Devlet anayasası değiştirmek

Ne bileyim sanki yolunu arıyorlarmis gibi geldi.
Yok sadece merak. Sonuçta 1800'lü yıllarda "birileri her şey icat edildi bundan sonra icat edilecek bir şey kalöadı" demişler ama o zamanda daha çakmak icat edilmemişti..

Yok sadece merak. Sonuçta 1800'lü yıllarda "birileri her şey icat edildi bundan sonra icat edilecek bir şey kalöadı" demişler ama o zamanda daha çakmak icat edilmemişti..
Mustafa Kemal'in ileri görüşlülüğü sayesinde buna gerek kalmayacak gibi duruyor. Yeni düzeni hükümet kendi politikası olarak belirlerse yapmaya koyulabilir zaten, illaha anayasa ya da rejim değişikliğine gitmeye gerek yok.

Mustafa Kemal'in ileri görüşlülüğü sayesinde buna gerek kalmayacak gibi duruyor. Yeni düzeni hükümet kendi politikası olarak belirlerse yapmaya koyulabilir zaten, illaha anayasa ya da rejim değişikliğine gitmeye gerek yok.
Hmm ben kattiyen ona bir şey demiyorum. Adam 100 yıl önceki Gencliğe Hitabesinde yazmış. "İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahili ve harici bedhahların olacaktır." Kısaca bugünü görmüş.

Yeterli gücün varsa herşeyi değiştirirsin Türkiye'de her fikir belirten vatan haini diyen cahiller oldukça iş zor ama cumhuriyet sistemi yeni bir şey degil 2000 yıldan fazla geçmişi var anayasa zaten değişmeli özelikle Cumhurbaşkanı ile ilgili olanlar...

Yeterli gücün varsa herşeyi değiştirirsin Türkiye'de her fikir belirten vatan haini diyen cahiller oldukça iş zor ama cumhuriyet sistemi yeni bir şey degil 2000 yıldan fazla geçmişi var anayasa zaten değişmeli özelikle Cumhurbaşkanı ile ilgili olanlar...
Hmm, bence değişmesi gereken ilk konu adalet sistemi. Şöyleki milletvekilleri dokunulmazlık alıyorlar eyvallah. Sade birinin suç işlemesi halinde mahkeme tam bağımsız olurken neden bir milletvekili suç işlediğinde işleyince yargılanması için meclisten onay istiyorlar? Hani mahkemelerin devletin d sini bile takmamaları lazımdı?

Merhabayın dostlar, sevgili Romalı'lar, yurttaşlarım! Tamam şaka bir yana size bir şey soracağım. Uzun zamandır düşünüyorum. Ama tam adam akıllı bir cevap bulamadım.
Soru şu: Biliyorsunuz ki Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Anayasası'nın ilk üç maddesinin değiştirmesini yasakladı ve dördüncü maddeyi yazdı. Peki ileride bir gün cumhuriyetten çok daha iyi bir yönetim biçimi keşfedilirse ve bizim o yönetime girmemiz halinde gerçek anlamda durumumuzu katlanarak iyi hâle gelirse biz anayasamızın ilk dört maddesini değiştirebilir miyiz?

"MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. Pek çok hukukçuya göre anayasanın ilk dört maddesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin teminatıdır."

(Lütfen saygı çercevesinde cevaplarınızı yazın)

Anayasa .. O ülke de doğan ve doğacak olan vatandaşların .. doğar doğmaz tabi olduğu ve vatandaşlar ile devlet denilen soyut kavramı elinde tutan kesim vatandaşlar arasında yapılan ve muhatapları bunlar olan bir sözleşmedir ve teminattır .

Kurum kuruluş .. Siyasi İdari örgüt fark etmeksizin .. Devlet tümüyle buna uymak zorundadır . Uymadığı zaman .. Vatandaşlar da .. Devletin kolluk kuvvetleri de emniyet kuvvetleri de .. gerekeni yapmak durumundadır .

Kabaca bu .. Bu maddeye gelince .

Bu maddenin eklenmesinin nedeni .. Anayasayla .. Muhafazakar fanatik .. Uç grupların .. ülkeyi ele geçirerek felakete sürüklemesinin önüne geçmektir .

Çünkü .. Osmanlı ' da Yeni Kurulan Türkiye ' de ve sonrası bütün hükümetler de .. Hep Muhafazakar .. Hep kökten dinci .. Hep kötücül olmuştur .

Darbelerin yaşanma nedeni de budur aslında ..

Atatürk bunu düşünerek .. Devleti TSK ' ya emanet etmişti .. Örneğin bu madde kaldırıldı .

