Neler Yeni

DA-C4 SİSTEM REZALETİ

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

fthuzn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fatih
GENÇER den aldığım DA-C4 SAPPHIRE PULSE AMD Radeon™ RX 7600 8GB ekran kartlı sistemine win 11 yükledim ve sistemi çalıştırdım bugün valorant indirdim girmeye çalıştığımda Van 9003 hatası aldım YouTube den araştırmam sonucunda bunun için bios üzerinden güncelleme yapmam gerektiğini gördüm bios a girip csm ayarını kapattım ve bilgisayar görüntü vermemeye başladı kapatıp açıyorum problemim değişmiyor araştırmam istinaden technopat YouTube kanalının yayınlamış olduğu
bu videoya denk geldim ve videodaki açılmama sorunu yaşıyorum çözüm için 2 yol olduğunu ve bunlardan birinin UEFI destekli bir ekran kartı takıp sistemi açıp bios u eski ayarlarına getirmek olduğunu öğrendim sisteme nvidia gtx1660 s ekran kartı taktım fakat sistemim yine açılmadı 2.yol ise ana kartı garantiye göndermek olduğunu söylüyor eğer bu anakart ta win 11 yükleyince böyle bir problem varsa Abdullah abi bu anakart ve ekran kartı kombinasyonunu neden satıyor böyle bi sorundan haberleri yoksa artık var!!!!
Benim burada kullanıcı olarak herhangi bir hatam yok ha diceksiniz ki sisteme win 10 yükleseydin.
Ben nereden bileyim win 11 de böyle bir sorun yaşayacağımı ha zaten Gencer den bilgisayar gelince yaşadığım ilk sorun bu değil Di ilk sorun bilgisayarın açma butonu reset butonu ve fanlarının butonlarının olduğu pin leri montaj ekibi yanlış takmış bilgisayarımı ilk etapta açamadım
2.problem kasanın egzoz fanın ışıklandırma çalışıyor fakat öndeki 3 fanının ışıklandırması çalışmıyor.
O kadar hayalle aldığım sistemde böyle saçma sorunlar yaşamak hem şevkimi kırıyor hemde GENÇER e olan güveni sarsıyor.
Umarım bu yazdığımı yetkililerden birisi görür de şu an bilgisayarımın açılma ama ekrana herhangi bir görsel getirmeme problemime çözüm bulur.
Çözüm anakart garantiye göndermek ise gönderirim.
Kasa ön üçlü fan grubunun aydınlatmasının çalışmaması ile ilgili de görüşebilirsek sevinir.
Bir başka eksiklik ise power supply kutusu ve kablosu gelmedi
Tabi ilk etapta cihazımı anakart problemimi çözmemiz gerek

Son düzenleme:

Ellsy

80+ Bronze
GENÇER den aldığım DA-C4 SAPPHIRE PULSE AMD Radeon™ RX 7600 8GB ekran kartlı sistemine win 11 yükledim ve sistemi çalıştırdım bugün valorant indirdim girmeye çalıştığımda Van 9003 hatası aldım YouTube den araştırmam sonucunda bunun için bios üzerinden güncelleme yapmam gerektiğini gördüm bios a girip csm ayarını kapattım ve bilgisayar görüntü vermemeye başladı kapatıp açıyorum problemim değişmiyor araştırmam istinaden technopat YouTube kanalının yayınlamış olduğu
bu videoya denk geldim ve videodaki açılmama sorunu yaşıyorum çözüm için 2 yol olduğunu ve bunlardan birinin UEFI destekli bir ekran kartı takıp sistemi açıp bios u eski ayarlarına getirmek olduğunu öğrendim sisteme nvidia gtx1660 s ekran kartı taktım fakat sistemim yine açılmadı 2.yol ise ana kartı garantiye göndermek olduğunu söylüyor eğer bu anakart ta win 11 yükleyince böyle bir problem varsa Abdullah abi bu anakart ve ekran kartı kombinasyonunu neden satıyor böyle bi sorundan haberleri yoksa artık var!!!!
Benim burada kullanıcı olarak herhangi bir hatam yok ha diceksiniz ki sisteme win 10 yükleseydin.
Ben nereden bileyim win 11 de böyle bir sorun yaşayacağımı ha zaten Gencer den bilgisayar gelince yaşadığım ilk sorun bu değil Di ilk sorun bilgisayarın açma butonu reset butonu ve fanlarının butonlarının olduğu pin leri montaj ekibi yanlış takmış bilgisayarımı ilk etapta açamadım
2.problem kasanın egzoz fanın ışıklandırma çalışıyor fakat öndeki 3 fanının ışıklandırması çalışmıyor.
O kadar hayalle aldığım sistemde böyle saçma sorunlar yaşamak hem şevkimi kırıyor hemde GENÇER e olan güveni sarsıyor.
Umarım bu yazdığımı yetkililerden birisi görür de şu an bilgisayarımın açılma ama ekrana herhangi bir görsel getirmeme problemime çözüm bulur.
Çözüm anakart garantiye göndermek ise gönderirim.
Kasa ön üçlü fan grubunun aydınlatmasının çalışmaması ile ilgili de görüşebilirsek sevinir.
Tabi ilk etapta cihazımı anakart problemimi çözmemiz gerek
@GENCERGAMİNG

