Neler Yeni

Diş Teli Hakkında Merak Ettiklerim Var

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,549
İsim
Taha yücel
1- Diş teli ne kadar durur.
Doktorumun bana verdiği bilgiye göre ağızdan ağıza değişir. Ancak ortalama bir süre vermek gerekirse 1.5 2 sene. Benim ağzımda da o kadar duracak.
2- Kötü yanları neler?
Kötü yanları kopararak yemek yiyememek ve kola, soda vb gazlı içeçekleri içemem dışında çok bir problemini görmedim.
Tabii diş fırçalama alışkanlığın olmalı.

3- Sürekli ağrım olur mu?
Yine ağızdan ağıza değişmekle beraber çoğunlukla ağrın olmaz. Sadece bende tel batması olayıyla karşılaştım. Doktoruma gittim ve batan yeri törpüledi. Sorun kalmadı. İlk tel takıldığında ilk 10 gün çok zor. Neredeyse hiçbir şey ısıramıyorsun. Yine rutin kontrollerden sonra işlem yapıldıysa 2-3 gün sıkıntı çekersin. Gerisi rahat zaten onunla yaşamaya alışıyorsun. Merak etme :)
4- Et türü yiyebilir miyim?
Et türü yiyebilirsin. Sadece dürüm, şiş vb şeyleri azınla koparıp yiyemezsin.
5- Gazlı içeçecek içebilir miyim?
Gazlı içecek içemezsin. Doktorum bana diş tellerini zamanla erittiğini söyledi.
6- Takılırken acıyor mu?
Emin ol çok kolay. Hiç bir acı duymuyorsun. Zaten dişlerine yapıştırma damağa heran gibi bir işlem yok.
7. Tedavi süreci hızlı mı?
Benim önce üst kısıma takıldı. Üst kısım çok çok fazla yamuktu. 5-6 ay gibi bir sürede %70 oranında düzeldi.

Sorularını soabilirsin.
Dürümü ne kadar parcaya bölebilirim ki bide 2 sene çok ya ben 6 ay fan bekliyordum ya bilmiyorum çok korkuyorum ama dişlerimin düzelmesinide istiyorum

123kral14

80+ Silver
Arkadaşlar peki fiyat ve özel yerler gibi bir şeyler söyler misiniz. Devlette takıyorlar mı bedava mı özelde kaç tl ortalama tabiiki

Leivanes

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Lei Vanes
Dostum okudum rehberini çok iyi bir rehber olmuş ama bir şey sorcam diş teli takmak ücretilimi 12 bin felan demissin bu çok para

Bide et yemeti çok seve biriyim adana dürüm felan şeyleri nasil yicem ve kavurmayi mesela nasil yicem elimle didikleyerekmi yicem ama illa ısıriyorum her yemeği ısırıyoruz ama ve adana dürümü nasil yicem cok onemli bunlar :D
Isırarak yiyebilirsin ilk 1 hafta hariç sıkıntı olmuyor.

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
:(
Nee oha 15 yasinsayim ben devlette deet karsilamiyor mu kfkfg ailemle konusmam lazim
3 gün önce özelde 10K dediler. Ben diş hekimliği okuyorum kendi okulumda halletmeye çalışacağım. Okula gittim konuştum asistanlar ve doktor Bey devlette yapabilmen çok zor dediler. Ortodontiden sıra alman lazım o da birkaç yıl demek kısacası

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Arkadaşlar peki fiyat ve özel yerler gibi bir şeyler söyler misiniz. Devlette takıyorlar mı bedava mı özelde kaç TL ortalama tabiiki
Evet devlette takıyorlar. Ve çok daha ucuz. Ama ben devlette 2019'da sıraya girdim. 2023 yılında tel takılacaktı. Pandemi girdi araya 2025 oldu :D.
Dürümü ne kadar parcaya bölebilirim ki bide 2 sene çok ya ben 6 ay fan bekliyordum ya bilmiyorum çok korkuyorum ama dişlerimin düzelmesinide istiyorum
Dostum dürüm sevdanı anlayabiliyorum o sevda bende de var :D. Dürüm gerçekten parçalanıyor. Yemesi zor açıkçası. Ama sağlık her şeyden önemli. Bence tam yaşındayken taktır. Üniversiteye kadar işin bitsin. Ben 17 yaşındayın üniversiteye kadar bitecek. Sonra emin ol çok pişman olacaksın.

Mertpk

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,391
İsim
Mert Metshi
Dostum okudum rehberini çok iyi bir rehber olmuş ama bir şey sorcam diş teli takmak ücretilimi 12 bin felan demissin bu çok para

Bide et yemeti çok seve biriyim adana dürüm felan şeyleri nasil yicem ve kavurmayi mesela nasil yicem elimle didikleyerekmi yicem ama illa ısıriyorum her yemeği ısırıyoruz ama ve adana dürümü nasil yicem cok onemli bunlar :D
Öyle yemene gerek yok göm dürümleri ben hep öyle yapıyorum diş teline 1 gram zarar gelmedi AÇ AĞZINI YARISINI SOK SONRA ISIR OOHHH MİSSS GİBİ

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,549
İsim
Taha yücel
Evet devlette takıyorlar. Ve çok daha ucuz. Ama ben devlette 2019'da sıraya girdim. 2023 yılında tel takılacaktı. Pandemi girdi araya 2025 oldu :D.

Dostum dürüm sevdanı anlayabiliyorum o sevda bende de var :D. Dürüm gerçekten parçalanıyor. Yemesi zor açıkçası. Ama sağlık her şeyden önemli. Bence tam yaşındayken taktır. Üniversiteye kadar işin bitsin. Ben 17 yaşındayın üniversiteye kadar bitecek. Sonra emin ol çok pişman olacaksın.
Anladim ailemle konusayim artik dürüm yerine ta akta söylerim catalla küçük parcalara boler yerim zaten adana direk parcalaniyor sert bisey deģil dürümün ekmeğı belki sıkıntı olur

Peki kola felan icmicekmiyim hiç çikolatali ekmek ? Nutella felan

Lyndray

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Furkan Kaya
Öyle yemene gerek yok göm dürümleri ben hep öyle yapıyorum diş teline 1 gram zarar gelmedi AÇ AĞZINI YARISINI SOK SONRA ISIR OOHHH MİSSS GİBİ
Yaklaşık 6 oldu takılalı bende ne bulursam yiyorum bi sorun olmadı hala :D

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Anladim ailemle konusayim artik dürüm yerine ta akta söylerim catalla küçük parcalara boler yerim zaten adana direk parcalaniyor sert bisey deģil dürümün ekmeğı belki sıkıntı olur

Peki kola felan icmicekmiyim hiç çikolatali ekmek ? Nutella felan
nutella yasak ama gömüyom ben :ROFLMAO: iyi temizliyom sonra
,

Top Bottom