Neler Yeni

Cyberpunk 2077 çevirideki rezillik

TRHasan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,907
İsim
Hasan
Elraen az önce birkaç story attı. Oyunun bir kısmındaki açıklamada basbayağı İstikbal Gö*lerdedir yazıyor.

Oyunu ingilizceye alınca oradaki anlam çok daha farklı. Tehlikeli gelecek tarzı bir şey

İzlemek isterseniz buradan

Görüntüler şöyle

Alıntıyı görüntüle

Türkçesi böyle

Alıntıyı görüntüle

İngilizce'sinin hiçbir şekilde Türkçe ile alakası yok.

Alıntıyı görüntüle

Üstteki ve alttaki fotoğrafa iyi bakın. Çok benzerler.

Alıntıyı görüntüle

Bunun oyun ile alakalı olduğunu görmüş olduk fakat bu bir çeviri hatası mı yoksa kasıtlı mı olduğu belli değil.

Konunun CD Project RED ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Eğer firma ile alakalı olsaydı ingilizcede de öyle olurdu. Çeviren kişi veya başka bir firma araştırılmalı. Yanlışlıkla da yapılmış olabilir bilemiyorum.

Fakat kasıtlı ise her türlü ben bu konuya tilt oldum.
------------------------------------------------------

Edit: Çeviri firması açıklama yaptı. Düşüncelerimi belirtmiyorum yoksa duyar kasıyorsun diye boş yapacaklar.

Ben bilerek yapıldığını düşünüyorum t ve K harfleri arasında 2 3 harf mesafe var

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,744
İsim
Eren Yeager

ElectriX

80+ Silver
Ya arkadaşlar üstte de yazdım Türkçe F klavye kullanıyorsa çeviren arkadaş K ve T harfleri yan yana
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar yazdığıma bakar mısınız
Hmm o zaman olabilir. Ne bileyim. Çünkü Yazarlar vs F klavye kullanıyor.

Batuhan Akbaş

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,671
İsim
Scarlotte
Ya arkadaşlar üstte de yazdım Türkçe F klavye kullanıyorsa çeviren arkadaş K ve T harfleri yan yana

Arkadaşlar yazdığıma bakar mısınız
Bu adamlar kaç kişilik ekip hadi bir kere yazdılar. Allah bilir kaç kere kontrol edilmiştir. Fotoğraf da manidar. Yaptıkları açıklamanın samimiyetsizliğinden belli rezillikleri.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,744
İsim
Eren Yeager
Bu adamlar kaç kişilik ekip hadi bir kere yazdılar. Allah bilir kaç kere kontrol edilmiştir. Fotoğraf da manidar. Yaptıkları açıklamanın samimiyetsizliğinden belli rezillikleri.
Yaptığı açıklama resmi bile olup olmadığı belli değil ki sadece böyle bir çeviri hatası yok genel olarak hataları var zaten f klavye kullanıyorsa yanlışlıkla yazmıştır neden uzatıyorsunuz açıklama bekleyin geldiği zaman eğer kötü bir durum varsa laf edersiniz zaten bir şey olmadan adamları yerin dibine gömdünüz tepkinizi koyun bekleyin hala tartisiyorsunuz

Batuhan Akbaş

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,671
İsim
Scarlotte
Yaptığı açıklama resmi bile olup olmadığı belli değil ki sadece böyle bir çeviri hatası yok genel olarak hataları var zaten f klavye kullanıyorsa yanlışlıkla yazmıştır neden uzatıyorsunuz açıklama bekleyin geldiği zaman eğer kötü bir durum varsa laf edersiniz zaten bir şey olmadan adamları yerin dibine gömdünüz tepkinizi koyun bekleyin hala tartisiyorsunuz
Dostum bu oyun 10 yıldır yapılıyor. Çeviriler tek seferde yazıldı bitti mi sanıyorsun cidden? Böyle bir oyunda çeviri yaparken “yanlış tuşa basmış” çok safca bir ifade.

Metehann.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,685
İsim
Metehan
ulan sevinmiştik türkçe geliyo diye baksana şu rezilliğe böyle ahlaksız ahlaksız çeviri yapcaksanız oyunu ingilizce oynarım daha ii.