Rabiotta

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
561
İsim
Mert Furkan Can
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar,oyunlar,diziler
Kasa baya özensiz toplanmış gencergaming tarafından hiç alışveriş yapmamış biri olarak tercih etmem gibi şuanlık

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,532
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Sistemin performans testleri zaten Windows 11 ile yapılıyor dostum. Bir videodan sorunun Windows 11 ile alakalı olduğunu nereden çıkarttın? Yaptığın ayarlarda bir yanlışlık olduğu belli.

fthuzn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fatih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistemin performans testleri zaten Windows 11 ile yapılıyor dostum. Bir videodan sorunun Windows 11 ile alakalı olduğunu nereden çıkarttın? Yaptığın ayarlarda bir yanlışlık olduğu belli.
Valorant ı açamayan çalıştığımda Windows 11 kaynaklı hatayı aldığımı ve hata çözümü için kendi sitelerindeki https://support-valorant.riotgames.com/hc/tr/articles/10088435639571 linkine yönlendiriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kasa baya özensiz toplanmış gencergaming tarafından hiç alışveriş yapmamış biri olarak tercih etmem gibi şuanlık
Onlara da hak veriyorum birçok sipariş aldılar haliyle yetiştirmek için hızlı işlem yaptılar fakar en önenli şeylerden birisi bilgisayarı çalıştırmak için power tuşuna basmak pinleri taktan sonra montaj yapan arkadaş hiç mi o power tuşuna tıklayıp sistem açılıyor diye kontrol etmedi

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,532
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

fthuzn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Fatih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun Windows 11 değil bu Riot'un başarısız Vanguard yazılımının sorunu. İşleri sıkılaştırmak için yaptılar fakat çok fazla ayar istiyor.
Riot un başarısızlığı yüzünden anakart üzerinde ayar yapmaya çalıştım yukarıda linkini bıraktığım videoda ki adımları uyguladım ve bu sefer de aynı videodaki gibi hata aldım kasa çalışıyor fakat ekranına görüntü gelmiyor çözüm için de ya garantiye yollamak yada uefı destekli ekran kartı takmak olduğu söyleniyor dediğim gibi gtx 1660 s taktım görüntü yine gelmiyor tek çözüm anakartın garantiye göndermek oluyor bu konu için de @GENCERGAMİNG den dönüş bekliyorum

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,532
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Riot un başarısızlığı yüzünden anakart üzerinde ayar yapmaya çalıştım yukarıda linkini bıraktığım videoda ki adımları uyguladım ve bu sefer de aynı videodaki gibi hata aldım kasa çalışıyor fakat ekranına görüntü gelmiyor çözüm için de ya garantiye yollamak yada uefı destekli ekran kartı takmak olduğu söyleniyor dediğim gibi gtx 1660 s taktım görüntü yine gelmiyor tek çözüm anakartın garantiye göndermek oluyor bu konu için de @GENCERGAMİNG den dönüş bekliyorum
O iki ekran kartında da UEFI desteği var zaten o bilgiyi kim verdiyse yanlış vermiş. Bu sorun %99 ayarlarla alakalı çıkacak.

Darkone22

80+ Bronze
Ben de zamanında valorantda giremiyorum diye anakartin csm ayarlarıyla oynamıştım. Cahilliğim yüzünden anakart siyah ekranda kalmıştı garantiye gitmişti senin de aynısı olmuş. Bir şey hakkında tam fikir sahini olmadan onunla uğraşmamak gerekiyor maalesef

ege_onall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
590
İsim
ege
bana direkt pcı kablosu bozuk yolladı bi önceki hazır sistemi baya uğraştırdı o yüzden bi şey diyemeyeceğim ama senle alakalı bi sıkıntı olabilir gibi geldi çok fazla bilgisayarda anakartta van 9003 sorununu giderdim daha hiç sıkıntı vermedi

Karacabey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
744
İsim
Abdullah
Bana da aynısı oldu csm kapatınca. Ancak nvdia kart olduğu için kurtardım sanırım. Daha sonra sıkıntı yaşamadım

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Mevzuyu yarım yamalak hatırlıyorum ama hatırladığım kadarıyla Gigabyte anakartlarda o CSM ayarı ciddi sorunlar çıkarıyor. Yanlışlıkla burayla oynayıp sıkıntı yaşayan çok kişi var. Bildiğim tek çözüm yolu da anakartı servise yollamak çünkü genelde o sorun basit bir şekilde düzelmiyor.

Bu arada Valorant cidden birsürü gereksiz ayar istiyor, sorun Windows 11 ile alakalı değil ve eğer BIOS ayarlarını doğru yapıp CSM ile oynamasaydın da bir sıkıntı çıkmazdı.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Valorant ı açamayan çalıştığımda Windows 11 kaynaklı hatayı aldığımı ve hata çözümü için kendi sitelerindeki https://support-valorant.riotgames.com/hc/tr/articles/10088435639571 linkine yönlendiriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onlara da hak veriyorum birçok sipariş aldılar haliyle yetiştirmek için hızlı işlem yaptılar fakar en önenli şeylerden birisi bilgisayarı çalıştırmak için power tuşuna basmak pinleri taktan sonra montaj yapan arkadaş hiç mi o power tuşuna tıklayıp sistem açılıyor diye kontrol etmedi
Aklı başında hiç bi firma hazır olmadan böyle toplu satış söz konusu olan ürünü pazarlamaz.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom