Necrotic
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 353
- İsim
- Orkun
- İlgilendiği Kategoriler
- Hepsi.
Dalga geçmem hatta desteklerim diş telini. Benim tedavim haziranda bitti 1.5-2 senelik bir işlemdi ama pandemi vs. derken 2.5-3 sene yaklaşık diş teli kullandım. Öncelikle Yemek yemendeki kısıtın aşırı yapışkan şeyler yememelisin. (dikkat etmen önerilir çünkü sakızını çiğneyen tanıdığımda oldu ama çok fazla braket oynaması, tel kopması vs. gibi sebeblerle ayını doldurmadan doktora gidiyordu. Her şey yasak değil, ama her şeyi de yemen zor olucaktır. Ağrı konusu esnek bir konudur ağrı eşiği insandan insana değişir ama ben ilk taktırdığımda bayağı ağrı yaşamıştım fakat sonra ağrı olmadı. taktırdığın ilk hafta ekstra bir duyarlı oluyor dişlerin demek mantıklı olur aslında. Alt ve üst dişlere tel takıcaksan ilk ay bir tarafa gelecek ay diğerine takabiliyorlar ona şaşırma ağrısı bir anda çok fazla olmasın diye yapılabilir. asitli içecek kısman lazım hemde çok içerken de pipet kullan (tabi çok nadir iç) çünkü koladaki asit tel yada brakete değil ama yapıştırıcılara zarar vermekte. Kolayı önermem. Temizlik olarak 1 ortho fırçan olucak, 1 arayüz fırçan. Ben kullanmadım ama diş ipi de kullanırsan ve sık sık dişlerini fırçalarsan çok fazla plak vs. olmayacaktır ben diş telini yapamadım o bana göre bir tık tercih meselesi ama arayüz fırçasını muhakkak kullan. Şimdi sana kendi fotolarım ile diş teli resimleri atıcam. Çok harika resimler değil ama fikir sahibi olmana yardımcı olur belki. Öncelikle resimler bizzat bana ait lütfen dalga vs. geçmeyin.Dişlerim biraz ayrık dişlerimi düzeltmek istiyorum heralde diş teli takiyorlar çok fazla ayrik degil ama güzel durmuyor tahminrn ne kadsr durur ve kötü yanlari nelerdir sürekli ağrim olurmu ben çok et türü şeyler yemeyi çok yerim haftada en az 2 genelde 3 kez et türü bişey yerim ya anneme yatririm yada disardan söylerim ve çol asitli icecek icerim birazdan sağlıksız besleniyorum ama konu o değil bunlara etkisi olur mh diş telinin ďis teli kullanaan varsa kötü yanlari nelerdir
Dalga gecicekseniz gelmeyin
1) İşlem öncesi diş resmi
bu tedavi başlamadan önceki hali. Doktor direk diş teli tedavisi yapmaz önce bir film falan çekilir. gömülü 20 lik dişin varsa onları çektirmen gerekecektir bende 4 gömülü diş vardı 4 tane cerrahi ameliyat oldum tel öncesi ve gömülü diş ameliyatı çok zor bişidir. bence en azından.
2) ilk ay takılan tel
bu takılan ilk telimdi o gün kendim ne yaptım ben diyip ağzımı açamaz hale gelmiştim. alışma sürecinde olur böyle durumlar ama ilk hafta ağrı olucaktır büyük ihtimal dişlerin alışması süreci olduğundan sabır demekten başka bir şey gelmiyor çünkü içebildiğin en ağır ağrı kesici parol
3) ikinci ay takılan tel
bundan sonra böyle oluyon 2.ci aydan sonra içerde gördüğün ufak lastikler var bunları takman gerekecek, yatarken dahil sadece fırçalama ve yemek yerken çıkarıyorsun içecekler engel olmuyor.
4) İşlem bitimi resim.
Doktor telleri çıkarıp biraz temizleme yapıyor ve böyle bi hizalama oluşuyor bunun olması kişiden kişiye değişir ama ben 1 sene ile 2 sene arası diyorum aralık vermem gerekirse. 1 ayda olmuyor yani o duruma hazır et kendini.
5) İç tel
bu teli söktüğü zaman takıyor kalmasının bir zararı yok asitli yiyecekler falan tekrar serbest hale geliyor tabi dozunu fazla kaçırırsan dişlerin çürüyebilir. bu tel ile 2 ay geçirdim doktor 5-6 ay sonra bir kere bakmak istiyor ağzına dişlerde oynama vs. varmı diye kontrol ediyor.