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,744
İsim
Eren Yeager
Dostum bu oyun 10 yıldır yapılıyor. Çeviriler tek seferde yazıldı bitti mi sanıyorsun cidden? Böyle bir oyunda çeviri yaparken “yanlış tuşa basmış” çok safca bir ifade.
Tek çeviri hatası bu mu sanıyorsunuz oyunda ki insanlar hata yapamaz mı?
Her yapılan hataya bilerek yapmışlar mı diyeceğiz

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
öyle bir durumda siz ve birçok insan yapılan eylemin amacını anlayamayacağı için bunu başka bir yol bulup çevirmek gerekirdi
Çevirmenleri bu saçma sapan bir cümle ile savunman ve kendince karşındaki kişileri küçük görmene bakarsak sadece yaş olarak büyüdüğünü ortaya çıkarabiliriz. Savunma yaptığın bir önceki metinde ortadaydı zaten burda da bunu bize daha net bir şekilde açıklamış oldun. Bu durumu ne kadar reddetsen boş. Hoş bir şey yapmaya çalışılmış olabilir veya kendilerince mizah yapmış olabilirler ama sende bilirsin ki bazı şeylerin mizahı olmaz. Bu durumu normalleştirme çabasına girip de karşındakini küçük görmen sadece seni daha da aşağıya çeker.
Her devletin, her ülkenin ve ırkın kendine ait kültürleri vardır ve buna saygı duyulması gerekir. Bu yapılanın pek de bir açıklaması yok.

Buyurun çeviri ekibinden bi' arkadaşın olaya cevabı:
(CP77 Türkiye Facebook grubundan aldım.)
Alıntıyı görüntüle
Hemen galeyana gelmeseniz keşke...
Ayrıca ilk yazdığım yorumda, konuyu açan arkadaşın son yazdığı cümleye ithafen dedim. Bi' vatan haini yapmadığınız kalmış beni.
Reis bir konuda yalan sıkmak senin de bildiğin gibi oldukça kolay. Bu durumda kim yalancı kim doğruyu söylüyor nasıl ayırt edebiliriz.
Bu tepki gösterilmese bunu yazacaklar mıydı?
%99 ihtimalle hayır.
En azından bir daha böyle bir şey yapmazlar olur biter.

türkçe çok zor bir dil olduğu için yanlış yazılımış olabilir her ufak şeyde kavga çıkıcaksa işimiz çok
Reis çeviri yapan adam Türk

Son düzenleme:

krldogukan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,943
İsim
dogukan demir
Çevirmenleri bu saçma sapan bir cümle ile savunman ve kendince karşındaki kişileri küçük görmene bakarsak sadece yaş olarak büyüdüğünü ortaya çıkarabiliriz. Savunma yaptığın bir önceki metinde ortadaydı zaten burda da bunu bize daha net bir şekilde açıklamış oldun. Bu durumu ne kadar reddetsen boş. Hoş bir şey yapmaya çalışılmış olabilir veya kendilerince mizah yapmış olabilirler ama sende bilirsin ki bazı şeylerin mizahı olmaz. Bu durumu normalleştirme çabasına girip de karşındakini küçük görmen sadece seni daha da aşağıya çeker.
Her devletin, her ülkenin ve ırkın kendine ait kültürleri vardır ve buna saygı duyulması gerekir. Bu yapılanın pek de bir açıklaması yok.

Reis bir konuda yalan sıkmak senin de bildiğin gibi oldukça kolay. Bu durumda kim yalancı kim doğruyu söylüyor nasıl ayırt edebiliriz.
Bu tepki gösterilmese bunu yazacaklar mıydı?
%99 ihtimalle hayır.
En azından bir daha böyle bir şey yapmazlar olur biter.

Reis çeviri yapan adam Türk
evet ve şöylede bir fark var adamlar f klavye kullanıyor olabilir f klavyeye bakarsan
T VE K harfleri dip dibe ler bundan kaynaklanmış olabilir bence kasıtlı olarak yapılmadı

kadiks

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,222
İsim
Kadir Bey
türkçe çok zor bir dil
Ben arkadaşa katılıyorum. Kendisi de yazarken oldukça zorlanmış zaten @epica59
*yazılmış
*çıkacaksa
*şu an
oyun çok büyük gözden kaçırılmış olabilir yani bilerek yaptıklarını düşünmüyorum yani
...

krldogukan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,943
İsim
dogukan demir
Ben arkadaşa katılıyorum. Kendisi de yazarken oldukça zorlanmış zaten @epica59

*yazılmış

*çıkacaksa

*şu an

...
sen baya komiksin ha her yazdığımız şeyde bu gibi kusurlar aramaz isen sevinirim lütfen yazım kurallarına değil bahsetmiş olduğum konulara göz at
internet alemindeyiz her yazdığımız şeye dikkat edemiyor olabiliriz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,320
Üyeler
161,985
Son üye
Cemalzz
Top Bottom