Rum demek romalı demek. Roma bir millet yahut ırk ismi değildir. Ancak biz anadoluya diyar-ı rum demişiz. Sonra anadolu türkleştikten sonra balkanlara vs. rumeli demişiz. hatta islam kaynakları anadolu türk olmasına rağmen bazen diyar ı rum demeye devam etmiş. Burada ki rum dediğimiz kişilerin çoğu kendini yunan olarak tanımlıyor yunanca biliyor italyanca latince vs. bilmiyor. O yüzden yunanlar, ancak dna olarak italya yunanistandan daha fazla çıkıyor yüzde 60 italya 30 yunanistan gibi. velhasıl kelam kim hangi millettenim diyorsa ondandır.
Ben de inanıyordum o anadolu yerlisiyiz falan ama hem tarihde hem y dna konusunda vs. bilgilendikten sonra bunun nasıl bir yalan olduğunu anladım. Arkadaşlar gözlerimiz çekik değil o zaman türk değiliz diye bir olay yok, bizler batı türkleriyiz oğuzlarız ve oğuzlar vs. kıpçaklar gibi değildi gözleri de çok çekik değildi. Bu konu hakkında ahmet taşağılı dinleyebilirsiniz. üstelik az nüfusla etnik olarak türkleştirmeden kültürel olarak türkleştirmemiz mantıksal olarak imkansız. ve bir diğer diyeceğim myheritage dna vs. çok sallama siteler. Adamlar direk yüzde 50 yunan basıyor. Artık türkü geçtim gürcü kökenli ardahanlı olan bir adam var mesela, direk yüzde 50 yunan ve italya yarım adası diye bir hat basmış. Ve o hat hep aynı şekilde ki bu imkansız gibi bir şey. Neyse daha güvenilir sitelerde kafkas ve gürcü kökenli olduğu gözüküyor ardahanlı arkadaşın. Bu konu hakkında detaylı bir yazı paylaşırım.
ben de bu türkçe de yabancı sözcükler var, türküm diyen herkes yüzde yüz türk değil bunları öğrendiğimde kendimi entelektüel sanıyordum neyseki 1 yıla geçiyor bu sendrom...
Safkan diye bir tabir YOK. sanki diğer milletler de safkan ırklara mensublar bir biz safkan türk değiliz gibi saçmalamayın.