Neler Yeni

Depremi Hissedenler İyi Misiniz ?

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Yok ben ona demedim jeofizikciler derinliğin ne kadar etkili olabileceğini anlatsın sana. Üniversite yıllarımda kendi hocalarım kadar muhabbetim vardı jeofizikcilerle. Hangi dalgalar hangi fay hattında nasıl bir derinlikte olur gibisinden
japonyayı unutmuşsunuz herhalde olsun her insan kusurludur insanlık hali diyelim. bir jeofizikçiyle konuşmuş birisi olarak ilk yorumun aşırı hatalı bu arada bir jeofizikçiyi geçtim aklı olan bir insan bile o komik yorumu savunmaz ben savunmaya utanırdım. istanbulda tam dediğin ölçeklerdeki depremi bizzat yaşadım verileri saymazsak yakındım da merkez üsse. gebze depremiyle uzaktan yakından alakası yoktu hatta çok düşük bir deprem sanmıştım. ve hala inat ediyorsun çünkü dediğim gibi kibrin aklına ve gözlerine perde koyuyor. ben derinlik etkisiz demedim derinlik çok etkilidir bunu da belirttim fakat depremde ana faktörün şiddet olduğunu belirttim ve bunda japonya örneğini verdim. teşekkür ederim yorumun için deyip geçmeni beklerdim fakat fazlasını beklemiştim sende haklısın yanlış ülkede bekliyorum bunu. ben yorumların için teşekkür ederim iyi geceler.

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
japonyayı unutmuşsunuz herhalde olsun her insan kusurludur insanlık hali diyelim. bir jeofizikçiyle konuşmuş birisi olarak ilk yorumun aşırı hatalı bu arada bir jeofizikçiyi geçtim aklı olan bir insan bile o komik yorumu savunmaz ben savunmaya utanırdım. istanbulda tam dediğin ölçeklerdeki depremi bizzat yaşadım verileri saymazsak yakındım da merkez üsse. gebze depremiyle uzaktan yakından alakası yoktu hatta çok düşük bir deprem sanmıştım. ve hala inat ediyorsun çünkü dediğim gibi kibrin aklına ve gözlerine perde koyuyor. ben derinlik etkisiz demedim derinlik çok etkilidir bunu da belirttim fakat depremde ana faktörün şiddet olduğunu belirttim ve bunda japonya örneğini verdim. teşekkür ederim yorumun için deyip geçmeni beklerdim fakat fazlasını beklemiştim sende haklısın yanlış ülkede bekliyorum bunu. ben yorumların için teşekkür ederim iyi geceler.
Neden geçiyim? Derinliğin önemi yoktur diyorsun. S dalgası p dalgası gibi bir çok dalga türü bir çok fay hattı bulunurken hepsi aynı etkiyi mi gösterecek sanıyorsun? Ana fay hattındaki hızlı ilerleyecek S veya P dalgası (5-10km derinlikte) küçük kollarda meydana gelip daha az bir alanı etkileyecek deprem bir mi olacak?
Ben bu işin okulunu okumadım o yüzden jeofizikci aydınlatsın dedim. Daha detaylı öğrenmek istiyorsan sende çevrende arayıp bul öyle laf dalaşına gir. Kaldı ki deprem derinliği 6.5 iken 11 e çekmeleri de mi benim suçum? 😂

Federal06

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Evrim Ağacı - Beklenen Büyük İstanbul Depremi: İstanbul'da Neden Deprem Bekliyoruz?
Arkadaşlar videoda bilimsel açıdan depremler ile ilgili bilgilendirme yapılmaktadır.
Lütfen eksik bilgi ile yanlış bilgilendirme yapmayalım.
İyi forumlar

Konu Başlıkları;
00:00 Giriş: Türkiye, Büyük İstanbul Depremi'ne Hazır mı?
01:40 İstanbul'da Neden Büyük Bir Deprem Bekleniyor?
02:36 Levha Tektoniği Teorisi: Dünya Yüzeyini Oluşturan Levhalar Nasıl Hareket Ediyor?
03:38 Konveksiyon Akımı Nedir? Levhaları Nasıl Hareket Ettirir?
04:51 Levha Hareketlerinin Sonuçları Nelerdir?
05:25 Fay Hattı Nedir?
05:54 Depremler Neden Fay Hatlarında Olur?
07:17 Türkiye ve Anadolu Neden Deprem Bölgesidir?
08:03 Depremlerle İlgili Temel Terimler: Merkez Üssü, Derinlik ve Enerji
08:35 Richter Ölçeği: Deprem Büyüklüğü Ne Demek? Nasıl Ölçülür?
09:25 Deprem Şiddeti Nedir? Büyüklük ve Şiddet Arasındaki Fark Ne?
10:05 Richter Ölçeği Logaritmik Bir Ölçektir ve Eksponansiyel Büyür!
11:04 Depremin Gücü Nedir?
12:08 Depremleri Önceden Tahmin Edebilir miyiz?
13:20 1939-1999 Deprem Silsilesi: İstanbul Depremini Nasıl Tahmin Edebiliyoruz?
15:13 İstanbul'da En Son Büyük Deprem Ne Zaman Yaşandı?
16:30 İstanbul ve Civarında Yaşanan Depremleri Takip Etmek Neden Önemli?
17:06 Küçük Depremler Yük Boşaltarak Büyük Depremi Önler mi?
17:25 Büyük İstanbul Depremi Ne Büyüklükte Olacak?
18:44 Büyük İstanbul Depremi Ne Şiddette Olacak?
19:32 Depreme Karşı Nasıl Önlem Alınabilir?
20:45 Kapanış ve Hatırlatmalar

