Hayır, en önemlisini yanlış yazmışsın,
En önemlisi senin bunları boşuna yazıyor olman.
Bugüne kadar görmeyen, duymak istemeyen, bilmek istemeyen insan, senin mesajın ile anlayacak değil.
Bilenler de zaten seninle aynı fikirde. Yani boşa kürek çekmek gibi bir durum. Yazık.
Mülteciler oy kullanmıyor. Cahil kesimi kim nasıl belirliyor? Sevmediğin partiye oy atanı cahil diye mi yaftalıyorsun? Bana göre bu forumdaki muhaliflerin neredeyse hepsi cahil, hatta ülke genelindekiler de cahil. Hiçbir şeyi araştırmadan, kaynaksız bir şekilde konuşuyorlar.
Hayır, en önemlisini yanlış yazmışsın,
En önemlisi senin bunları boşuna yazıyor olman.
Bugüne kadar görmeyen, duymak istemeyen, bilmek istemeyen insan, senin mesajın ile anlayacak değil.
Bilenler de zaten seninle aynı fikirde. Yani boşa kürek çekmek gibi bir durum. Yazık.
Mülteciler oy kullanmıyor. Cahil kesimi kim nasıl belirliyor? Sevmediğin partiye oy atanı cahil diye mi yaftalıyorsun? Bana göre bu forumdaki muhaliflerin neredeyse hepsi cahil, hatta ülke genelindekiler de cahil. Hiçbir şeyi araştırmadan, kaynaksız bir şekilde konuşuyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sıyrıldığım bir durum yok. Selçuk Bayraktar'a balon diyenlerle muhatap olmak istemiyorum. Kaplanharun sen isen, konuşma benimle.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Manipülasyonun babasını muhalefet yapıyor. Şu ülkede yaşamasam, inanacağım yahu. Bizzat yaşadığımız olayları nasıl çarpıtabiliyorsunuz?
AKP-CHP-HDP vs. fanatikliği/particiliği bir kenara bırakıp düşünülmesi gereken şey şu;
Mevcut hükümet kaç yıldır Türkiye'yi yönetiyor? Neredeyse 20 yıldır.
Yani yaklaşık 20 yıldır yapılan iyi veya kötü, her türlü şeyi yapan kim? Mevcut hükümet.
Peki her şeyin sorumlusu olan bu mevcut hükümetin, yaptıkları sonucunda ülke olarak ne durumdayız?
Genelde hükümeti savunan kişiler taraflı savunuyor.
Şunu unutmamak lazım;
X köprüsünü yapan mevcut hükümet ise, bilmem kaç milyarlık borcu yapan CHP değil. Borcu yapan da mevcut hükümet.
Özelleştirme sebebiyle dünya genelindeki yabancı yatırımcılara satılan onlarca şirketi de tıpkı yolları yaptıkları gibi yine mevcut hükümet sattı, İYİ Parti veya başka bir parti satmadı.
Yolu yapan AKP ise, borcu yapan da AKP'dir.
Sarayı yapan AKP ise, asgari ücreti 3.000 TL üstüne çıkartamayan da AKP'dir.
Bugün her türlü gıda malzemesinde bile ÖTV artıyorsa sebebi Saadet Partisi değil, AKP'dir.
Savunacaksanız da, eleştirecekseniz de tarafsız olmak zorundasınız.
Aksini yapan kişiler, cahilliğinin yanına dürüst olmayan, nankör, vatan haini gibi sıfatları da yerleştirebilir.
Ek olarak;
Yapılan iyi veya kötü şeyleri lütuf gibi görmeyin.
Toplanan tüm vergiler, bu işler yapılsın diye toplanıyor.
Saray veya Mercedes için değil.
Yani kısacası;
Yol yapmak hükümetin görevidir, saray yapmak değil.
Sana bir şey diyim mi bak şimdi ülkede kişi başı milli gelir 8.500 dolar asgari ücret ise resmi rakamlara göre 2875tl ve ülkenin %47si ya da %44ü asgari ücret ile geçiniyor tek kişi olsa bu adam yılda toplam 34.500tl kazanır bu da 4050dolar gibi bir rakama denk gelir 8.5 dolar kurundan tek yaşasa dahi olay bu
Bu da fakirin fakir olduğu zenginin daha çok zengin olduğu bir sistem demek
Gelir eşitsizliği var, haklısın. Fakat şu da var; şirketler çalışanlarının maaşını asgari ücretten gösterip, gerisini elden veriyor. Bunu gerçekten çok fazla sayıda büyük şirket yapıyor. Devlet bunu engellese, asıl asgari ücretle çalışanların oranı ortaya çıkar.
Tüketici fiyatları enflasyonu zaten şu an devlete göre %17 civarında yıllık bağımsız kurumlara göre %45 civarında fakat üreti fiyatları enflasyonu devlete göre %42.89 bunu maalesef bağımsız kurumlar hesaplamıyor eğer devletin sôylediği doğruysa üretici nereye gidiyor eğer bağımsız kurumların söylediği doğruysa biz nereye gidiyoruz
Tekrar yazıyorum, şu an ekonominin iyi durumda olduğunu söylemiyorum. Kötü durumda. Bunu düzeltecek olan da, eski dönemlerde olduğu gibi yine Erdoğan liderliğindeki devlet yönetimidir.
1923'ten 2002'ye kadar ne kadar vergi almışlar? Günümüzdekiyle kıyasla bakalım; hangi dönemde daha çok gelişme olmuş. Ülkenin tüm dönemiyle, bir parti dönemini kıyaslıyoruz şu an.
Hadi onu da geçelim desen bu sefer de karşına RTE nin kılıçdaroğlu ssk yı batırdı sözü çıkıyor fakat omcumhuriyet tarihinin 80 yıllık ssk borcu 18 yıldan daha az
Özelleştirmeler çok doğru bir hamleydi. Devlet fabrika yönetmez, yönetmemeli. Fabrika açacak olana destek versin, vergi indirimi yapsın, işini kolaylaştırsın; o fabrika üretim yaparak bunların karşılığını verir. Devletin elinde kalırsa, doğru dürüst yönetilemez.
Bak en önemlisini unutmuşum 4 kişilik açlık sınırı 3000 küsür TL asgari ücret 2875TL asgari ücretle sadece gıda ürünü alsan kıyafet giymesen eve kira ôdemesen sadece yemek yiyerek yaşasan bile para yetmiyor yani ...
Ekonominin şu an iyi durumda olduğunu söylemiyorum zaten. Fakat nedene bu hâlde olduğunu araştırmıyorsunuz. Türkiye'nin başına gelenler başka bir ülkenin başına gelse, iflas bayrağını çekerdi.
Ben kaynaksız hiçbir şey konuşmuyorum forumda. Muhalif üyelerden bazıları bile bunu görüp söylüyor. Sen ise, önüme adam akıllı kaynak getirmiyorsun eleştirirken.
Ben kaynaksız hiçbir şey konuşmuyorum forumda. Muhalif üyelerden bazıları bile bunu görüp söylüyor. Sen ise, önüme adam akıllı kaynak getirmiyorsun eleştirirken.
Hocam ekonomik durumumuzun iyiye gittiğini belirtmişsiniz bu mesajda da, şu durumda ekonomik durumda yapılmasına karşıyım yazmışsınız, kendinizle çelişiyorsunuz.