Custom Windows 10 Pro kullanılır mı?

wolfgang

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
186
Merhabalar, duyduğuma göre custom os kullananlar çok daha yüksek performanslar alıyorlarmış doğru mudur acaba kullanılır mı?
Normal Windows'ta arkada çalışan zibilyon tane şeyi falan direk kapatıyormuş bu OS'ler kullanan var mı memnun mu, normal Windows 10 Pro ile arasındaki farka değecek bir fark olur mu performans açısından?

ben çok bi' değişim olacağını düşünmüyorum custom os genellikle 10gbps internet için kullanılıyor diye biliyorum.
normalde arkada çalışan uygulamaları kapatamıyosan cmd kodları var onlarla hallediliyor

ben çok bi' değişim olacağını düşünmüyorum custom os genellikle 10gbps internet için kullanılıyor diye biliyorum.
normalde arkada çalışan uygulamaları kapatamıyosan cmd kodları var onlarla hallediliyor
Peki zarar olarak bir durum olur mu peki normal OS'a göre? Mesela Windows atıyorum Microsoft Store aktif değil bunu sonradan aktifleştirebilir miyiz?

Bu arkada zorunlu zorunsuz çalışan servisleri programları kapatmak için bir tool vardı ama ismini hatırlamıyorum şuan biraz araştırma ile bulabilirsiniz diye düşünüyorum
Post automatically merged:

bu konuya bakabilirsiniz

Peki zarar olarak bir durum olur mu peki normal OS'a göre? Mesela Windows atıyorum Microsoft Store aktif değil bunu sonradan aktifleştirebilir miyiz?
zarar olarak şöyle bir durum olabilir eğer ki güvenilmez bi yerden indirip kurarsan windows'u mining yapabilir arkada data çalabilir cart curt

Custom Build Win 10 kullandım ama bir fark hissedemedim çünkü sistemim iyi. Daha düşük özellikli sistemlerde fark olur diye düşünüyorum ve en güzel yanı Windows`un kapladığı yer %50 oranında azalıyor. 240, 480Gb SSD`si olan biri için bedava yer demek.
Post automatically merged:

Server sistemlerde kullanılıyor 10Gb değil 1gbitlik sistem de olsa atıyorum 50 makinanın çalıştığı bir server de aynı anda her bilgisayarda fazladan işlem demek, ssd nin ömründen götürüyor demek, bu yüzden custom build, server a bağlı client imajlarda çok kullanılıyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,724
Üyeler
190,956
Son üye
tyriosky
Geri