BurakReiS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
552
İsim
Burak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, işlemci gibi konular. Ayrıca da Valorant.
tekrar oldu.

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Bu sefer bir şey hissetmedim.

4.4 şiddetinde 5.4 km derinlikte görünüyor.
Bu sefer ss aldım 5.4 değil 10 km derinlikte demesinler diye 😁 Değerleri onlar değiştiriyor Twitter'dan felan bilgi almıyorum.
Screenshot_2022-11-23-07-03-03-088_com.android.chrome.jpg

cr4ck

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
862
İsim
Doğukan

ÇiktaMuz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Ömer
Neden geçiyim? Derinliğin önemi yoktur diyorsun. S dalgası p dalgası gibi bir çok dalga türü bir çok fay hattı bulunurken hepsi aynı etkiyi mi gösterecek sanıyorsun? Ana fay hattındaki hızlı ilerleyecek S veya P dalgası (5-10km derinlikte) küçük kollarda meydana gelip daha az bir alanı etkileyecek deprem bir mi olacak?
Ben bu işin okulunu okumadım o yüzden jeofizikci aydınlatsın dedim. Daha detaylı öğrenmek istiyorsan sende çevrende arayıp bul öyle laf dalaşına gir. Kaldı ki deprem derinliği 6.5 iken 11 e çekmeleri de mi benim suçum? 😂
önemli bir şey demedim kibrin gözünü kör etmişi ondan dedim. verdiğim bilgide yanlışlık yokken senin yanlışını düzeltmişken bana jeoloğa konuş gibi bir bakış açısı ile gelen sensin :D hala neyi zorluyorsun anlamak zor yanlış bir bilgi verdin bende bunu düzelttim :D sende benim yanlışımı düzelt bende sana teşekkür edeyim :D bilim adamlarını bizden ayıran şey budur işte yanlışını düzeltince böyle köpürmezler o yüzden eğitim böyle bir şeydir :) jeoloji hocana saygım sonsuz ellerinden öperim ama senin adına üzüldüm kendisi de bu yorumlarını görse utanırdı herhalde. iyi geceler hocam böyle insanları çok sevmem cevap vermezsen sevinirim uzatacağını biliyorum çünkü. cehalet mutluluktur iyi geceler.

Erda Yıldırım

80+ Gold
Şaka yapmıyorum çalışma masadaki kitap yere düştü kalp krizi gecircektim.

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
önemli bir şey demedim kibrin gözünü kör etmişi ondan dedim. verdiğim bilgide yanlışlık yokken senin yanlışını düzeltmişken bana jeoloğa konuş gibi bir bakış açısı ile gelen sensin :D hala neyi zorluyorsun anlamak zor yanlış bir bilgi verdin bende bunu düzelttim :D sende benim yanlışımı düzelt bende sana teşekkür edeyim :D bilim adamlarını bizden ayıran şey budur işte yanlışını düzeltince böyle köpürmezler o yüzden eğitim böyle bir şeydir :) jeoloji hocana saygım sonsuz ellerinden öperim ama senin adına üzüldüm kendisi de bu yorumlarını görse utanırdı herhalde. iyi geceler hocam böyle insanları çok sevmem cevap vermezsen sevinirim uzatacağını biliyorum çünkü. cehalet mutluluktur iyi geceler.
Yav hocam senin derdin ne? Derinlik etkilemez diyen sensin neyin yanlışını düzelttin? Dalgaları, hatları, kolları bahsediyorum hala oralı olmuyorsun. Amacın sadece laf olsun torba dolsun, wikipedia bilgileriyle makaleleri karıştıran sensin. Tabiiki senin bilgilerine güvenmeyeceğim yer biliminde makaleleri olan hocalar varken sana mı güvenmeliyim?
Ben sana bilimsel bir kaç terimle bile açıklamaya çalıştım sen lafı başka tarafınla anladıkça tabii sinirlenirim. Buna Celal Şengör bile sinirleniyor, kendisi Türkiye'deki başarılı akademisyenlerden. Çünkü cahile laf anlatmaz zordur.
Benim verdiğim bilgiyede güvenme git seni yer billimcileri aydınlatsın.

Son düzenleme:

Hasan344

80+ Gold
Herkese geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin.

stizzy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
stizzy
Bilecikteyim bayağı sallandı burasıda.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular