Neler Yeni

Cyberpunk 2077 çevirideki rezillik

Ben Rex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,182
İsim
Utku Tuncer
Ülkelere göre kulağa güzel gelen özlü sözler her oyunda karşımıza çıkmaktadır.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
Uygunsuz davranış
boş duyar kasmışsın çözülmüştü görüldüğü an zaten
Boş duyar kasmışsın diyen başka beyin yoksunu daha.

Çözüldüğü falan yok yeni patch'in onunla alakası bile yok aynı olay tıpatıp hala duruyor.

Çeviri firması açıklama yaptı. Konuyu da olay daha yeni görüldüğünde açtım.

Biraz mantıklı düşünürsen anlardın zaten açıklamama gerek kalmazdı.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Konu sahibi arkadaşımız forum kuralları içinde kendi özgür düşüncesini ve gördüğüm kadarı ile Cyberpunk 2077 ile ilgili farklı bir şey paylaşmış dikkatimi çekti mesela.Ben burada herhangi bir yanlış veya duyar kasılacak bir şey görmüyorum. duyar demek nedir yani ? Okursun konuyu kendi düşüncen varsa söylersin katılıyorsan haklısın kardeşim dersin katılmıyorsan kardeşim o oyunun basit bir hatasıdır çeviride olur öyle şeyler dersin konu kapanır. Duyarcısın yok duyar kasıyorsun falan nedir yani ne alaka ? Duyar diyen 15 yaşındaki çocukların acaba duyar kelimesinin anlamını bilmemesi de ayrı üzücü bir durum.

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
Konu sahibi arkadaşımız forum kuralları içinde kendi özgür düşüncesini ve gördüğüm kadarı ile Cyberpunk 2077 ile ilgili farklı bir şey paylaşmış dikkatimi çekti mesela.Ben burada herhangi bir yanlış veya duyar kasılacak bir şey görmüyorum. duyar demek nedir yani ? Okursun konuyu kendi düşüncen varsa söylersin katılıyorsan haklısın kardeşim dersin katılmıyorsan kardeşim o oyunun basit bir hatasıdır çeviride olur öyle şeyler dersin konu kapanır. Duyarcısın yok duyar kasıyorsun falan nedir yani ne alaka ? Duyar diyen 15 yaşındaki çocukların acaba duyar kelimesinin anlamını bilmemesi de ayrı üzücü bir durum.
İşte aradığım cevap. Bende bunu anlatmaya çalışıyorum ama anlamak istemiyorlar.

Bu cevap için sana çok teşekkür ediyorum.

F.A. Idoll

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Elraen az önce birkaç story attı. Oyunun bir kısmındaki açıklamada basbayağı İstikbal Gö*lerdedir yazıyor.

Oyunu ingilizceye alınca oradaki anlam çok daha farklı. Tehlikeli gelecek tarzı bir şey

İzlemek isterseniz buradan

Görüntüler şöyle

Alıntıyı görüntüle

Türkçesi böyle

Alıntıyı görüntüle

İngilizce'sinin hiçbir şekilde Türkçe ile alakası yok.

Alıntıyı görüntüle

Üstteki ve alttaki fotoğrafa iyi bakın. Çok benzerler.

Alıntıyı görüntüle

Bunun oyun ile alakalı olduğunu görmüş olduk fakat bu bir çeviri hatası mı yoksa kasıtlı mı olduğu belli değil.

Konunun CD Project RED ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Eğer firma ile alakalı olsaydı ingilizcede de öyle olurdu. Çeviren kişi veya başka bir firma araştırılmalı. Yanlışlıkla da yapılmış olabilir bilemiyorum.

Fakat kasıtlı ise her türlü ben bu konuya tilt oldum.
------------------------------------------------------

Edit: Çeviri firması açıklama yaptı. Düşüncelerimi belirtmiyorum yoksa duyar kasıyorsun diye boş yapacaklar.

Çabuk gaza geliyor bizim millet niyese.
Konu sahibinin bu yazıyı görüpte sorgusuz sualsiz burada konu açtığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Elraen az önce birkaç story attı. Oyunun bir kısmındaki açıklamada basbayağı İstikbal Gö*lerdedir yazıyor.

Oyunu ingilizceye alınca oradaki anlam çok daha farklı. Tehlikeli gelecek tarzı bir şey

İzlemek isterseniz buradan

Görüntüler şöyle

Alıntıyı görüntüle

Türkçesi böyle

Alıntıyı görüntüle

İngilizce'sinin hiçbir şekilde Türkçe ile alakası yok.

Alıntıyı görüntüle

Üstteki ve alttaki fotoğrafa iyi bakın. Çok benzerler.

Alıntıyı görüntüle

Bunun oyun ile alakalı olduğunu görmüş olduk fakat bu bir çeviri hatası mı yoksa kasıtlı mı olduğu belli değil.

Konunun CD Project RED ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Eğer firma ile alakalı olsaydı ingilizcede de öyle olurdu. Çeviren kişi veya başka bir firma araştırılmalı. Yanlışlıkla da yapılmış olabilir bilemiyorum.

Fakat kasıtlı ise her türlü ben bu konuya tilt oldum.
------------------------------------------------------

Edit: Çeviri firması açıklama yaptı. Düşüncelerimi belirtmiyorum yoksa duyar kasıyorsun diye boş yapacaklar.

Boş duyar kasmışsın diyen arkadaşlar sırf reaksiyon almak için bunu yapıyor ve hoş değil,komik zaten değil bir de profilime gelip bazen boş konuşuyorsun diyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Haklı isyan katılıyorum.

Excator23cm

80+ Gold
Beyler bu kadar abartmaya gerek yok adamlar 10 numara çeviri yapmışlar bu bile çok iyiyken tekil sahısın yaptığı hata yada kara mizahtan dolayı oyun ya da çeviri firmasına suçlama yapılmaması gerek
Çeviri oldukça iyi olmuş.

Aşık Diktatör

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,275
İsim
Furkan Daşcı
Ne boş konusu kardeşim? Hani burası forum ya? Gündemi takip ediyoruz burada. Buradaki olay her ne kadar yanlışlıkla olmuş bile olsa hiç hoş bir şey değil. Sizin şu boş konu, gereksiz duyar demenizden de bir şey anlamıyorum.

Asıl boş yapan sizsiniz.

@Lecter @epica59 size de duyurulur.

Bazen forumdaki bazı kişilerin beyni ile düşünemediklerini düşünüyorum.
Hayir gören görmüştür sadece burda konu açıp neden sinirlerimizi test etmeye calışıyorsunuz

Bu bilerek yapılmış bir şeye benziyor.
Hata yaptık diye üstünü kapatıyorlar yüzsüzler.
Almayın arkadaşlar,boykot edelim.250tl'den dolayı değil,bu tutumdan dolayı.Ne kadar saygısızca ve ne kadar terbiyesizce bir tutum bu böyle.Türk Milletine hakarettir bu.Cezasız kalmamalı!!!

34480

80+ Platinum
En İyi Cevap
23
Bu bilerek yapılmış bir şeye benziyor.
Hata yaptık diye üstünü kapatıyorlar yüzsüzler.
Almayın arkadaşlar,boykot edelim.250tl'den dolayı değil,bu tutumdan dolayı.Ne kadar saygısızca ve ne kadar terbiyesizce bir tutum bu böyle.Türk Milletine hakarettir bu.Cezasız kalmamalı!!!
İroni mi?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,444
Üyeler
162,687
Son üye
Marzetto
Top Bottom