Cevdet Sunay
80+ Platinum
Dahası
FidelityFX açıkken 1080P RT açıkken ve Ultra yerine Very High ayarlarda 11700K ile kasma yapar mı?
Hala fark varmış %10 civarıO güncellemeyle düzeltildi.
Hocam güzel kart işte RT açıkkken çoğu oyunda kasmadan oynatıyor, 1080P de 11700K ile güzel ikiliBenim anlamadığım sen 6700XT'ye neden taktın.![]()
Açıkçası çok iyi bir şey göremedim hatta 1060 6gb ile aldığım kaliteyle bunu ayırt etmek çok kolay olmadı diyebilirim ama ben 2070le çok oynaymadım tabi, yarım saat 40 dakika ancaHocam bir çok kişi öyle demiş, RT daha mı kötü yapıyor oyunu?
Güncellemeyle kökten çözdük demişlerdi.Hala fark varmış %10 civarı
Görsel olarak aynı, aynı çekirdekleri kullanıyorlar nası farklı olsun ki zaten6700XT kullanıcısı olarak aynı fiyata bulursan şiddetle 3060 Ti almanı öneririm. 3060 Ti ve 6700XT denk kartlar, aralarında ki fark 3-5 fps i geçmiyor fakat Nvidia her anlamda daha stabil diyebilirim. DLSS + RTX avantajları da cabası.
Ayrıca şunu da belirtmek lazım AMD tarafında ki RTX aşırı vasat. Bir çok inceleme de RTX performansının çok daha düşük olması bir yana görsel kalite olarak da bir çok oyunda daha geride kalıyor hatta tomshardware 6800XT incelemesinde RTX in AMD tarafında bariz şekilde görsel olarak geride olduğundan bahsetmişti ki incelemede yan yana koydukları RTX görseller de AMD de RTX kapalı sanmıştım
DLSS de ayrı bir dünya zaten. Evet evet şuan Fidelity FX daha iyiciler yaklaşıyor, hissediyorum evet fidelity FX 1.0 olmasına rağmen DLSS e yaklaşıyor hatta geçiyor olabilir ama sorun değil çünkü bu teknoloji AMD ye özel yada AMD kartlarda daha iyi çalışan bir şey değil, Nvidia kartlarda da muazzam şekilde çalışıyor o yüzden Nvidia alan adam canı isterse DLSS, canı isterse Fidelity FX kullanır ama AMD alan adam Fidelity FX e muhtaç DLSS kullanamaz.
Velhasıl yukarıda da dediğim gibi 6700XT kullanıcısı olarak 3060 Ti diyorum ki yakın zamanda satıp 3060 Ti hatta denk getirirsem 3070 Ti a geçicem.
Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, ben de 3060/3060Ti düşünüyorum. Ama zarar etmek istemediğim için, sadece aldığım fiyat satılırsa geçeceğim Nvidia'ya. Satılmazsa devam 6700xt ile.Hocam güzel kart işte RT açıkkken çoğu oyunda kasmadan oynatıyor, 1080P de 11700K ile güzel ikili
Görsel olarak aynı mı? bence emin olmadan bu kadar net konuşmamak gerek.Görsel olarak aynı, aynı çekirdekleri kullanıyorlar nası farklı olsun ki zaten
@Toxpox aynı görüneceğini söylüyordu
Stabillik olarak aynılar
Ne rahatlğı olabilir ki koltuk değil ki bunlarNVidia'daki rahatlığı vermiyor AMD.
Nvida da daha parklak iken AMD de daha karanlık ama bana Watch Dogs da AMD aha güzel geldiGörsel olarak aynı mı? bence emin olmadan bu kadar net konuşmamak gerek.
![]()
AMD Radeon RX 6800 XT and RX 6800 Review: Nipping at Ampere's Heels
AMD's best GPUs to date are strong in rasterization but fall behind in ray tracing.www.tomshardware.com
Ortalara in kaydırmalı RTX karşılaştırmasına bak.
Yup, "aynı olması gerekiyor" demiştim fakat öyle görünmüyor.Görsel olarak aynı, aynı çekirdekleri kullanıyorlar nası farklı olsun ki zaten
@Toxpox aynı görüneceğini söylüyordu
Stabillik olarak aynılar
Bir tek WatchDogs da öyle, diğer oyunlarda hatta Control da AMD biraz daha parlakYup, "aynı olması gerekiyor" demiştim fakat öyle görünmüyor.
Şaşırtıcı.
RT Açmana Bence Gerek Yok Normal Hali Bile Taş Gibi Duruyor Aynı Zaman'da CAS'lerin Hiçbirini Kullanma İkisi'de Çözünürlüğünü Düşürüp Çamur Gibi Yapıyor Görüntüyü Oyun Zevkini Dibe Çekiyor.FidelityFX açıkken 1080P RT açıkken ve Ultra yerine Very High ayarlarda 11700K ile kasma yapar mı?