Neler Yeni

DDR5 sistem önerir misiniz

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
613
İsim
Batuhan
Bence kendiniz akakçe üzerinden toplasanız daha uyguna daha kaliteli parçalarla toplayabilirsiniz. Ben o şekilde topladım CL30 ram, thermalrightin kule tipi soğutucusunu bile taktım. Sadece biraz uğraş gerekiyor ama istediğiniz parçaları markaları özelleştirme olarak sınırınız olmadan takabiliyorsunuz. 28 bin civarına geldi benim. Artık hazır sistemlerin çok bir f/p oranı kalmadı. Markasız yada giriş seviye ürünler kullandıkları için.

byaltekin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Sümer
Bence kendiniz akakçe üzerinden toplasanız daha uyguna daha kaliteli parçalarla toplayabilirsiniz. Ben o şekilde topladım CL30 ram, thermalrightin kule tipi soğutucusunu bile taktım. Sadece biraz uğraş gerekiyor ama istediğiniz parçaları markaları özelleştirme olarak sınırınız olmadan takabiliyorsunuz. 28 bin civarına geldi benim. Artık hazır sistemlerin çok bir f/p oranı kalmadı. Markasız yada giriş seviye ürünler kullandıkları için.
Rica etsem 28k civarına topladığınız sistemi paylaşabilir misiniz ?

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
613
İsim
Batuhan
Rica etsem 28k civarına topladığınız sistemi paylaşabilir misiniz ?
Ekteki şekilde topladım bütün parçalar sıfır. M2 SSD 1 TB ve Dramli, Ram 6000 mhz CL30 ve 32 GB istesem SSD ve Ram tarafından kısıp ekran kartını 4060 ti zorlayabilirdim yada AMD tarafında 7700 olabilir. Bu arada ekran kartını ikinci elden 2-3 aylık garantili yada kapalı sıfır kutu şeklinde alsam çok daha ucuza kapatırdım sistemi. Toplayan kişiler sadece ekran kartını ikinci elden alıp diğer parçaları sıfır alırsa daha ucuza kapatırlar. Kasa ve Psuyu bile olabildiğince marka seçtim. Toplamam 1 ayı mı aldı. Parça parça indirim oldukça çektim ve vadesiz taksitle aldım çoğunu yani ne saçma sapan psu, kasa markaları ne yüksek cl değerli bellekler yok sistemde bana göre gayet güzel.

Ekler

• Screenshot_20241211_225339_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20241211_225339_Samsung Notes.jpg
    135 KB · Hit: 13

byaltekin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Sümer
Ekteki şekilde topladım bütün parçalar sıfır. M2 SSD 1 TB ve Dramli, Ram 6000 mhz CL30 ve 32 GB istesem SSD ve Ram tarafından kısıp ekran kartını 4060 ti zorlayabilirdim yada AMD tarafında 7700 olabilir. Bu arada ekran kartını ikinci elden 2-3 aylık garantili yada kapalı sıfır kutu şeklinde alsam çok daha ucuza kapatırdım sistemi. Toplayan kişiler sadece ekran kartını ikinci elden alıp diğer parçaları sıfır alırsa daha ucuza kapatırlar. Kasa ve Psuyu bile olabildiğince marka seçtim. Toplamam 1 ayı mı aldı. Parça parça indirim oldukça çektim ve vadesiz taksitle aldım çoğunu yani ne saçma sapan psu, kasa markaları ne yüksek cl değerli bellekler yok sistemde bana göre gayet güzel.
Değerlendireyim bende böyle bişey lazım bana da ama asus dual 7700xt suan 18k civarı biraz sıkıntı bütün para ekran kartına gidiyor 😂

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
613
İsim
Batuhan
Değerlendireyim bende böyle bişey lazım bana da ama asus dual 7700xt suan 18k civarı biraz sıkıntı bütün para ekran kartına gidiyor 😂
İşte ekran kartını hazır sistem alıp parça parça satan kişilerden alabilirsin yada 4-5 aylık garantisi bitmemiş. İkinci elde özellikle amd ekran kartlarının piyasası çok düşüyor. Ben hiç uğraşmadım indirimde sıfır nvidia aldım bu sefer hem ikinci elde piyasası çok düşmesin istedim hemde yazılım olarak stabil olsun. En son amd tarafında rx 6600 kullanmıştım yıllarca iyi götürmüştü beni aslında ama sıcak çalışıyor ve yazılım tarafında bir kaç kez sıfırdan kurmam vs. gerekmişti sürücüleri o yüzden nvidia geri dönüş yaptım.

