Neler Yeni

Depremi Hissedenler İyi Misiniz ?

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,274
İsim
Bilal Tepe
Mesele depremin kaç km derinde olması 10km derinde 7.2 5km derinde 6.8 den daha az hissedilir

orhaneneskaratas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
Orhan Enes Karataş
10. katta ve 25 yıllık binada oturuyorum. Avize falan çok fazla sallandı, 20 saniye falan sürdü. Yatakta, Amazon'da geziniyordum ve yan yan sallandım. Eski bina olduğundan dolayı biraz daha yüksek bir deprem olsa kesin yıkılır bina. Çünkü bunda bile Michael Jackson stili yattı neredeyse.
biz de öyle zeytinburnundayım sadece 2 katlı bir bina ama 30 küsür yıllık. 1.katında oturuyorum. acayip sallandı. benzer bir deprem burda olsa şansım hiç yok gibi

Zechion

80+ Silver
Benim kedi benden 2 3 sn once anladi hocam anormal bir durum oldugunda kediler yere yaklasip sabit kalip etrafi kolacan ediyor belki oyle yapmistir
Yok yatakta yanımda uyuyordu yatmaya da devam etti

RedStar FC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
235
İsim
ce sa
şiddtliydi, bina ve eşylar epey sarsıldı.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
İstanbuldayım ulan zaten 5te iş için kalkacaktım 4te uyandık uyku falan kalmadı. Uyandım depreme ne olduğunu algilayamadim zaten

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
765
İsim
Sercan SAYİT
Enerji direk bu tek seferlik depremde boşalmış olamaz mı hocam?

Olamaz. Zaten sitelerin hatası yüzünden böyle düşündüm. Az önce baktığımda artçı sarsıntıların verilerini de girmeye başlamışlar sonunda. Bende büyük depremden sonra neden artçı sarsıntı bilgisi yok diye endişe ediyordum.

123kral14

80+ Silver
Geçmiş olsun

Son düzenleme:

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Boya sıva çatlağı sorun değilde kolon kirişlerdekileri yapıyorlarsa vardır yıkım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kandilli rasathanesi verileri 6.5 km idi şuan 10.6ya değiştirmişler. 200 km mi o 24 km olmasın ? 2011de 9 şiddeti ve 24.4km derinlikte. Mesela jeofizikcilerle konusursaniz bazı durumlarda derin depremlerin daha yıkıcı olduğunuda söylerler. Depremin detayına göre değişkenlik gösterir. Ana fay hattında mı meydana geldi hangi fay hatlarını etkiledi gibi
Varsa tanıdığın jeofizik mühendisi derinlik sohbetinde seni detaylıca aydınlatabilir.
Benzer etki tabi göstermez her 10 yılda yeni kurallar eklediklerinden eskisi gibi kafaya göre ustalık yapılmıyor. Tabii bu durum apartmanlarda geçerli. Müstakil evi hala direksiz yapanı bile var. Japonların kullandığı tekniklerle bizimki bir olmadığından onlar rahatlıkla absorbe edebiliyor.
https://tr.wikipedia.org/wiki/2022_Fukuşima_depremi https://www.aa.com.tr/tr/dunya/japonyada-6-6-buyuklugunde-depremde-9-kisi-yaralandi/2482203 derinlikleri genelde yazmamışlar ama japonyada depremler derin olur. bunun sebepleri var kavga veya tartışma niyetli söylemiyorum bunu oradaki fay türünden kaynaklı bu. 100 civarıdır genelde derinlikler 24 çok nadirdir zaten büyük bir talihsizlik olmuştur japonya için o deprem. bence bir jeofizikçi seni aydınlatmalı dostum üzgünüm. jeofizikçiye yukarıda arkadaşın yorumu da sor hani ona değilde bana cevap vermişsin ya jeofizikçi neden bana cevap vermekte hata yaptığını sana anlatacaktır. iyi geceler jeofizikçi kardeş.

24de derindir bu arada. ama japonya için değildir.

BurakReiS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
552
İsim
Burak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, işlemci gibi konular. Ayrıca da Valorant.
Sakarya/Kocaali deprem başlamadan uyandım, bi süre yavaştan sallandı sonra şiddeti arttı. Allah beterinden korusun.

QWuiet

80+ Bronze
biz de öyle zeytinburnundayım sadece 2 katlı bir bina ama 30 küsür yıllık. 1.katında oturuyorum. acayip sallandı. benzer bir deprem burda olsa şansım hiç yok gibi
İstanbul depremi olur mu sizce

BurakReiS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
552
İsim
Burak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, işlemci gibi konular. Ayrıca da Valorant.

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
https://tr.wikipedia.org/wiki/2022_Fukuşima_depremi https://www.aa.com.tr/tr/dunya/japonyada-6-6-buyuklugunde-depremde-9-kisi-yaralandi/2482203 derinlikleri genelde yazmamışlar ama japonyada depremler derin olur. bunun sebepleri var kavga veya tartışma niyetli söylemiyorum bunu oradaki fay türünden kaynaklı bu. 100 civarıdır genelde derinlikler 24 çok nadirdir zaten büyük bir talihsizlik olmuştur japonya için o deprem. bence bir jeofizikçi seni aydınlatmalı dostum üzgünüm. jeofizikçiye yukarıda arkadaşın yorumu da sor hani ona değilde bana cevap vermişsin ya jeofizikçi neden bana cevap vermekte hata yaptığını sana anlatacaktır. iyi geceler jeofizikçi kardeş.

24de derindir bu arada. ama japonya için değildir.
Yok ben ona demedim jeofizikciler derinliğin ne kadar etkili olabileceğini anlatsın sana. Üniversite yıllarımda kendi hocalarım kadar muhabbetim vardı jeofizikcilerle. Hangi dalgalar hangi fay hattında nasıl bir derinlikte olur gibisinden.
Bizimki gibi depreme pek önem vermeyen ülkelerde 6 7 şiddetinde yüzeye yakın depremler yıkıcı oluyor.
Malum ülkede jeofizikcilerin işini jeolojiciler, jeolojicilerin işlerini inşaat mühendisleri yapmaya çalışıyor. 😂 Değer verilmemesi buradan bile anlaşılabilir

Top Bottom