Neler Yeni

Depremi Hissedenler İyi Misiniz ?

BurakReiS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
552
İsim
Burak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, işlemci gibi konular. Ayrıca da Valorant.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Yav hocam senin derdin ne? Derinlik etkilemez diyen sensin neyin yanlışını düzelttin? Dalgaları, hatları, kolları bahsediyorum hala oralı olmuyorsun. Amacın sadece laf olsun torba dolsun, wikipedia bilgileriyle makaleleri karıştıran sensin. Tabiiki senin bilgilerine güvenmeyeceğim yer biliminde makaleleri olan hocalar varken sana mı güvenmeliyim?
Ben sana bilimsel bir kaç terimle bile açıklamaya çalıştım sen lafı başka tarafınla anladıkça tabii sinirlenirim. Buna Celal Şengör bile sinirleniyor, kendisi Türkiye'deki başarılı akademisyenlerden. Çünkü cahile laf anlatmaz zordur.
Benim verdiğim bilgiyede güvenme git seni yer billimcileri aydınlatsın.
derinlik etkilemez dediğim mesajı alıntılar mısın artık iftirayı abarttın kendin hikaye yazmaya başladın. paranoyak mısınız anlamadım demedim öyle bir şey hocam. cahil falan ne hareketler bunlar siz kimsiniz? derinlik önemsiz dediğimi uyduran sizsiniz. ilk cümleniz direk jeolojiye ters. eğer bir gram utanmanız varsa celal hocaya beraber gidelim senin mesajı gösterelim sana haklı derse taksimde eşek gibi anıracağım bana hak verise sen yapacaksın. en ufak onur varsa gel iletelim celal hocaya.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
normalde sinirli değilim ama iftira ve hakaret hariç bu kadar terbiyesizlik de fazla

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mehmet Arda Tekin
Gözümü açtığımda yatak beşik gibi sallanıyordu Allah'tan Bir şey olmadı

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
derinlik etkilemez dediğim mesajı alıntılar mısın artık iftirayı abarttın kendin hikaye yazmaya başladın. paranoyak mısınız anlamadım demedim öyle bir şey hocam. cahil falan ne hareketler bunlar siz kimsiniz? derinlik önemsiz dediğimi uyduran sizsiniz. ilk cümleniz direk jeolojiye ters. eğer bir gram utanmanız varsa celal hocaya beraber gidelim senin mesajı gösterelim sana haklı derse taksimde eşek gibi anıracağım bana hak verise sen yapacaksın. en ufak onur varsa gel iletelim celal hocaya.
Eşek gibi anırmak istiyorsanız eşek gibi mesajınızı arayabilirsiniz.
normalde sinirli değilim ama iftira ve hakaret hariç bu kadar terbiyesizlik de fazla
Ozaman engelle geç. Ne kendin uğraş ne beni uğraştır.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Eşek gibi anırmak istiyorsanız eşek gibi mesajınızı arayabilirsiniz.
eğer inancın varsa hakkımı helal etmiyorum hocam attığınız iftiradan dolayı haberiniz olsun. iğrenç bir insansınız hakettiğinizi bulursunuz umarım. daha da size cevap yazmayacağım.

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
eğer inancın varsa hakkımı helal etmiyorum hocam attığınız iftiradan dolayı haberiniz olsun. iğrenç bir insansınız hakettiğinizi bulursunuz umarım. daha da size cevap yazmayacağım.
Tamam canım sağolasın, bilmukabele. Zannettiğin gibide bir iftira yok.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
ilk olarak derinlik 11 kilometre 6 değil ikinci olarak öyle olsa da aynı etki değil arada uçurum var. istanbulda 2019da olan deprem 6.5km derinlik ve 5.8di senin mantığınla kocaeli depremine benzer etki göstermesi lazım ama alakası yok. derinlik senin dediğin kadar etkili değil asıl etki şiddettedir. japonyada 200km derinlikte mi ne oluyor depremler ama 7 bile nasıl sallıyor görüyoruz.
''derinlik senin dediğin KADAR etkili değil asıl etki şiddettedir.'' Türkçe dersi 1 kadar demek etkisiz demek değildir. Utan diye atıyorum utanmayacağını bilsem de. Senin mesajdaki hatayı da atayım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