Efacankzl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Efecan Kızıl
İlgilendiği Kategoriler
PC Oyunları Donanım Bilgi
Amd işlemcisi öneriyorum ama ekran kartını önermiyorum kişisel görüşüm işlemci işinde çığır açtılar ona lafım yok ama ekran kartları güven vermiyor bana gore

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Amd işlemcisi öneriyorum ama ekran kartını önermiyorum kişisel görüşüm işlemci işinde çığır açtılar ona lafım yok ama ekran kartları güven vermiyor bana gore

Nvidia'nın yazılım konusunda dünyanın geri kalanından ne kadar ileri de olduğunu söylemeye zaten gerek yok ama naçizane size kendi yaşadığım tecrübelerden ufak bir şey yazayım buraya.

Geçtiğimiz Kasım indirimlerinde Vatan Bilgisayar Karşıyaka / İZMİR şubesinden ASUS Dual RX 7800 XT ekran kartı satın aldım. Kartı alırken bile kutusu heyecan veriyordu dev gibi bir şey. Ardından eve geldim kurdum gayet güzel, sorunsuz. 45 yaşında eski bir World of Warcraft müdavimi olduğumdan ilk yaptığım iş girip VSR sayesinde 4K ile oyunu denemek oldu. İlk 2 gün fıstık gibi çalışan oyun sonraki günlerde DX12'de de DX 11'de de ekran kararıp 10 saniye sonra oyuna geri dönüyordu. Önce sakin kalıp ne olduğunu anlamaya çalıştım. Ardından reddit başta olmak üzere sabırla AMD resmi forumlarından alakalı / alakasız bir dolu konuyu okuyup tek tek not aldım ve yazdığım adımları nasıl deneyeceğimi de not aldım liste halinde. Freesync kapatmaktan tutunda AMD High Definition Audio özelliklerini Aygıt Yöneticisinden devre dışı bırakmaya kadar bir sürü şey listeledim. Yaptığım şeyleri tekrar son seçenekten geriye dönük geri almaya başladım ve bunların hiç birisinin ana sebep olmadığını farkettim.

Ardından her şey default yani varsayılan halde iken AMD'nin resmi sayfasındaki bir oyuncunun GPU Clock hızını % 90 ve Power Limit'i %15 yaparak akla gelebilecek tüm ekran kartı sürücüsü, oyun çökmeleri ve bilimum siyan ekran sorunlarının önüne geçtiğni okudum. Aynısını birebir kopyalarak bende denedim ve 2 haftadır canavar gibi çalışıyor kart. Herkesin benim ya da buradaki tecrübeli insanlar kadar bilgisi ve vakti olmayabilir. Bu konuda insanlara bir şey diyemem tabii. Çok param olsa bende gider Nvidia'ya parayı basar gerisini hiç düşünmezdim o ayrı mesele ama. 21K paraya RX 7800 XT alabilmek benim için muazzam bir olaydı. Aynı markanın yani ASUS'un 4070 Super modelleri ile arasında 5-6K fiyat farkı da vardı ve bu paralar benden çıkmazdı.

Diyeceğim şudur ki; AMD ekran kartları ve yazılımı olan Adrenalin halen istenilen seviyede değil ama iyi ki AMD var. Ray Tracing ile derdiniz yoksa ekran kartlarını tek geçerim. " AMD ekran kartı alınmaz " demek biraz haksızlık olur. Maalesef ekran kartı sürücülerinde stabilizasyon yakalamak kolay değil fakat Radeon kart kullanıpta hiç sorun yaşamıyorum diyen insanlarda var. İlk başta bana da çok garip gelmişti. Komple kafayı kırıp PSU değiştiren de sorununu çözmüş, saat hızı sınırlaması yapıp sorununu çözen de. Sadece araştırıp okumak, yardım almak lazım. Biraz da sabırla işler çözülüyor artık.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Tristan Hawkins
Dostum bence kendin toplamalısın. İnternetten hazır sistemler de uyguna geliyor ama sürekli bir şeylerden kısıyorlar. Çok tipsiz kasalar kullanıyorlar, saçma sapan psu markaları, gen3 500 gb ssd'ler, oc yapılmayan anakartlar, tek slot 16 gb ramler, vs. Bunların azıcık daha iyisini akakçe'den toplayarak yapabilirsin. Araştırırken bir sürü şey öğrenirsin zaten. Keyifli ve bilgilendirici de olur.

Top Bottom