Neler Yeni

Cumhurbaşkanının 640 Milyon TL'lik Yazlık Sarayı İddiaları

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
knk adam tatilmi yapıyor paradoks büyük

muralty

80+ Bronze
Hayır, en önemlisini yanlış yazmışsın,
En önemlisi senin bunları boşuna yazıyor olman.
Bugüne kadar görmeyen, duymak istemeyen, bilmek istemeyen insan, senin mesajın ile anlayacak değil.
Bilenler de zaten seninle aynı fikirde. Yani boşa kürek çekmek gibi bir durum. Yazık.
Off doğru söze ne denir
O yüzden onun gibileri yok say geç

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Cahil kesimle mültecileri nasıl yapıcaz ?
Mülteciler oy kullanmıyor. Cahil kesimi kim nasıl belirliyor? Sevmediğin partiye oy atanı cahil diye mi yaftalıyorsun? Bana göre bu forumdaki muhaliflerin neredeyse hepsi cahil, hatta ülke genelindekiler de cahil. Hiçbir şeyi araştırmadan, kaynaksız bir şekilde konuşuyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıyrılmaya çalış hadi.
Sıyrıldığım bir durum yok. Selçuk Bayraktar'a balon diyenlerle muhatap olmak istemiyorum. Kaplanharun sen isen, konuşma benimle.

ben de bu kadar manipülasyon yapsam bana da oy verirler
Manipülasyonun babasını muhalefet yapıyor. Şu ülkede yaşamasam, inanacağım yahu. Bizzat yaşadığımız olayları nasıl çarpıtabiliyorsunuz?

oy verenlerin çoğu amerika almanya çöktü battı diyor neyini ciddiye alalım ki?
Düzmece sokak röportajlarına inanıyor musunuz gerçekten?

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Hayır, en önemlisini yanlış yazmışsın,
En önemlisi senin bunları boşuna yazıyor olman.
Bugüne kadar görmeyen, duymak istemeyen, bilmek istemeyen insan, senin mesajın ile anlayacak değil.
Bilenler de zaten seninle aynı fikirde. Yani boşa kürek çekmek gibi bir durum. Yazık.
En azından arada kalanı kurtaralım diye çalışmalar yapıyoruz
Bunları yazarken gerçekten boğazım düğümlendi.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Mülteciler oy kullanmıyor. Cahil kesimi kim nasıl belirliyor? Sevmediğin partiye oy atanı cahil diye mi yaftalıyorsun? Bana göre bu forumdaki muhaliflerin neredeyse hepsi cahil, hatta ülke genelindekiler de cahil. Hiçbir şeyi araştırmadan, kaynaksız bir şekilde konuşuyorlar.

Sıyrıldığım bir durum yok. Selçuk Bayraktar'a balon diyenlerle muhatap olmak istemiyorum. Kaplanharun sen isen, konuşma benimle.

Manipülasyonun babasını muhalefet yapıyor. Şu ülkede yaşamasam, inanacağım yahu. Bizzat yaşadığımız olayları nasıl çarpıtabiliyorsunuz?

Düzmece sokak röportajlarına inanıyor musunuz gerçekten?
AKP-CHP-HDP vs. fanatikliği/particiliği bir kenara bırakıp düşünülmesi gereken şey şu;
Mevcut hükümet kaç yıldır Türkiye'yi yönetiyor? Neredeyse 20 yıldır.
Yani yaklaşık 20 yıldır yapılan iyi veya kötü, her türlü şeyi yapan kim? Mevcut hükümet.
Peki her şeyin sorumlusu olan bu mevcut hükümetin, yaptıkları sonucunda ülke olarak ne durumdayız?

Genelde hükümeti savunan kişiler taraflı savunuyor.
Şunu unutmamak lazım;
X köprüsünü yapan mevcut hükümet ise, bilmem kaç milyarlık borcu yapan CHP değil. Borcu yapan da mevcut hükümet.
Özelleştirme sebebiyle dünya genelindeki yabancı yatırımcılara satılan onlarca şirketi de tıpkı yolları yaptıkları gibi yine mevcut hükümet sattı, İYİ Parti veya başka bir parti satmadı.
Yolu yapan AKP ise, borcu yapan da AKP'dir.
Sarayı yapan AKP ise, asgari ücreti 3.000 TL üstüne çıkartamayan da AKP'dir.
Bugün her türlü gıda malzemesinde bile ÖTV artıyorsa sebebi Saadet Partisi değil, AKP'dir.
Savunacaksanız da, eleştirecekseniz de tarafsız olmak zorundasınız.
Aksini yapan kişiler, cahilliğinin yanına dürüst olmayan, nankör, vatan haini gibi sıfatları da yerleştirebilir.

