Neler Yeni

Diş Teli Hakkında Merak Ettiklerim Var

EgoistmanTR01

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,733
İsim
Egemen Toz
Dişlerim biraz ayrık dişlerimi düzeltmek istiyorum heralde diş teli takiyorlar çok fazla ayrik degil ama güzel durmuyor tahminrn ne kadsr durur ve kötü yanlari nelerdir sürekli ağrim olurmu ben çok et türü şeyler yemeyi çok yerim haftada en az 2 genelde 3 kez et türü bişey yerim ya anneme yatririm yada disardan söylerim ve çol asitli icecek icerim birazdan sağlıksız besleniyorum ama konu o değil bunlara etkisi olur mh diş telinin ďis teli kullanaan varsa kötü yanlari nelerdir

Dalga gecicekseniz gelmeyin
Öncelikle beni etiketleyenlere tşk :D @Asfalt Osman @xShat!
Hocam sadece ufak ayrılma varsa diş aralarında çiğnemeyi vs etkileyen bir durum değil ise diş teline bile gerek duyulmayabilir.
Plak yada ufak teller ile bile tedavi edilebilir.
Ha diyelim ki diş teli gerekiyor net bir tarih söylemek yanlış olur ama ortalama 1-2 yılda tedavi biter.
Kötü yanları ilk takıldıklarındaki ve ondan sonraki gün biraz ağrı yapıyorlar.
Muayeneden sonraki bir iki saat ağırabilir o kadar.
Dikkatli olduğunuz sürece ve keserek et yiyebilir kola gibi asitli şeyler yiyebilirsiniz.
Ama dediğim gibi ısırmanızda bir sorun yoksa ve sadece ayrık durmasından rahatsız iseniz daha basit tedaviler ile de çözülebilir.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,642
İsim
Mert Metshi
Benim dişlerim resimlerden daha ayrık ? Resimlerdeki gibi yan yana düz olmasini istiyorum
Peki fues tea gibi asitsiz icecekler icebilirmiyim
Bana güvenmiyor musun :(

4 yıldır takıyorum ve yemediğim şey kalmadı. Hatta geçen hafta 1 günde 2.5L kola içtim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Mustafa Usta
Instagram
mustafa_usta61
Dişlerim biraz ayrık dişlerimi düzeltmek istiyorum heralde diş teli takiyorlar çok fazla ayrik degil ama güzel durmuyor tahminrn ne kadsr durur ve kötü yanlari nelerdir sürekli ağrim olurmu ben çok et türü şeyler yemeyi çok yerim haftada en az 2 genelde 3 kez et türü bişey yerim ya anneme yatririm yada disardan söylerim ve çol asitli icecek icerim birazdan sağlıksız besleniyorum ama konu o değil bunlara etkisi olur mh diş telinin ďis teli kullanaan varsa kötü yanlari nelerdir

Dalga gecicekseniz gelmeyin
Ben şuan da kullanıyorum. Doktor bana 6 ay kalacak dedi ama 1.5 yıldır ağzımda. İlk aylarda biraz ağrıyacak. Bende ilk aylarda her ay sadece teli değiştiriyordu. Her teli değiştirdiğinde bi 2 gün yemek yiyemiyorsun ama tedavinin sonlarına doğru tel değiştirmiyor. Yani bende değiştirmedi. Asitli şeyleri kamışla iç yani tellere değmesin bir sıkıntı olmaz. Kötü yanları her yemek yediğinde dişlerini fırçalaman gerekiyor. Çünkü yemek artıkları tellerin arasına sıkışıyor ve kötü bir görüntü oluşuyor. Yani dışarda yemek yemek eziyet haline geliyor.

Top Bottom