Neler Yeni

Dini inancımı kaybettikten sonra aşırı paranoyak olmaya başladım.

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,149
İsim
Alpaslan Çevikel
Artık müslüman değilim. benim küçüklüğüm hep tramva idi. karanlıktan,sallanan şeylerden hep korkardım. bu korkularım büyüyünce düzeldi fakat inancımı kaybettikten sonra tekrar herşeyden korkak oldum ne için böyle oluyor. eskiden bişey oldumu hemen dua ederdim artık oda yok?.
Eskiden yaklaşık 12-14 yaşlarında olduğum zaman aileme bir şey olmasın diye hep dua ederdim daha sonra gusül abdesti alırken sürekli takıntı yapıyordum ya kabul olmazsa vesaire daha sonra bu takıntılı düşüncelerim gitsin diye hep dua ederdim geceler boyu ama karşılık alamadığım için zaten yavaş yavaş inancımı kaybetmiştim tabii yaş ilerledikçe insanın düşünceleri fikirleri ortaya çıkıyor şuan bana müslümanlık dahil hiç bir din gerçekçi gelmiyor ben hala bir yaradan olduğunu kabul ediyorum ama o kutsal kitaplara asla ve asla inanmıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eklemek isterim bu duruma hükümetinde katkısı oldu belki benim gibi binlerce veya milyonlarca genç var

İnsan varlık amacını unuttuğunda kendini kaybeder dini inancını da Türkiye de de zaten kuran dan bi haber millet Allah var ama buyrukları yok gibi davranıyorlar kafasına göre yaşamak istiyorlar zekv,para,mutluluk,mevki,makam,aşk millet bunların peşinde kimse Kur'an'ı açık nasıl insan olmak gerekiyor nasıl davranmak ve nasıl yaşamak gerekiyor bunları bilmez

artık çoğu şeye ciddiyetimi kaybettim. dinime bağlı olmadığım için yollarımı ayırdım. gerçekçi gelmemeye başladı. hükümetinde katkısı çok .d
Hükümet ne alaka yaa

Bende pek inançlı biri değilim ama müslüman değilim demekten korkuyorum ya da demek istemiyorum gibi böyle seylerden bende korkardım bundan başta Kur'an'a namaza bağlanarak kurtulmuştum sonrasında inancımı kaybettim artık böyle şeyler çok saçma gelmeye başladı ruhani şeylere hiç bir şekilde inanmıyorum inanamıyorum saçma geliyor umarım doğru yolu bulurum
Namaza başladım sonrasında inancımı kaybettim ne demek

Ruh hastası bir arkadaşa benziyorsun yazdığın mesajlara göre acilen psikiyatri ye gidip görünsün senin için iyi olur

Son düzenleme:

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
İnsan varlık amacını unuttuğunda kendini kaybeder dini inancını da Türkiye de de zaten kuran dan bi haber millet Allah var ama buyrukları yok gibi davranıyorlar kafasına göre yaşamak istiyorlar zekv,para,mutluluk,mevki,makam,aşk millet bunların peşinde kimse Kur'an'ı açık nasıl insan olmak gerekiyor nasıl davranmak ve nasıl yaşamak gerekiyor bunları bilmez

Hükümet ne alaka yaa

Namaza başladım sonrasında inancımı kaybettim ne demek

Ruh hastası bir arkadaşa benziyorsun yazdığın mesajlara göre acilen psikiyatri ye gidip görünsün senin için iyi olur
İnsanın varlık amacı neymiş

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,169
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Allah`a kul olmak yani köle olmak.
Hocam öyle bir halde ki köle olmayanları öldürmeye hak görüyor,kadınlara insan yerine koymamayı hak görüyor çok merhametli bir tanrı nazar değmesin hatta elçisi bile tanrısını dinlemiyor o kadar otorite sahibi bir tanrı

