pcmeraklisi34
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,309
Sistemde darboğaz var diye biliyorum zaten forumda da öyle dediler ama tam olarak ne kadar darboğaz var nasıl öğrenirim bunu ölçen bir test falan var mı?
%91 darboğaz diyor doğru mu bu?![]()
Nihai PC Darboğaz Hesaplayıcı | CPU GPU Performans Analizörü
Oyuncu PC'nizdeki performans darboğazlarını bulun ve çözün. Ücretsiz aracımız, kişiselleştirilmiş yükseltme önerileriyle CPU'nuzun GPU'nuzu sınırlayıp sınırlamadığını veya tam tersini belirlemenize yardımcı olur.bottleneckcalculator.to
Sistemin ne hocam%91 darboğaz diyor doğru mu bu?
Sistem özellikleriniz nedir hocam darboğaz sotekeri dogru sonucu göstermezlerSistemde darboğaz var diye biliyorum zaten forumda da öyle dediler ama tam olarak ne kadar darboğaz var nasıl öğrenirim bunu ölçen bir test falan var mı?
Valorantta işlemci daha çok çalıştığı için illaki darboğaz çıkacak bu arada ama bu kadarı yine normal değil gibi%91 darboğaz diyor doğru mu bu?
Ek olarak bi oyun acin hocam cpu usage cpu temp gpu usage gpu temp ve fps değerlerine bskabiliriz detsylı bakmak istersen tüm cekirdekleri gösterilfiği ss i st bakalım çekirdekler tıkanıyormu diyeSistemde darboğaz var diye biliyorum zaten forumda da öyle dediler ama tam olarak ne kadar darboğaz var nasıl öğrenirim bunu ölçen bir test falan var mı?
O darboğaz yüzdesi için i5 2600 4090 kombinasyonu falsn gerek sanırımValorantta işlemci daha çok çalıştığı için illaki darboğaz çıkacak bu arada ama bu kadarı yine normal değil gibi
Çok dalgalanıyor net anlayamıyorum mesela ekran kartı bazen %90 kullanıyor bazen %20 ye düşüyor aynı oyunda.Ek olarak bi oyun acin hocam cpu usage cpu temp gpu usage gpu temp ve fps değerlerine bskabiliriz detsylı bakmak istersen tüm cekirdekleri gösterilfiği ss i st bakalım çekirdekler tıkanıyormu diye
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
O darboğaz yüzdesi için i5 2600 4090 kombinasyonu falsn gerek sanırım
Ya yanlış anlamsyında sistem özellikleriniz devlet sırı mı sormuşlar lütfen cevap verin ona göre bişi diyelimSistemde darboğaz var diye biliyorum zaten forumda da öyle dediler ama tam olarak ne kadar darboğaz var nasıl öğrenirim bunu ölçen bir test falan var mı?
Bence de %91 değildir yani garip geldi bana.Attığınız site 2k da imzadaki sistemin %55 darboğaz yaptığını söylüyor pek güvenilecek bir site değil.
O siteler doğruyu göstermiyor %90a çıkabiliyorsan pek sıkıntı yok demektir 85e kadar performans kaybı kabul edilebilir sayılır %100e çıkabiliyorsan hiç yok demektirÇok dalgalanıyor net anlayamıyorum mesela ekran kartı bazen %90 kullanıyor bazen %20 ye düşüyor aynı oyunda.
İşlemci fazla ısınıyor 78 derece gördüm bir ara o sorun olur mı bilmiyorum. Ekran kartının sıcaklığı yine çok dalgalı bir 60 oluyor bir 70e fırlıyor.
Sisteminizi yazın bir parca değiştirdiginizde ne kadar fark edeceğini söyleyelim. Ayrıca hangi oyunda, hangi ayarlarda oluyor bu dalgalanma durumu?Bence de %91 değildir yani garip geldi bana.