99 düzce depremi 7.2 şiddetinde erinliği 17km iken şuan 6 şiddeti 6.5km derinlik. Benzer etkiler yapması normaldir. Tabii Ozaman düzcenin altyapısı bile felaket kötüydü. Şuan ki inşaat kuralları deprem üzerine olduğundan yıkım çok olmayacaktir
7.2 şiddeti 17km derinliği ile 6 şiddetin 6.5km derinlikte benzer etkiler yapmasını normal bulmuşsun. Bunu bir jeoloğa at sana gereken cevabı versin. Bir örnekle de pekiştirdim zaten bunu gözün görmediği için tekrar yazayım. 6.5km derinlik ve 5.8 şiddetindeki 2019 istanbul depreminde merkez üssüne yakındım ve benzerlikle uzaktan yakından alakası yoktu. can kaybı yaralanma bile olmadı. Jeoloji hocana bu benzerliği de sor birara.

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
''derinlik senin dediğin KADAR etkili değil asıl etki şiddettedir.'' Türkçe dersi 1 kadar demek etkisiz demek değildir. Utan diye atıyorum utanmayacağını bilsem de. Senin mesajdaki hatayı da atayım.
Aramışsın helal olsun. İnşallah insan gibi aramışsındır.
Bahsettiğin örneği, benim söylediklerimi birer kez daha oku KADAR dediğin şeyin en düşük düzeyde anlamı taşıdığını anlayacaksın.

7.2 şiddeti 17km derinliği ile 6 şiddetin 6.5km derinlikte benzer etkiler yapmasını normal bulmuşsun. Bunu bir jeoloğa at sana gereken cevabı versin. Bir örnekle de pekiştirdim zaten bunu gözün görmediği için tekrar yazayım. 6.5km derinlik ve 5.8 şiddetindeki 2019 istanbul depreminde merkez üssüne yakındım ve benzerlikle uzaktan yakından alakası yoktu. can kaybı yaralanma bile olmadı. Jeoloji hocana bu benzerliği de sor birara.
Hangi fay hattında olmuş hangi kolda olmuş onuda araştırdın mı? Ana fay hattındamı olmuş direk? Anlatmak istediğim şey zaten bu ama sen nerenle okuyorsun anlamıyorum.
Ayrıca birebir 99 depremi yeniden olsa yıkım eskisi kadar olmayacaktır. Denetim ve usulleri yaklaşık 10 yılda bir değiştiriyorlar. Uyulup uyulmadığı tartışılır ama apartmanlar uyuyor gibi gözüküyor. Ancak japonya mıyız yine değil. Raylı temel felan yaygın ve alışılmış halen daha gelmedi.

Dahada uzatıpta aynı yerde dönmeyelim. Bu forumda varsa bas engeli geç bilgilerinle yaşa. 😁

Son düzenleme:

gbaleft

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Zonguldak Ereğli çok kötü sallandı. Ben hayatımda böyle bi şey görmedim. Süre biraz daha uzun olsaydı muhtemelen çok daha kötü şeyler olacaktı.

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Aramışsın helal olsun. İnşallah insan gibi aramışsındır.
Bahsettiğin örneği, benim söylediklerimi birer kez daha oku KADAR dediğin şeyin en düşük düzeyde anlamı taşıdığını anlayacaksın.

Hangi fay hattında olmuş hangi kolda olmuş onuda araştırdın mı? Ana fay hattındamı olmuş direk? Anlatmak istediğim şey zaten bu ama sen nerenle okuyorsun anlamıyorum.

Dahada uzatıpta aynı yerde dönmeyelim. Bu forumda varsa bas engeli geç bilgilerinle yaşa. 😁
yok uzatmayacağım anlamayacağını biliyorum ben forumdaki insanlar için attım senin için değil. sana diyeceğimi dedim hakkımı da helal etmiyorum dediğim gibi. iyi geceler kardeşim teşekkür ederim verdiğin matematiksel bilgiler için. ben sana gülme emojisi atmayacağım beğeni atacağım öptüm :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,843
Üyeler
163,564
Son üye
amizkaraesk𝑖
Top Bottom