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,169
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Hocam öyle bir halde ki köle olmayanları öldürmeye hak görüyor,kadınlara insan yerine koymamayı hak görüyor çok merhametli bir tanrı nazar değmesin hatta elçisi bile tanrısını dinlemiyor o kadar otorite sahibi bir tanrı
Ağzını topla kardeşim gram bu konuda bilgin yok onu anladık ama insanların görüşlerine ve dinlerine saygılı ol, aklınca imalı cümleler kurmaya çalışmak yerine biraz bu konuda kafa yorman senin hayrına olur cehaletini atarsın üstünden bana gelip ezbere başkalarının sana dayattığı cümleleri kurma, biraz özgün ol ve kendi delillerin ile gel. Benim Rabbim sizin insanlara vermediğiniz değeri veriyor. Ezberci zihniyetsin olm sen açıp Kur'an'ı okusan, inanmasan bile Kur'an'ın kadına haklarını verdiğini ve koruduğunu insana hak ettiği muameleyi yaptığını anlarsın bu konuda bizzat kendin bile tasdiklersin ama oradan buradan senin zihniyetini oluşturan kişilerden aldığın ezber kafa ile yaklaşırsan kendini rezil bir durum içerisine sokmuş oluyorsun. Birazdan sen delil olsun diye cariye ne demek bilmeden gelip bana ayet atmaya çalışacaksın onu da biliyorum cevabım da hazır seni yerin en dibine gömeceğim bu konuda ve nasıl bir ezberci kafa olduğunu ortaya sereceğim varsa yüreğin bana delillerin ile gel ama gidip bana asla Kur'an dışı kaynak ve çeviri hatası atma aklınla da dalga geçerim, kendinden utanır ve zekanı sorgularsın, adam gibi delillerinle geleceksen gel.

2023'e Kadar Yokum

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,494
İsim
Melih
İlgilendiği Kategoriler
Konu Dışı, Müzik
Eskiden yaklaşık 12-14 yaşlarında olduğum zaman aileme bir şey olmasın diye hep dua ederdim daha sonra gusül abdesti alırken sürekli takıntı yapıyordum ya kabul olmazsa vesaire daha sonra bu takıntılı düşüncelerim gitsin diye hep dua ederdim geceler boyu ama karşılık alamadığım için zaten yavaş yavaş inancımı kaybetmiştim tabii yaş ilerledikçe insanın düşünceleri fikirleri ortaya çıkıyor şuan bana müslümanlık dahil hiç bir din gerçekçi gelmiyor ben hala bir yaradan olduğunu kabul ediyorum ama o kutsal kitaplara asla ve asla inanmıyorum

Eklemek isterim bu duruma hükümetinde katkısı oldu belki benim gibi binlerce veya milyonlarca genç var
Dini yanlış öğrendiğinizden uzaklaşmış olabilirsiniz. Örneğin gusül abdesti o kadar zor bir şey değil. Kuranda sadece yıkanın yazıyor. Saçma sapan yobazların söylediklerine bakarlarsa çoğu kişi dinden çıkar. Size tavsiyem indiriliş sırasına göre anlayacağınız dilde kuran okuyun. Dinin nasıl bir şey olduğunu anlayacaksınız.

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
Bence dinden çok insanlığını ve merhamet gibi özelliklerini kaybetmesen yeter.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Ağzını topla kardeşim gram bu konuda bilgin yok onu anladık ama insanların görüşlerine ve dinlerine saygılı ol, aklınca imalı cümleler kurmaya çalışmak yerine biraz bu konuda kafa yorman senin hayrına olur cehaletini atarsın üstünden bana gelip ezbere başkalarının sana dayattığı cümleleri kurma, biraz özgün ol ve kendi delillerin ile gel. Benim Rabbim sizin insanlara vermediğiniz değeri veriyor. Ezberci zihniyetsin olm sen açıp Kur'an'ı okusan, inanmasan bile Kur'an'ın kadına haklarını verdiğini ve koruduğunu insana hak ettiği muameleyi yaptığını anlarsın bu konuda bizzat kendin bile tasdiklersin ama oradan buradan senin zihniyetini oluşturan kişilerden aldığın ezber kafa ile yaklaşırsan kendini rezil bir durum içerisine sokmuş oluyorsun. Birazdan sen delil olsun diye cariye ne demek bilmeden gelip bana ayet atmaya çalışacaksın onu da biliyorum cevabım da hazır seni yerin en dibine gömeceğim bu konuda ve nasıl bir ezberci kafa olduğunu ortaya sereceğim varsa yüreğin bana delillerin ile gel ama gidip bana asla Kur'an dışı kaynak ve çeviri hatası atma aklınla da dalga geçerim, kendinden utanır ve zekanı sorgularsın, adam gibi delillerinle geleceksen gel.
Nisa 34
Erkekler, kadınlardan üstündür, çünkü Allah onları bir çok şeylerde kadınlardan üstün etmiştir, çünkü onlar, kadınları, mallarıyla geçindirirler, doyururlar; iyi kadınlar da itaatli olurlar ve Allah, onların hakkını nasıl korumuşsa onlar da, kocaları yanlarında olmasa bile, iffetlerini korurlar. Kadınlarınızın serkeşliğinden korkunca onlara öğüt verin, onları yatakta yalnız bırakın, dövün onları. Fakat itaat ettikleri takdirde de aleyhlerine bir sebep araştırmayın, şüphe yok ki Allah çok yüce ve büyüktür.

