Devlet okulunun belirlediği kitap parası normal mi

Devlet okulunda para istemeleri normal mi 19 k nedir ayrica
Hocam kitaplar zaten baya tutuyor ama dedigim gibi 3k civari cepleme isi var. Ustune gereksiz kitaplarda var.

Hocam kitaplar zaten baya tutuyor ama dedigim gibi 3k civari cepleme isi var. Ustune gereksiz kitaplarda var.
Ben de şunu anlamiyorum devlet öğrencilere bakmayacak mi okumak bedava ama bir heri kazanman için gerekenler para ile neredeyse asgari ücret 19k

Ben de şunu anlamiyorum devlet öğrencilere bakmayacak mi okumak bedava ama bir heri kazanman için gerekenler para ile neredeyse asgari ücret 19k
Katiliyorum hocam olan fakire oluyor bu ulkede zaten. Bence devletin devlet kitabi yollamasi bosa israf zaten. Bi sene boyle yardimci kaynak tarzi seyler yollamislardi test kitaplari. Onlar falan gayet guzeldi hic ders kitabi basmayip onlardan yollasar ise yarar aslinda. Ders kitabi kullanan hoca yok bosa israf

Hocam kitap listesi bile vermiyolar hocalar söylüyor. Tam olaeak bilmiyoruz yani
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Satıcı tahmin edin kim? Tekelleştiler ülkenin sorunu direkt bu herifler. Ama biraz bekleyelim bakalım belki yumuşarlar ki yumuşamasalarda mecburen alacagiö ben herhalde. Bi kitap listesine ulaşıp konuşmak daha doğru olur da her ne olursa olsun 19k çok gibi. Tamam nitelikli bir okul sınava hazırlıyor vbde kitap işinde hocalarin derste işleyecekleri alınır gerisini öğrenci düşünür. Şahsıma konuşmuyorumda çoğu arkadaşım daha yazın bir sürü kitap aldı. Sette olan kitaplarda var içinde
herkes şikayet etsin hocam madem devlet okulu bir çözüm çıkar belki
Listeyi vermiyorlar siz gidip ayrı ayrı almayın diye gidin bazı hocalarla konuşun belki içlerinden 1 kişi sisteme karşı çıkar verir listeyi falan . Hocalarda genelde defterden falan ilerler , ilerlemese bile bence yt videoları varken bence okul hocaları çokda bir şey değil ondan dolayı almasan sıkıntı olmaz

Dostum genelde anlasmaliyiz diye osuruktan denemeler yaptiricak olabilirler ne sattiklarina bi kere bak hemen atlama birde normalde devlet okulunun sana zorla kitap aldirtma hakki yok bunu sikayet edersen ciddi cezalar alirlar

12. Sınıfım devlet okulunda okuyorum 19k kitap parası belirlemişler. İçinde okulda yapacakları denemeler dahil. Baştan söyleyeyim bilmedigimden soruyorum belkide fiyatlar normaldir. Şöyle bir sıkıntı var ama mesela gidip kitapları ayrı ayrı alıp sadece deneme parasını ödettirmiyorlar. her şey dahil almak gerekiyormuş. Örnek veriyorum benim için bir başkasının için falan bu parayı ödeyecek maddi gücü vardır. Ama asgari ucretle calisan bir aile bu parayi nasil karsilasin? Bana çok saçma geldi yani belki çocuğa ondan bundan kitaplar kalmış yks için, sadece denemeleri almak istiyor. Sizce böyle bir zorlama yapabilirler mi daha doğrusu devlet okullarının böyle bir hakkı var mı?
Bende anadolu okulunda okuyordum haftasonu kurslari ve hafyaicide okuldan sonra kurs oluyordu istiyen katılıyordu bu kurs için 20-25k arası birseydi denemeler dahil denemeler haftaici okul saatinde yapiyorlardi okuldaki bos siniflara denemey girecek öğrencileri alıyorlardi eger kursa gitmeyip denemey gitmek isteyen varsada 50 tl mi ne veriyordu oda giriyordu zorlama yoktu yani isteyen kursa gelir isteyen gelmez ama sizinki zorlamaysa ve kursa gidenler ile gitmeyenler ayrı sınıflarda değilse bi müdürle konuşun derim hem asgari ücreti geç aylık 60-70 alan bir ailede devlet okuluna zorunlu bir şekilde 20k vermek istemez bence

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,373
Üyeler
183,107
Son üye
TheSOSgal
Geri