Darboğaz yapar mı acaba

Reaksiyon skoru
0
dell g15 5530 kullanıyorum iç donanımı rtx 4060 8gb vram intel core i7 13hx 16gb ram
ve mimarlık öğrencisiyim lumion kullanıyorum ara sıra lumionda siyah ekran veriyor tekrar kendine geldiğinde gpu yu değil de grafik kartını kullanmaya başladığını görüyorum yani ekran kartı çöküyor neden çöküyor bilmiyorum darboğaz mı yapıyor acaba arasıra da cs gibi oyunlarda 160 fps ten bir anda 30 lara 15 lere düşüyor 5 dk öyle devam edip tekrar 160 fps e geri çıkıyor bir çözümü varsa yardımcı olursanız sevinirim daha 1 yıl yeni yeni oluyor laptopu alalı

sıcaklıklara dıkkat et drıver wındows falan herseyını guncelle

bilmediğim bir şey varsa bilemem ama çoğu driver lar güncel hep bakıyorum bu sorunu yaşadığım için ekran kartı çökmesi normal birşeymi onu bilemiyorm ben ilk defa gördüm açıkçası
sıcaklıkla alakalı olabılır mı sıcaklıkların nasıl bılıyormusun ekran kartı ve ıslemcı kac derecelerde calısıyor
-
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynı cihazdan bende de var. Hangi oyuna girersem gireyim. Ekran kartı 30 W değerini geçmiyordu. Bu sorunu şöyle halletim. Geforce experience programını kaldırdım. Nvidia denetim masasından genel ayarları yüksek performansa aldım. Ayrıca ekran yönetim modunuda optimus olarak seçtim. En azından oyunlarda sabit 30 w kalmamasını sağladım. Fakat 30 w değerine oyun için de düşebiliryor. Nedeni ise Dell'in bilgisayarlarında cihaz yüksek performasta çalışırken hareket ettirilirse otomatik olarak ekran kartı güç değerini 30 W değerine çeken bir yazılım mevcut. Yani oyun oynarken cihazı hareket ettirmemek gerekiyor bu konu hakkında bilgiyi dell kendi sayfasında açıklamış oradan bakabilirsiniz. Fakat cihaz için bios güncellemesi geldi. Belki sorunu düzeltmişlerdir. Söz konusu link aşağıda okuyabilirsiniz.

hocam bır kullanıcı su forumda boyle yazmıs deneyın ıstersenız bı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

reddit de boyle bır konu buldum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,168
Üyeler
186,854
Son üye
apeiron1903