doğru söylüyorsunuzİçerisinde %90 ihtimalle Micron-D die çipler var.
micron çip varmışSadece mhz yükselttiğin zaman performansın artmaz tersne daha da yavaşlayabilir. Başka değerleri de değiştirmen gerekiyor, voltaj ayarlaman gerekiyor vs vs. Oc yapmadan önce ramlerin içinde hangi bellekler var onu öğrenmek gerekiyor daha sonrasında ona göre oc önerisi yapalım sana
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Buradan bellekleri öğrenip ss atar mısın
Rehber - RAM Çiplerinizi Öğrenin![Güncel]
-İndirme linki düzeltildi. Öncelikle neden çiplerimizi öğrenmek önemli ondan bahsedelim. Bir örnek vericem. Mesela bir RAM alacaksınız. Adata D30' da karar kıldınız. Çünkü markasını beğendiniz. Lakin 15 TL ucuza NeoForza olduğunu gördünüz. Kararsız kaldınız ve markadan dolayı kararınızı Adata'...forum.donanimarsivi.com
bunları biostan yapacağım değil mi4000 mhz
TCL 16
TRDWR 10
TRCDRD 22
trp 15
tRAS 25
tRC 60
tRFC 600
1.45V
Dener misin
Cl kaçtı?Bende 3200MHz Vengeance RGB SL modeli var. 1.42V ile 4000MHz çalıştırdım memtest86'da 4 hata aldım ancak hatalar sırasında hep bellekler 52 dereceyi görmüştü dolayısıyla sıcaklıktan kaynaklandığını düşünüyorum. Uzay montaj çalıştırıyordum ve herhangi bir soğutucu olmadığı için ısınıyorlardı. Şimdi ramler için ekstra bir fan ekledim ve daha soğuk çalıştırıyorum bir ara test edeceğim ve olmazsa 1.45V'a kadar deneyeceğim.
Evetbunları biostan yapacağım değil mi
Kusura bakmayın yazmayı unutmuşum.Cl kaçtı?
Evet
Bu değerler çok fazla değil mi?Kusura bakmayın yazmayı unutmuşum.
CL değerlerini 3600MHz CL18 Vengeance RGB Pro modelinin Thaiphoon sonuçlarından aldım. Uğraşılsa eminim daha düşük seviyelere getirilir ama pek zaman ayırmak istemedim açıkçası.
Kasam olmadığından kaynaklı bir hava akışı oluşturamıyorum, kış aylarında da hâliyle kombiyi açtığımızda oda epey sıcak oluyor. Bu ayarları yaptığımda henüz RAM ve VRM'lere üfleyecek şekilde ekstra bir fan koymamıştım dolayısıyla 50 dereceyi geçtiği için olabildiğince voltajı azaltıp CL değerini yüksek tutarak ısıyı azaltma yoluna gittim ancak yine de 52 dereceyi görüyordu. En son maalesef elimde sıfır bulunan QL120 fanlardan birisinin daha kutusunu açmak zorunda kaldım, kasayı alacağım zamana bekletmek istiyordum.Bu değerler çok fazla değil mi?
Anladım dikkatli kullan çok tozlanmasın.Kasam olmadığından kaynaklı bir hava akışı oluşturamıyorum, kış aylarında da hâliyle kombiyi açtığımızda oda epey sıcak oluyor. Bu ayarları yaptığımda henüz RAM ve VRM'lere üfleyecek şekilde ekstra bir fan koymamıştım dolayısıyla 50 dereceyi geçtiği için olabildiğince voltajı azaltıp CL değerini yüksek tutarak ısıyı azaltma yoluna gittim ancak yine de 52 dereceyi görüyordu. En son maalesef elimde sıfır bulunan QL120 fanlardan birisinin daha kutusunu açmak zorunda kaldım, kasayı alacağım zamana bekletmek istiyordum.![]()
şuan yaptım4000 mhz
TCL 16
TRDWR 10
TRCDRD 22
trp 15
tRAS 25
tRC 60
tRFC 600
1.45V
Dener misin
Açıldı mı nasıl?şuan yaptım