6) Plak
bu gördüğün şeffaf plak şeffaf olmayan modelleri de var bunu da yatarken ve yemek dışında takman gerekiyor. bunun özelliği içten takılan tel ile birlikte dişlerinin oynamasını ve eski haline dönmesini engellemek temelde. 5 ve 6 ile yaşıyorum 2 aydır çok bir problemim yok 4.cü resim gibi gülünce artık inci gibi dizili dişlere sahibim. değdimi değdi sonuna kadar ama temiz olman ve eskisinden çok fazla süreyi dişlerine harcaman gerekiyor bunu da aklında bulundurman lazım hocam.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Dipnot : küçük bir rehber hazırlamış oldum diş fırçları falanda var ama onları gidince öğreniyorsun o kadar da spoiler vermiyim baştan sona anlattım ama.Dalga geçmem hatta desteklerim diş telini. Benim tedavim haziranda bitti 1.5-2 senelik bir işlemdi ama pandemi vs. derken 2.5-3 sene yaklaşık diş teli kullandım. Öncelikle Yemek yemendeki kısıtın aşırı yapışkan şeyler yememelisin. (dikkat etmen önerilir çünkü sakızını çiğneyen tanıdığımda oldu ama çok fazla braket oynaması, tel kopması vs. gibi sebeblerle ayını doldurmadan doktora gidiyordu. Her şey yasak değil, ama her şeyi de yemen zor olucaktır. Ağrı konusu esnek bir konudur ağrı eşiği insandan insana değişir ama ben ilk taktırdığımda bayağı ağrı yaşamıştım fakat sonra ağrı olmadı. taktırdığın ilk hafta ekstra bir duyarlı oluyor dişlerin demek mantıklı olur aslında. Alt ve üst dişlere tel takıcaksan ilk ay bir tarafa gelecek ay diğerine takabiliyorlar ona şaşırma ağrısı bir anda çok fazla olmasın diye yapılabilir. asitli içecek kısman lazım hemde çok içerken de pipet kullan (tabi çok nadir iç) çünkü koladaki asit tel yada brakete değil ama yapıştırıcılara zarar vermekte. Kolayı önermem. Temizlik olarak 1 ortho fırçan olucak, 1 arayüz fırçan. Ben kullanmadım ama diş ipi de kullanırsan ve sık sık dişlerini fırçalarsan çok fazla plak vs. olmayacaktır ben diş telini yapamadım o bana göre bir tık tercih meselesi ama arayüz fırçasını muhakkak kullan. Şimdi sana kendi fotolarım ile diş teli resimleri atıcam. Çok harika resimler değil ama fikir sahibi olmana yardımcı olur belki. Öncelikle resimler bizzat bana ait lütfen dalga vs. geçmeyin.
1) İşlem öncesi diş resmi
bu tedavi başlamadan önceki hali. Doktor direk diş teli tedavisi yapmaz önce bir film falan çekilir. gömülü 20 lik dişin varsa onları çektirmen gerekecektir bende 4 gömülü diş vardı 4 tane cerrahi ameliyat oldum tel öncesi ve gömülü diş ameliyatı çok zor bişidir. bence en azından.
2) ilk ay takılan tel
bu takılan ilk telimdi o gün kendim ne yaptım ben diyip ağzımı açamaz hale gelmiştim. alışma sürecinde olur böyle durumlar ama ilk hafta ağrı olucaktır büyük ihtimal dişlerin alışması süreci olduğundan sabır demekten başka bir şey gelmiyor çünkü içebildiğin en ağır ağrı kesici parol
3) ikinci ay takılan tel
bundan sonra böyle oluyon 2.ci aydan sonra içerde gördüğün ufak lastikler var bunları takman gerekecek, yatarken dahil sadece fırçalama ve yemek yerken çıkarıyorsun içecekler engel olmuyor.
4) İşlem bitimi resim.
Doktor telleri çıkarıp biraz temizleme yapıyor ve böyle bi hizalama oluşuyor bunun olması kişiden kişiye değişir ama ben 1 sene ile 2 sene arası diyorum aralık vermem gerekirse. 1 ayda olmuyor yani o duruma hazır et kendini.
5) İç tel
bu teli söktüğü zaman takıyor kalmasının bir zararı yok asitli yiyecekler falan tekrar serbest hale geliyor tabi dozunu fazla kaçırırsan dişlerin çürüyebilir. bu tel ile 2 ay geçirdim doktor 5-6 ay sonra bir kere bakmak istiyor ağzına dişlerde oynama vs. varmı diye kontrol ediyor.
6) Plak
bu gördüğün şeffaf plak şeffaf olmayan modelleri de var bunu da yatarken ve yemek dışında takman gerekiyor. bunun özelliği içten takılan tel ile birlikte dişlerinin oynamasını ve eski haline dönmesini engellemek temelde. 5 ve 6 ile yaşıyorum 2 aydır çok bir problemim yok 4.cü resim gibi gülünce artık inci gibi dizili dişlere sahibim. değdimi değdi sonuna kadar ama temiz olman ve eskisinden çok fazla süreyi dişlerine harcaman gerekiyor bunu da aklında bulundurman lazım hocam.