Neler Yeni

Daha önce sıvı metal kullanan var mı?

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ben iki kere arkadaşımin cpu ekledim. Kolay değil. Test amaçla başka üründe denedim.

Techno08

80+ Gold
Yetkili servise göndersen onlar yapar aslında daha iyi bildikleri için bu işleri

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,169
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Bizzat kullanmadım ama çok akışkan olduğunu biliyorum. Dik bir ekran kartında aşağıya akabilir. Bence sürme kısmından çok bu kısım daha önemli. Sürmek de pek bi sorun yaşayacağını sanmıyorum. Bence banta felan da gerek yok ama garanti olsun diye etrafını bantlamayı güzel düşüşmüşsün. Çekirdeğin etrafını bantlarsın, macunu sürersin. Sonra soğutma bloğunu çipin üzerine geçir bant hala oradayken. Soğutma bloğu zaten onu iyice yayacak, fazlalık bantın üstüne gelir sonra Bantı sökersin. Aman bantın çok yapışmamış olmasına dikkat et ısıtarak felan çıkarabilirsin. Bant kullanmak mantıklı mı onu da düşünmek lazım.
Sıvı metal fazla varsa mesela önce işlemciye sürerek deneme yapabilirsin. Cpu'nun üzerine sürer sonra soğutucuyu takarsın bi süre kullanıp yayılma durumlarını inceleyebilirsin.

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Termal macun zamanla işlevini yitiriyor 1 ay önce 45-50 derece olan ekran kartı şimdi 60 derece falan oluyor sıvı metal alarak bu sorundan komple kurtulmak istiyorum
Önceki ekran kartım sattığım 1,5 senelikti hiç sıcaklığı değişmedi ilk günkü halinden. Günde 12-16 saat açıktı bilgisayar her zaman. Termal macun değişmeye gerek olmadı. Ondan önceki 6 aylıktı yine değişmedim. Garantisi bitmeden termal macun mu yapılır, bence yapmamalısın.
Ki ben 4 senelik ekran kartı gördüm ve soğutma performansı gayet iyi durumdaydı. Değişmeye gerek yoktu, komşumundu. Rica etti değiştirdim. Belki 1-2 derece düşmüştür. Pek fark göremedik.
Ben işlemci için bile en az 2 sene geçmesini beklerim termal macun değişmek için ve ona rağmen neredeyse fark olmuyor. İnan daha erken değişince de sıcaklıklarda hiç fark görmedim bugüne kadar (2 kere denedim baktım değişen 1 derece gerek yok dedim, yanılma payıdır dedim). Kaliteli macun kullanınca gerçekten uzun süre götürüyor.

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Termal macun zamanla işlevini yitiriyor 1 ay önce 45-50 derece olan ekran kartı şimdi 60 derece falan oluyor sıvı metal alarak bu sorundan komple kurtulmak istiyorum
Ulan ne hayatlar var be.
Ben hesap üstü hesap yapıyorum.
Ceferanko abe ise düşük olan sıcaklığına yüksek diyor.
Yapma bak girme riske.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Bana gereksiz bir fantezi gibi geldi. Nihai karar sizindir tabii ki.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Önceki ekran kartım sattığım 1,5 senelikti hiç sıcaklığı değişmedi ilk günkü halinden. Günde 12-16 saat açıktı bilgisayar her zaman. Termal macun değişmeye gerek olmadı. Ondan önceki 6 aylıktı yine değişmedim. Garantisi bitmeden termal macun mu yapılır, bence yapmamalısın.
Ki ben 4 senelik ekran kartı gördüm ve soğutma performansı gayet iyi durumdaydı. Değişmeye gerek yoktu, komşumundu. Rica etti değiştirdim. Belki 1-2 derece düşmüştür. Pek fark göremedik.
Ben işlemci için bile en az 2 sene geçmesini beklerim termal macun değişmek için ve ona rağmen neredeyse fark olmuyor. İnan daha erken değişince de sıcaklıklarda hiç fark görmedim bugüne kadar (2 kere denedim baktım değişen 1 derece gerek yok dedim, yanılma payıdır dedim). Kaliteli macun kullanınca gerçekten uzun süre götürüyor.
Kartın garantisi çoktan gitti zaten 10 kere falan açtım içini bende çok kaliteli macun kullandım ama gitmiyor, bozuluyor

deadfellow

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Kartın garantisi çoktan gitti zaten 10 kere falan açtım içini bende çok kaliteli macun kullandım ama gitmiyor, bozuluyor
6900 ikstem bugün geliyormus 2900 core basıcam

YusufShn01

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
Yusuf Emre Şahin
Merhaba, ekran kartım için sıvı metal aldım ama kullanmaya biraz korkuyorum, daha önce sıvı metal kullanmış olan var mı?
Sıvı meltal değil de alüminyum folyo koymuştum ben ekran kartı çipi ile blok arasına. 10 TL lik macun ile kıyaslama yaptım macunla 75 dereceleri gören kart 60 dereceyi geçmiyordu tavsiye ederim

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,235
İsim
Hakan
Hacı alimünyum bir yüzey varsa kullanma, sıvı metalin içeriğinde Galyum var ki bu alimünyumu aşındırıyor/eritiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,413
Üyeler
161,851
Son üye
yuzonuc
Top Bottom