Nisa 128
Eğer bir kadın, kocasının kötü muamelesinden veya kendisini terketmesinden korkarsa, iki taraf aralarında anlaşarak sorunlarını çözebilirler. Zira karşılıklı anlaşma, en iyi yoldur ve bencillik insan ruhunda her zaman mevcuttur. Fakat iyilik yapar, yolunuzu Allah'ın kitabıyla bulursanız biliniz ki, Allah tüm yapmakta olduklarınızdan haberi olandır.

Ortada aldatma yok sadece şüphe var kadın dikbaşlı diye
Kadına gelince dövün erkeğe gelince barış yapın çok iyiymiş yaw.

Bakara 216
Hoşlanmazsınız, size ağır gelir ama düşmanlarla savaşmak, size farz edilmiştir. Bazı şeyler vardır ki hoşlanmazsınız, fakat hayırlıdır size. Bazı şeyler de vardır, hoşlanırsınız, şerdir size. Allah bilir, siz bilmezsiniz ki.

Her şeyi yaratan her şeyi bilen yüce tanrıya bak savaşın kötü bir şey olduğunu dahi bilmiyor hatta zorla savaştırıyor.
Düşman kim? muhammedin katıldığı harekatlara bakacak olursak ezici bir çoğunluğunu muhammed başlatıyor.

Nisa 89
Onlar, sizin de kendileri gibi kafir olmanızı ve böylece de hepinizin bir olmanızı isterler, onun için Allah yolunda yurtlarından göçmedikçe onların hiçbirini dost edinmeyin. Bunu kabul etmez de yüz çevirirlerse tutun onları ve öldürün onları bulduğunuz yerde ve onlardan ne dost edinin, ne yardımcı.

Hani inanç özgürlüğü nerede hani senin dinin sana benim dinim bana nerede

Maide 33
Allah'a ve Resulüne savaş açanlarla yeryüzünde bozgunculuk etmeye koşanların cezaları, ancak öldürülmektir, yahut asılmaktır, çapraz olarak elleriyle ayaklarının kesilmesidir, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu, onların dünyada uğradıkları horluktur, ahiretteyse pek büyük bir azap vardır onlara.

Ben sizin dininizi inanmayacağım sonra beni zorla dininizi kabul ettirmeye çalışacaksınız ben bunun karşısında ne yapmamı bekliyorsun tabii ki de savaşacağım peki bu durumda ne oluyor
Çapraz bir şekilde ellerimin ayaklarımın kesilmesi yetmiyor bi de cehennem de işkence çektireceğim yok yaw

hani ne oldu senin dinin bana benim dinim bana ya hani işinize gelmeyince benim dinime inanamasanda saygı göster ama konu başkalarına saygı göstermek olunca yook
İslam ne barış dini ne de hoşgörü dinidir

anilg002

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
228
İsim
ANIL GÜL
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım-Donanım
Steam
LİAN
Discord
AnilG2
aslında yazacak çok şey varda mesajlara .d diye cevap veren xd koyan ve anime profil resmi olan birinin yaş geriliğine dayanarak değmez diye düşünüyorum :D

