Neler Yeni

Depremi Hissedenler İyi Misiniz ?

QWuiet

80+ Bronze
Düzce’deyim, çok şükür can kaybımız yok. Devlet hastanesinin yarısının yıkıldığı söyleniyor fakat gidip de bakamadım. Köylerde de evler yıkıldı.
TV de can kaybı yok diyor İnşAllah birşeyleri yoktur Rabbim daha kötüsünden korusun

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
99 düzce depremi 7.2 şiddetinde erinliği 17km iken şuan 6 şiddeti 6.5km derinlik. Benzer etkiler yapması normaldir. Tabii Ozaman düzcenin altyapısı bile felaket kötüydü. Şuan ki inşaat kuralları deprem üzerine olduğundan yıkım çok olmayacaktir

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,317
İsim
Kara Kartal
5.9 o kadar şiddetli bir deprem değil böyle fotoğraflar ile insanları üzmeye gerek yok evi dandiktir bu kişinin o yüzden böyle olmuştur. düzcenin çoğunda bunun zerresi yoktur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

6.8 olsa çoğu ev yıkılırdı provakasyona girer bu söylemler yapmayalım.
Elazığ depremi 6,8 di

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,317
İsim
Kara Kartal
99 düzce depremi 7.2 şiddetinde erinliği 17km iken şuan 6 şiddeti 6.5km derinlik. Benzer etkiler yapması normaldir. Tabii Ozaman düzcenin altyapısı bile felaket kötüydü. Şuan ki inşaat kuralları deprem üzerine olduğundan yıkım çok olmayacaktir
düzce merkezde binalar yine yıkılmıştır adamlar çatlakları sıva ile kapıyorlardı sene 2005

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Enes Koç
Ankara da çok şiddetliydi depremi 5,9 olarak haber veren tvler milleti hala kandırıyorlar bu deprem 6,3 - 6,9 arasında
Ben İstanbul esenlerde sadece yatağım gitti geldi uyumuyodum 3 saniye falan sonra kalktım 2 saniye sonra birdaha gitti geldi gene 2 saniye Ankara da bu kadar hissedilmesi şaşırtıcı

10. katta ve 25 yıllık binada oturuyorum. Avize falan çok fazla sallandı, 20 saniye falan sürdü. Yatakta, Amazon'da geziniyordum ve yan yan sallandım. Eski bina olduğundan dolayı biraz daha yüksek bir deprem olsa kesin yıkılır bina. Çünkü bunda bile Michael Jackson stili yattı neredeyse.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
ilk olarak derinlik 11 kilometre 6 değil ikinci olarak öyle olsa da aynı etki değil arada uçurum var. istanbulda 2019da olan deprem 6.5km derinlik ve 5.8di senin mantığınla kocaeli depremine benzer etki göstermesi lazım ama alakası yok. derinlik senin dediğin kadar etkili değil asıl etki şiddettedir. japonyada 200km derinlikte mi ne oluyor depremler ama 7 bile nasıl sallıyor görüyoruz.

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
Enes Koç
Evet bu da hep garibime gitmiştir mesela.
Sabah 7 de işe gidiyorum iş yeri müstakil ordan her gün spora giderim spora gitmezsem kütüphaneye giderim spor avm içinde kütüphane belediye binası yeni yapılmış yani eve 7 saat için giriyorum ve hep o zamanda oluyo 😀

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
düzce merkezde binalar yine yıkılmıştır adamlar çatlakları sıva ile kapıyorlardı sene 2005
Boya sıva çatlağı sorun değilde kolon kirişlerdekileri yapıyorlarsa vardır yıkım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

ilk olarak derinlik 11 kilometre 6 değil ikinci olarak öyle olsa da aynı etki değil arada uçurum var. istanbulda 2019da olan deprem 6.5km derinlik ve 5.8di senin mantığınla kocaeli depremine benzer etki göstermesi lazım ama alakası yok. derinlik senin dediğin kadar etkili değil asıl etki şiddettedir. japonyada 200km derinlikte mi ne oluyor depremler ama 7 bile nasıl sallıyor görüyoruz.
Kandilli rasathanesi verileri 6.5 km idi şuan 10.6ya değiştirmişler. 200 km mi o 24 km olmasın ? 2011de 9 şiddeti ve 24.4km derinlikte. Mesela jeofizikcilerle konusursaniz bazı durumlarda derin depremlerin daha yıkıcı olduğunuda söylerler. Depremin detayına göre değişkenlik gösterir. Ana fay hattında mı meydana geldi hangi fay hatlarını etkiledi gibi
Varsa tanıdığın jeofizik mühendisi derinlik sohbetinde seni detaylıca aydınlatabilir.
Benzer etki tabi göstermez her 10 yılda yeni kurallar eklediklerinden eskisi gibi kafaya göre ustalık yapılmıyor. Tabii bu durum apartmanlarda geçerli. Müstakil evi hala direksiz yapanı bile var. Japonların kullandığı tekniklerle bizimki bir olmadığından onlar rahatlıkla absorbe edebiliyor.

Son düzenleme:

okankygsz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Okan kaygısız
Kütahya da yaşıyorum biz bile hissettik depremi

Dahası  
Reaksiyon skoru
20