Köktencilik fanatik aşırı uçlar da muhafazakarlık .. ülkenin en temel problemlerinden bir tanesi olduğu için .. İrtica tehlikesinden dolayı bu maddeler kondu .

Misal bana bir kaç Türk devleti söyleyin tarihten .. Size neden yıkıldığını söyleyeyim isterseniz böyle bir şey yapalım .

Buradan bir teklifte bulunuyorum :p Bana aklınızdan tarihten bir Türk devleti söyleyin .. Konumuz İrtica olduğu için .. Lütfen İslamiyet sonrası olsun . İslamiyet sonrasından kasıt ..İleklerden Karahanlılardan başlayarak Osmanlı'ya kadar .

Çünkü İslamiyet sonrası dönemde .. Göktürklere ve göktürklerin yıkılışıyla şehir devletlerine yapılanlar var .. Türkeşlere kadar ..

Misal bana bir kaç Türk devleti söyleyin tarihten .. Size neden yıkıldığını söyleyeyim isterseniz böyle bir şey yapalım .
240tan fazla Türk devletininkurulduğunu biliyorum. Ancakİslamiyet sonrası demişsin. Merak ettim bakalım. İslamiyet denince aklıma İlk Osmanlı sonrasında Karluklar yani Karahanlılar geliyor bu ikisini açıkla bakalım. Akıllı birine benziyorsun. Fikirlerini merak ettim doğrusu.

240tan fazla Türk devletininkurulduğunu biliyorum. Ancakİslamiyet sonrası demişsin. Merak ettim bakalım. İslamiyet denince aklıma İlk Osmanlı sonrasında Karluklar yani Karahanlılar geliyor bu ikisini açıkla bakalım. Akıllı birine benziyorsun. Fikirlerini merak ettim doğrusu.

Not : Belirttiğim üzere Karahanlılar .. İslam devleti olarak kurulmadı .. Altay devlet geleneğinde bir kağanlıktı ve sonradan Müslüman oldular .. İlekler diye geçer . Sen taaa en başından başladın olaya .. Yeni devlet ismi alayım :D

Karluklar .. Esasen İslamiyet'e geçişte pekte ehem teşkil etmeyen bir boydur .. Talas savaşıyla kendilerini gösterdiler . Fakat Türklerin İslamiyet'e geçişi bu şekilde olmadı .. Türkler İslamiyet'e karahanlılar ile geçti .. Bunda Samanilerin etkisi büyüktü .. Yani İran Fars etkisi .. Yani Türkler İslamiyet'i esasen İran'dan aldılar .. Talas savaşıyla değil .

Gerek Selçukluların .. Gerekse .. Harzemşahların .. baskıları sonucu .. Özellikle .. mevcut konumu dolayısıyla iyice yıpranan ve yıkılan bu devlet ..

Türgeşlerden sonra ortaya çıkmış .. Arap katliamlarının .. Türklere yapılan soykırımların .. ve şehirlerin tamamen yağmalanıp yakılıp yıkılmasının .. Türklerin kadınlarının cariye .. Erkeklerinin köle .. olarak götürülmesinin ardından geriye kalanlarını da .. İskan edilen arap ailelerine hizmet için orada bırakmalarının ve tüm mal varlıklarının el konulması döneminde .. Türgeşlerde tarih sahnesinden silinence ortaya çıkan bu devlet ..

Başlarda .. İlek Kağanlığı İlek Hanlığı şeklinde .. İslamiyet ile ilişkisi olmayan bir devlet iken .. Samanilerle girdikleri mücadeleler ve etkileşimlerde .. Samani şehzadelerinin sığınmasıyla .. İran etkisiyle İslamiyete geçmiş ..

Türkçeyi resmi dil yapmalarının ana nedeni de .. İşte bu .. Türk kültürünün neredeyse coğrafyadan siliniyor olmasından kaynaklıdır .

Bozkırda .. Nüfus çabuk çoğaldığı için .. Bunu Göktürklerin kayıtlarında görürüz .. Askeri kayıtlarında daha çok .. Günümüze kadar varlığını sürdürebilmiştir .. Türk kültürü ..

Başka devlet söyle şimdi ta baştan başladın olayların daha fitilinin ateşlendiği yerden :D

Son düzenleme:
Not : Belirttiğim üzere Karahanlılar .. İslam devleti olarak kurulmadı .. Altay devlet geleneğinde bir kağanlıktı ve sonradan Müslüman oldular ..
Ben ilk kurulan Müslüman Türk Devleti demedim ki. Yani sadece ilk müslüman olan devletti. Neyse okuduklarım kadarıyla bilgili bir arkadaşımıza benziyorlusun elbette tüm hepsini sayamazsın ama sıradan bir Türkçü'ye taş çıkartırsın. Tebrik ederim.

Geri