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,169
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
@Dash Zeus Klasik hiç değişmiyorsunuz. Sana yukarıda bana çeviri hatası ve Kur'an dışı kaynak getirme demiştim ama sen bu hususları karşılayamadın. Beklentimi her yüksek tuttuğumda başıma bu geliyor. Gece işten çıktıktan sonra evime gideceğim yemeğimi yedikten sonra bu yazdıklarının cevabını vereceğim çünkü konu benim açımdan basit olsa da doğru ifadeler kullanmam elzem ve benim kötü bir huyum var kelimeler ile insanları ezmeyi severim bu yüzden sakin kalıp geç cevap vermek hem benim için hem de karşımdaki kişi için daha sağlıklı. Şimdilik sadece bir hususa dikkat çekmek için attığın ilk ayetten örnek vereceğim ki nasıl bir hata da olduğunuzu anlayın. Buradaki hata inançla ilgili değil bağnazlıkla alakalı. Attığın ilk ayetin Arapça' sın da bu kadar kelime yok, yarısı yorum ikincisi ayette erkekler üstün demez, erkekler kadınların dayanağıdır anlamına gelen mukavemet kelimesi kullanılır. Gerçektende bir erkek bir kadının dayanağıdır buna kimsenin itirazı olacağını sanmıyorum. Bir işi yaparken düzgün yapın biraz ilkeli olun, araştırmanızın hakkını verin ve kendinizi haklı çıkarmak için size uygun şekilde delilleri çarpıtmayın. Ateist ya da deist fark etmez aykırı bir düşüncede olun yapacağın şey basit sorgulamak ama kendi ilkelerinize bile karşısınız bu mealleri yazanlar senin anan mı baban mı da bunların doğruluğunu teyit etmeden bana atıyorsun? Ben eminim o kadar meal arasından özellikle 'üstündür ve dövün' kelimeleri olanlar seçtin. Sonra Arapça'da senin attığın berbat çeviride geçen 'dövmek' kelimesi dövmek değil vurmak kelimesine gelen 'darabe'dir. Ayetten ayrı olarak ele alırsak dövmek ile vurmak çok farklı şeyler bu çeviride de yine yorum var. 'darabe' kelimesinin bir çok farklı kullanım amaçları da var. Örnek vereyim, derken kullandığım 'örnek vermek' cümlesinin karşılığı Arapça'da misal vurmak şeklinde yazılır. Vurmak burada 'darabe' kelimesi ile kullanılır senin gibi bu meallerin doğruluğunu teyit etmemiş biri bu şekilde bir cümle görse vura vura örnek gösteriyor diye algılardı heralde. İşte benim dikkat çekmek istediğim kısım bu olaylara bakış açınız çok kötü bir görüşü kavramak için o görüşün kendi bakış açısını kazanmak için kendi fikirlerinizden arınıp o görüşün dinamikleri ile görmek gerek. İslamdan örnek verirsem inanmak için bile değil öğrenmek için bile sen kendi fikirlerini bir kenara koyacaksın bunu yaptıktan sonra okuyup kendi içerisinde tutarlı mı kontrol etmen ve kaynaklarını teyit etmen lazım bunları yapmadan herhangi bir görüşte, dinde inançta vs doğruya ulaşabileceğiniz mi sanıyorsunuz? Böyle yapılmazsa yukarıda verdiğim örnekteki gibi çuvallamanız çok normal neymiş erkek kadından üstünmüş. Allah üstünlüğün takva'da olduğunu yani sorumluluk bilincinde olmak olduğunu söylüyor. Bir çeviri hatası yüzünden islamın kadınlara karşı ayrım yaptığını düşünüyorsunuz. Diğer ayetlerde aynı şekilde ya çeviri hatası ya hadis kaynaklı ya da x tarikatındaki x hocanın g*tünden uydurma hurafeleri yüzünden ortaya çıkan islamla alakası olmayan görüşler sizleri ana konudan saptırıyor. Diğer ayetleri de yukarıda belirttiğim gibi dikkatimi vererek cevaplayacağım.

Son düzenleme:

FrankEnsQ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,036
İsim
''FrankEnsQ'' Derler.
aslında yazacak çok şey varda mesajlara .d diye cevap veren xd koyan ve anime profil resmi olan birinin yaş geriliğine dayanarak değmez diye düşünüyorum :D
5. sınıfa geçtim nasilim ?

işte sizin gibi insanlardan bahsediyorum. insanların hobilerine yaşam tarzına karışıyorsunuz nerde özgürlük nerde fikir özgürlüğü? yazacak şeylerin varsa buyur yaz. binlerce benzeri olan internet forum sayfalarında beğendiğim bi pp koyunca yaşım geriliyorsa sana ne diyeceğimi bilmiyorum.

insanların düşünce tarzlarını fikirlerini kenara itip herkesi kendi düşüncenizde veya müslüman yapmaya çalışıyorsunuz. biri ateist im dese kafir yanacaksın gibi cümleler kuran bir topluluk içinde yaşıyoruz. kuranınızda yazmıyormu senin dinin sana benim dinim bana. ha eyerki güzel argümanlarınız varsa burda yazmaktan çekinmeyin. belki okuyan başka birilerini veya benim düşüncelerimi değiştirme imkanınız var medeni bir şekilde. tabi sizler bulduğunuz en ufak bir şeyden insanları küçümsemeye alışıksınız.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,021,327
Üyeler
161,837
Son üye