Depremi Hissedenler İyi Misiniz ?

Mesele depremin kaç km derinde olması 10km derinde 7.2 5km derinde 6.8 den daha az hissedilir

10. katta ve 25 yıllık binada oturuyorum. Avize falan çok fazla sallandı, 20 saniye falan sürdü. Yatakta, Amazon'da geziniyordum ve yan yan sallandım. Eski bina olduğundan dolayı biraz daha yüksek bir deprem olsa kesin yıkılır bina. Çünkü bunda bile Michael Jackson stili yattı neredeyse.
biz de öyle zeytinburnundayım sadece 2 katlı bir bina ama 30 küsür yıllık. 1.katında oturuyorum. acayip sallandı. benzer bir deprem burda olsa şansım hiç yok gibi

İstanbuldayım ulan zaten 5te iş için kalkacaktım 4te uyandık uyku falan kalmadı. Uyandım depreme ne olduğunu algilayamadim zaten

Enerji direk bu tek seferlik depremde boşalmış olamaz mı hocam?

Olamaz. Zaten sitelerin hatası yüzünden böyle düşündüm. Az önce baktığımda artçı sarsıntıların verilerini de girmeye başlamışlar sonunda. Bende büyük depremden sonra neden artçı sarsıntı bilgisi yok diye endişe ediyordum.

Geçmiş olsun

Son düzenleme:
Boya sıva çatlağı sorun değilde kolon kirişlerdekileri yapıyorlarsa vardır yıkım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kandilli rasathanesi verileri 6.5 km idi şuan 10.6ya değiştirmişler. 200 km mi o 24 km olmasın ? 2011de 9 şiddeti ve 24.4km derinlikte. Mesela jeofizikcilerle konusursaniz bazı durumlarda derin depremlerin daha yıkıcı olduğunuda söylerler. Depremin detayına göre değişkenlik gösterir. Ana fay hattında mı meydana geldi hangi fay hatlarını etkiledi gibi
Varsa tanıdığın jeofizik mühendisi derinlik sohbetinde seni detaylıca aydınlatabilir.
Benzer etki tabi göstermez her 10 yılda yeni kurallar eklediklerinden eskisi gibi kafaya göre ustalık yapılmıyor. Tabii bu durum apartmanlarda geçerli. Müstakil evi hala direksiz yapanı bile var. Japonların kullandığı tekniklerle bizimki bir olmadığından onlar rahatlıkla absorbe edebiliyor.
https://tr.wikipedia.org/wiki/2022_Fukuşima_depremi https://www.aa.com.tr/tr/dunya/japonyada-6-6-buyuklugunde-depremde-9-kisi-yaralandi/2482203 derinlikleri genelde yazmamışlar ama japonyada depremler derin olur. bunun sebepleri var kavga veya tartışma niyetli söylemiyorum bunu oradaki fay türünden kaynaklı bu. 100 civarıdır genelde derinlikler 24 çok nadirdir zaten büyük bir talihsizlik olmuştur japonya için o deprem. bence bir jeofizikçi seni aydınlatmalı dostum üzgünüm. jeofizikçiye yukarıda arkadaşın yorumu da sor hani ona değilde bana cevap vermişsin ya jeofizikçi neden bana cevap vermekte hata yaptığını sana anlatacaktır. iyi geceler jeofizikçi kardeş.

24de derindir bu arada. ama japonya için değildir.

Sakarya/Kocaali deprem başlamadan uyandım, bi süre yavaştan sallandı sonra şiddeti arttı. Allah beterinden korusun.

biz de öyle zeytinburnundayım sadece 2 katlı bir bina ama 30 küsür yıllık. 1.katında oturuyorum. acayip sallandı. benzer bir deprem burda olsa şansım hiç yok gibi
İstanbul depremi olur mu sizce

https://tr.wikipedia.org/wiki/2022_Fukuşima_depremi https://www.aa.com.tr/tr/dunya/japonyada-6-6-buyuklugunde-depremde-9-kisi-yaralandi/2482203 derinlikleri genelde yazmamışlar ama japonyada depremler derin olur. bunun sebepleri var kavga veya tartışma niyetli söylemiyorum bunu oradaki fay türünden kaynaklı bu. 100 civarıdır genelde derinlikler 24 çok nadirdir zaten büyük bir talihsizlik olmuştur japonya için o deprem. bence bir jeofizikçi seni aydınlatmalı dostum üzgünüm. jeofizikçiye yukarıda arkadaşın yorumu da sor hani ona değilde bana cevap vermişsin ya jeofizikçi neden bana cevap vermekte hata yaptığını sana anlatacaktır. iyi geceler jeofizikçi kardeş.

24de derindir bu arada. ama japonya için değildir.
Yok ben ona demedim jeofizikciler derinliğin ne kadar etkili olabileceğini anlatsın sana. Üniversite yıllarımda kendi hocalarım kadar muhabbetim vardı jeofizikcilerle. Hangi dalgalar hangi fay hattında nasıl bir derinlikte olur gibisinden.
Bizimki gibi depreme pek önem vermeyen ülkelerde 6 7 şiddetinde yüzeye yakın depremler yıkıcı oluyor.
Malum ülkede jeofizikcilerin işini jeolojiciler, jeolojicilerin işlerini inşaat mühendisleri yapmaya çalışıyor. 😂 Değer verilmemesi buradan bile anlaşılabilir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,351
Üyeler
184,773
Son üye
Emir_Han629
Geri