Devlet anayasası değiştirmek

Birileri Cumgurbaşkanı seçilip zevk ile 4 yıl geçirmek için halka yalan söyler ve başa gelince bir şey yapmaz.
Lakin Kral öyle değil. Sürekli orada ve bu sorunların hepsine ayıracak vakti var.
Cumhurbaşkanları, popülizm için vardır.

Kralda öyle , Tek fark kralın komple kendini bile satması :D yeter ki fırsatı olsun

Kralda öyle , Tek fark kralın komple kendini bile satması :D yeter ki fırsatı olsun
Hayır, öyle değil.
Düşünsene bu ülkenin kralısın. O rütbeyi, şanı kaybetmemek için uğraşırsın.
Ayrıca üstünde bir meclis var ve yan gelip yatamazsın da.
Bunun yanında kral olmak için yıllarca büyük hocalardan eğitim aldın, donanımlı bir insansın.

Son düzenleme:
Hayır, öyle değil.
Aynen katılıyorum. Dünyaları bile versen biri neden krallık ünvanını bıraksın. Zaten dünyalar onun. Hem geçmiş dönemde pek çok kez görürsünüz. Valide sultanlar bile ellerinden bu ünvan gitmesin diye şehzadelerin canına kıymış. Siz daha neyi tartışıyorsunuz. Anayasal monarşi kessinlikle demokrasiden daha iyidir!

Hayır, öyle değil.
Bunun yanında kral olmak için yıllarca büyük hocalardan eğitim aldın, donanımlı bir insansın.
Aynen katılıyorum. Dünyaları bile versen biri neden krallık ünvanını bıraksın. Zaten dünyalar onun. Hem geçmiş dönemde pek çok kez görürsünüz. Valide sultanlar bile ellerinden bu ünvan gitmesin diye şehzadelerin canına kıymış. Siz daha neyi tartışıyorsunuz. Anayasal monarşi kessinlikle demokrasiden daha iyidir!

O zaman Osmanlılar niye İngilizlerin Uşağı çalışanı falan oldular :D
Arkadaşlar Zooloji bilmeden Sosyoloji bilmeden bakkal hesabı konuşuyorsunuz . Yapmayın ya gözünü seveyim :D
Babürlüler niye hindistan'ı ingilizlere sattı o zaman :D

Osmanlıda meclis baskısı kralda yoktu? Krallar kafalarına göre hareket edebildikleri için işi boşladılar, ilimden geri durdular.

Dedikleriniz bilimsel olarak yanlış . Eğer istiyorsanız bunla alakalı bilimsel gerçek nedir . Açayım bir konu madem !

Aristokrasi desen anlarım da Kral nedir ya kral fırsatını buldu mu anasını boyayıp babasına bile satar :D

Burada yazdım tamamen okumanızı tavsiye ederim .

çok doğru 4.madde kaldırılır sonrasında istenilen maddeler değiştirilebilir
hahaha denesene bi tsk + halk varken ? askeriyedeki atatürk sevgisinden haberin yok sanırım ve halkın sadece %20 şeriat istiyor git bak bir sürü anket var :) ve son olarak yeni nesil tamamen dinsiz z kuşağı artık gelmez şeriat boşuna hayal kurma popcorn çünkü yeni nesil bırak dindari müslüman değil

hahaha denesene bi tsk + halk varken ? askeriyedeki atatürk sevgisinden haberin yok sanırım ve halkın sadece %20 şeriat istiyor git bak bir sürü anket var :) ve son olarak yeni nesil tamamen dinsiz z kuşağı artık gelmez şeriat boşuna hayal kurma popcorn çünkü yeni nesil bırak dindari müslüman değil
Ben anayasaya sadık bir vatandaşım anayasa değişirse yine sadık olurum

Merhabayın dostlar, sevgili Romalı'lar, yurttaşlarım! Tamam şaka bir yana size bir şey soracağım. Uzun zamandır düşünüyorum. Ama tam adam akıllı bir cevap bulamadım.
Soru şu: Biliyorsunuz ki Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Anayasası'nın ilk üç maddesinin değiştirmesini yasakladı ve dördüncü maddeyi yazdı. Peki ileride bir gün cumhuriyetten çok daha iyi bir yönetim biçimi keşfedilirse ve bizim o yönetime girmemiz halinde gerçek anlamda durumumuzu katlanarak iyi hâle gelirse biz anayasamızın ilk dört maddesini değiştirebilir miyiz?

"MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. Pek çok hukukçuya göre anayasanın ilk dört maddesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin teminatıdır."

(Lütfen saygı çercevesinde cevaplarınızı yazın)
Ülkenin iyileşmesi için dedikleri gibi 4.Maddeyi Kaldırabiliriz. Ama Türk Halkının bunu Hoş Karşılayacağını Düşünmüyorum.

Geri