kişi başı milli gelir 8.500 dolar asgari ücret ise resmi rakamlara göre 2875tl ve ülkenin %47si ya da %44ü asgari ücret ile geçiniyor tek kişi olsa bu adam yılda toplam 34.500tl kazanır bu da 4050dolar gibi bir rakama denk gelir 8.5 dolar kurundan tek yaşasa dahi olay buMaliyetini bilmiyorum. Maaşını söylüyorsan, çok. Bana kalırsa Milletvekillerinin maaşı da çok. Hatta milletvekillerinin sayısının arttırılmasını da gereksiz buluyorum. 5 yıllık görevleri sonrasında emekli olmaları da haksızlık. 5 yıl vekillik yapayım, sonra hiç çalışmadan maaşımı yiyeyim... Güzel hayat.
Ülkede geçinemeyen insan var diye, ülkenin Cumhurbaşkanı da mı geçinememeli? Hz. Ömer adaleti yok dünyada, kusura bakma. Bence hak ediyor. Adam bunca hastalığına rağmen, gece gündüz demeden çalışıyor. Açılıştan açılışa konuşuyor. Ana muhalefet lideri gibi, her şeyi eleştirip, hiçbir çözüm önerisi sunmasa; hak etmiyor derdim.
Ülkeyi yönetmek saraylar, köşkler içinde oturmak değildir. Erdoğan'ın seyahat durumuna da bakarsan, saraylarda oturmadığını görebilirsin. Bu sarayları da genelde diplomatik ilişkilerde kullanıyor. Japonya'nın prensesi geldiğinde, bu köşklerden birinde ağırlamıştı mesela.
Hayır, en önemlisini yanlış yazmışsın,Sana bir şey diyim mi bak şimdi ülkede kişi başı milli gelir 8.500 dolar asgari ücret ise resmi rakamlara göre 2875tl ve ülkenin %47si ya da %44ü asgari ücret ile geçiniyor tek kişi olsa bu adam yılda toplam 34.500tl kazanır bu da 4050dolar gibi bir rakama denk gelir 8.5 dolar kurundan tek yaşasa dahi olay bu
Bu da fakirin fakir olduğu zenginin daha çok zengin olduğu bir sistem demek
Ayrıca şu an TL döviz karşısında en değersiz zamanını yaşıyor 1994ten beri
Tüketici fiyatları enflasyonu zaten şu an devlete göre %17 civarında yıllık bağımsız kurumlara göre %45 civarında fakat üreti fiyatları enflasyonu devlete göre %42.89 bunu maalesef bağımsız kurumlar hesaplamıyor eğer devletin sôylediği doğruysa üretici nereye gidiyor eğer bağımsız kurumların söylediği doğruysa biz nereye gidiyoruz
Sonrasında köprü yaptık otoyol yaptık vs diyorlar 2002den bu yana 6trilyon 540milyar TL vergi almışlar bugünün parasıyla zaten 128 milyar dolar rezervi sônmüş merkez bankasının
Onu geçtik dış borç 2002de 13 milyon dolarmış şu an 45 milyon dolar
Hadi onu da geçelim desen bu sefer de karşına RTE nin kılıçdaroğlu ssk yı batırdı sözü çıkıyor fakat omcumhuriyet tarihinin 80 yıllık ssk borcu 18 yıldan daha az
Onu geçiyim desen karşına özelleştirmeler geliyor Türkiye tarihinin en fazla özelleştirme yapılan 20 yılı neresinden tutsan kopuyor yani
Bak en önemlisini unutmuşum 4 kişilik açlık sınırı 3000 küsür TL asgari ücret 2875TL asgari ücretle sadece gıda ürünü alsan kıyafet giymesen eve kira ôdemesen sadece yemek yiyerek yaşasan bile para yetmiyor yani ...
ben de bu kadar manipülasyon yapsam bana da oy verirler oy verenlerin çoğu amerika almanya çöktü battı diyor neyini ciddiye alalım ki?Kriter senin veya benim hak edip etmediğini söylememiz değil. Seçimler. Halk sarayları da biliyor, Erdoğan'ın icraatlerini de. Ve girdiği her seçimi %50'nin üzerinde bir oy oranıyla kazanıyor. Sokakta gördüğünüz her iki kişiden birisi Erdoğan'a oy veriyor.