Neler Yeni

DA Forum Hangi Irktan?

DA Forum Hangi Irktan?

• Oy kullanan toplam üye
    235

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Hiç böyle bir konu açıldığını görmemiştim. Bakalım sonuçlar nasıl olacak?
Türküm.
Çok zekice bir konu,bu sayede afgan surileri öğrenebiliyoruz.

Alfha13

80+ Silver
Rum demek romalı demek. Roma bir millet yahut ırk ismi değildir. Ancak biz anadoluya diyar-ı rum demişiz. Sonra anadolu türkleştikten sonra balkanlara vs. rumeli demişiz. hatta islam kaynakları anadolu türk olmasına rağmen bazen diyar ı rum demeye devam etmiş. Burada ki rum dediğimiz kişilerin çoğu kendini yunan olarak tanımlıyor yunanca biliyor italyanca latince vs. bilmiyor. O yüzden yunanlar, ancak dna olarak italya yunanistandan daha fazla çıkıyor yüzde 60 italya 30 yunanistan gibi. velhasıl kelam kim hangi millettenim diyorsa ondandır.
Bizanstaki Yunanlar kendilerine Romalı diyorlardı. Herhalde ondan dolayı Rum (Romalı) Yunan anlamına gelmeye başladı. Ama mesela Anadolu Selçukluları yabancı kaynaklarda Rum Sultanlığı diye geçiyor, Rum burada Anadolu demek herhalde. Mevlana'nın adı da Rumi, Anadolulu demek muhtemelen.

Rum kelimesi çok fazla anlamda kullanılıyor belli ki.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Bizanstaki Yunanlar kendilerine Romalı diyorlardı. Herhalde ondan dolayı Rum (Romalı) Yunan anlamına gelmeye başladı. Ama mesela Anadolu Selçukluları yabancı kaynaklarda Rum Sultanlığı diye geçiyor, Rum burada Anadolu demek herhalde. Mevlana'nın adı da Rumi, Anadolulu demek muhtemelen.

Rum kelimesi çok fazla anlamda kullanılıyor belli ki.
Evet anadoluya biz diyar-ı rum diyorduk. Bizans kelimesinden doğu romalıların haberi yoktu onu da söylemeliyim. Dediğim gibi yunanlaşma sayesinde rumla yunan kavramı bu kadar benzeşti diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin.

• Beğen

Alfha13

80+ Silver
Evet anadoluya biz diyar-ı rum diyorduk. Bizans kelimesinden doğu romalıların haberi yoktu onu da söylemeliyim. Dediğim gibi yunanlaşma sayesinde rumla yunan kavramı bu kadar benzeşti diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin.
Bizans terimini Avrupalı bir tarihçi üretmişti diye hatırlıyorum. O zamanlar Yunanlar kendilerini Romalı olarak görüyrlardı, devletin adı da Roma idi, Doğu Roma da değil.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe

Method

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Alperen Eymen Altunoğlu
Yanlışlıkla Kürt dedim..

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,814
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
Türküm

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Yörük Türküyüm.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,383
İsim
Ahmet Sevinç
bulgar - arnavut - yunan diyenler o tarafların göçmesini değilse ben en ... 🤬

Dahası  
Reaksiyon skoru
103
İsim
Uzun huysuz
Selanikten buralara gelmişiz.Ama ben kendime avrupalı fln demiyorum.TÜRK diyorum ;
Screenshot_20240128-145854~2.png

• Beğen
Top Bottom