Abi 2 kere her yerine baktım ama bir daha bakacağım senin için. https://forum.donanimarsivi.com/konu/rgb-fan-baglantilarini-nasil-yapmaliyim.219412/Eğer kasadaki fanların RGB ışıkları yanıyorsa kontrolcü mutlaka var demektir, çünkü kontrolcü almadan sadece 3 pinli DC güç kablosu ile o ışıklar güç almıyor, RGB kablosu ile güç alıyor.
RGB ışıklar yanıyorsa vardır, iyice bak.
Baktım. Kasadaki önde yer alan fanların her birinin 2 tane kablosu olur, birisi fanın dönmesi için gereken güç kablosu, diğeri ise RGB kablosu.Abi 2 kere her yerine baktım ama bir daha bakacağım senin için. https://forum.donanimarsivi.com/konu/RGB-fan-baglantilarini-nasil-yapmaliyim.219412/
Şu konuda ki fotoğraflara bir bakabilir misin @crazyreign
ŞAK .dBaktım. Kasadaki önde yer alan fanların her birinin 2 tane kablosu olur, birisi fanın dönmesi için gereken güç kablosu, diğeri ise RGB kablosu.
Linkini attığın konudaki fotoğrafta kasadaki fanların güç kablolarının takılı olduğunu görebiliriz. RGB kabloları kaldı geriye.
Alıntıyı görüntüle
RGB kablosu ise böyle olur. Fanlarda dişi RGB kablosu olur, erkek uca girer(kontrolcü veya anakart).
Alıntıyı görüntüle
Demem o ki fanların RGB'si yanıyorsa yüzde bir milyon kontrolcü vardır, ama sen bulamıyorsundur.
Kasa önümde olsa şak diye göstereceğim ama önümde değil işte.
Yandığına göre kesin var diyorsun. Abi nerde bu o zamanBaktım. Kasadaki önde yer alan fanların her birinin 2 tane kablosu olur, birisi fanın dönmesi için gereken güç kablosu, diğeri ise RGB kablosu.
Linkini attığın konudaki fotoğrafta kasadaki fanların güç kablolarının takılı olduğunu görebiliriz. RGB kabloları kaldı geriye.
Alıntıyı görüntüle
RGB kablosu ise böyle olur. Fanlarda dişi RGB kablosu olur, erkek uca girer(kontrolcü veya anakart).
Alıntıyı görüntüle
Demem o ki fanların RGB'si yanıyorsa yüzde bir milyon kontrolcü vardır, ama sen bulamıyorsundur.
Kasa önümde olsa şak diye göstereceğim ama önümde değil işte.
Kasanın önündeki fanların kablolarının nereye gittiğine bak, mutlaka bulursun.Yandığına göre kesin var diyorsun. Abi nerde bu o zamannereye saklamışlar ya
Attığın fotoğraftan gözükmüyor. Dediğim gibi öndeki fanların her birinde 2 tane kablo var, birisi güç kablosu, diğeri ise RGB kablosu.Abi şu Kablo karmaşasının içinde olma ihtimali yüzde kaç?
Alıntıyı görüntüle
SPEC DELTA nın içinde olmuyor mu kumanda kasanın içinde sabit düğmeleri var ordan oluyo diye biliyorum kumandası yokArkadaşlar konu başlıkta Kasa Spec-Delta fan Kontrolcüsü yok habire RGB dönüyor, Aradım itopya'yı fan Kontrolcüsü yok dedi, yardım edebilir mi sahip olanlar.
Abi hahahaha evet toplam altı tane var 3 ü o derin karmaşıklığı gidiyor hiçbir şey gözükmüyorAttığın fotoğraftan gözükmüyor. Dediğim gibi öndeki fanların her birinde 2 tane kablo var, birisi güç kablosu, diğeri ise RGB kablosu.
Fan güç kabloları zaten çoklayıcısına bağlanmış, RGB kablolarını bul. Bulmak bu kadar zor değil Allah için ya.
Bu arada full söktüm buldum abi, İtopya öyle bir kamufle etmiş kiAttığın fotoğraftan gözükmüyor. Dediğim gibi öndeki fanların her birinde 2 tane kablo var, birisi güç kablosu, diğeri ise RGB kablosu.
Fan güç kabloları zaten çoklayıcısına bağlanmış, RGB kablolarını bul. Bulmak bu kadar zor değil Allah için ya.