Detaylı Monitör Önerisi ( istek )

Reaksiyon skoru
105
Bir monitör almayı düşünüyorum ve bu süreçte RTINGS adlı siteyi keşfettim. Bu sitede monitörlerin tepki süreleri (ms) detaylı şekilde test edilmiş; başlangıçta 1ms olarak satılan pek çok modelin, gerçekte ortalama 10-15ms civarında performans gösterdiğini fark ettim. En iyi monitörlerin bile ortalama tepki süresi 6-7ms civarında. Bu verilerden yola çıkarak, ultra pahalı bir model almadığınız sürece, ulaşabileceğiniz en düşük ortalama tepki süresi genellikle 5-6ms civarında oluyor. Ancak, RTINGS'teki listelerde yer alan çoğu monitörün ya üretimi durmuş ya da stoklarda bulunmuyor. Yerlerine çıkan yeni modellerin ise henüz test sonuçları mevcut değil.

Bu bağlamda, yaklaşık 7.000 - 8.000 TL bütçe ile 1080p veya 1440p çözünürlüğe sahip, RTINGS gibi kaynaklarda tepki süresi ortalaması 5-6ms seviyelerinde olan bir monitör arıyorum. Mümkünse test verilerine ulaşılabilen bir model önerebilir misiniz?

Ekler

• tüm monitör.PNG
    tüm monitör.PNG
    85.1 KB · Hit: 38
baktım en mantıklısı bu ama alanların%90ında ölü piksel çıkıyormuş sanırsam 5-6 kere iade etmek zorunda kalacağım 1 ay uğraştıracak gibi bir de mprt açtığın zaman parlaklığı %100 den kaça düşürüyor
Mprt genelde çok parlaklık düşürüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,309
Üyeler
183,091
Son üye
Three Dolar
Geri