Ek olarak;
Yapılan iyi veya kötü şeyleri lütuf gibi görmeyin.
Toplanan tüm vergiler, bu işler yapılsın diye toplanıyor.
Saray veya Mercedes için değil.
Yani kısacası;
Yol yapmak hükümetin görevidir, saray yapmak değil.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Sana bir şey diyim mi bak şimdi ülkede kişi başı milli gelir 8.500 dolar asgari ücret ise resmi rakamlara göre 2875tl ve ülkenin %47si ya da %44ü asgari ücret ile geçiniyor tek kişi olsa bu adam yılda toplam 34.500tl kazanır bu da 4050dolar gibi bir rakama denk gelir 8.5 dolar kurundan tek yaşasa dahi olay bu
Bu da fakirin fakir olduğu zenginin daha çok zengin olduğu bir sistem demek
Gelir eşitsizliği var, haklısın. Fakat şu da var; şirketler çalışanlarının maaşını asgari ücretten gösterip, gerisini elden veriyor. Bunu gerçekten çok fazla sayıda büyük şirket yapıyor. Devlet bunu engellese, asıl asgari ücretle çalışanların oranı ortaya çıkar.

Ayrıca şu an TL döviz karşısında en değersiz zamanını yaşıyor 1994ten beri
Son 5 yıldaki yaşananlara, operasyonlara bakarsan; neden Türk lirasının bu kadar değer kaybettiğini de anlarsın.

Tüketici fiyatları enflasyonu zaten şu an devlete göre %17 civarında yıllık bağımsız kurumlara göre %45 civarında fakat üreti fiyatları enflasyonu devlete göre %42.89 bunu maalesef bağımsız kurumlar hesaplamıyor eğer devletin sôylediği doğruysa üretici nereye gidiyor eğer bağımsız kurumların söylediği doğruysa biz nereye gidiyoruz
Tekrar yazıyorum, şu an ekonominin iyi durumda olduğunu söylemiyorum. Kötü durumda. Bunu düzeltecek olan da, eski dönemlerde olduğu gibi yine Erdoğan liderliğindeki devlet yönetimidir.

Sonrasında köprü yaptık otoyol yaptık vs diyorlar 2002den bu yana 6trilyon 540milyar TL vergi almışlar bugünün parasıyla
1923'ten 2002'ye kadar ne kadar vergi almışlar? Günümüzdekiyle kıyasla bakalım; hangi dönemde daha çok gelişme olmuş. Ülkenin tüm dönemiyle, bir parti dönemini kıyaslıyoruz şu an.

zaten 128 milyar dolar rezervi sônmüş merkez bankasının
128 milyar dolar yalanını, muhalefetin kendi adamı bile açıkladı. Yalan olduğunu söyledi. Hâlâ yalanın peşinden gidiyorsunuz.

Onu geçtik dış borç 2002de 13 milyon dolarmış şu an 45 milyon dolar
2002 devlet bütçesi, 168 milyar 749 milyon Türk lirasıydı.
2021 devlet bütçesi, 1 trilyon 456 milyar 568 milyon 613 bin Türk lirası.p

Dış borçların sayısını nerden aldın bilmiyorum ama devlet bütçesiyle oranlarını bir kıyasla bakalım?

Hadi onu da geçelim desen bu sefer de karşına RTE nin kılıçdaroğlu ssk yı batırdı sözü çıkıyor fakat omcumhuriyet tarihinin 80 yıllık ssk borcu 18 yıldan daha az
Kılıçdaroğlu SSK'yı batırmadı mı? O dönemdekilerin batırdığı bankaları araştır, devletin kasasını araştır bakalım?

Onu geçiyim desen karşına özelleştirmeler geliyor Türkiye tarihinin en fazla özelleştirme yapılan 20 yılı neresinden tutsan kopuyor yani
Özelleştirmeler çok doğru bir hamleydi. Devlet fabrika yönetmez, yönetmemeli. Fabrika açacak olana destek versin, vergi indirimi yapsın, işini kolaylaştırsın; o fabrika üretim yaparak bunların karşılığını verir. Devletin elinde kalırsa, doğru dürüst yönetilemez.

Bak en önemlisini unutmuşum 4 kişilik açlık sınırı 3000 küsür TL asgari ücret 2875TL asgari ücretle sadece gıda ürünü alsan kıyafet giymesen eve kira ôdemesen sadece yemek yiyerek yaşasan bile para yetmiyor yani ...
Ekonominin şu an iyi durumda olduğunu söylemiyorum zaten. Fakat nedene bu hâlde olduğunu araştırmıyorsunuz. Türkiye'nin başına gelenler başka bir ülkenin başına gelse, iflas bayrağını çekerdi.

Aynen @kaplanharun benim aynen. Sıyrılmaya çalış ama herkes biliyor senin tutarsız bir iktidar hayranı olduğunu.
Ben kaynaksız hiçbir şey konuşmuyorum forumda. Muhalif üyelerden bazıları bile bunu görüp söylüyor. Sen ise, önüme adam akıllı kaynak getirmiyorsun eleştirirken.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Kaynakları istediği gibi yorumlayan, gözünün önündekini görmeyen, Ata düşmanı, homofobik bir insan.
1626379842593.png

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Top Bottom