TahaCel
80+ Gold
Dahası
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Dürümü ne kadar parcaya bölebilirim ki bide 2 sene çok ya ben 6 ay fan bekliyordum ya bilmiyorum çok korkuyorum ama dişlerimin düzelmesinide istiyorum1- Diş teli ne kadar durur.
Doktorumun bana verdiği bilgiye göre ağızdan ağıza değişir. Ancak ortalama bir süre vermek gerekirse 1.5 2 sene. Benim ağzımda da o kadar duracak.
2- Kötü yanları neler?
Kötü yanları kopararak yemek yiyememek ve kola, soda vb gazlı içeçekleri içemem dışında çok bir problemini görmedim.
Tabii diş fırçalama alışkanlığın olmalı.
3- Sürekli ağrım olur mu?
Yine ağızdan ağıza değişmekle beraber çoğunlukla ağrın olmaz. Sadece bende tel batması olayıyla karşılaştım. Doktoruma gittim ve batan yeri törpüledi. Sorun kalmadı. İlk tel takıldığında ilk 10 gün çok zor. Neredeyse hiçbir şey ısıramıyorsun. Yine rutin kontrollerden sonra işlem yapıldıysa 2-3 gün sıkıntı çekersin. Gerisi rahat zaten onunla yaşamaya alışıyorsun. Merak etme
4- Et türü yiyebilir miyim?
Et türü yiyebilirsin. Sadece dürüm, şiş vb şeyleri azınla koparıp yiyemezsin.
5- Gazlı içeçecek içebilir miyim?
Gazlı içecek içemezsin. Doktorum bana diş tellerini zamanla erittiğini söyledi.
6- Takılırken acıyor mu?
Emin ol çok kolay. Hiç bir acı duymuyorsun. Zaten dişlerine yapıştırma damağa heran gibi bir işlem yok.
7. Tedavi süreci hızlı mı?
Benim önce üst kısıma takıldı. Üst kısım çok çok fazla yamuktu. 5-6 ay gibi bir sürede %70 oranında düzeldi.
Sorularını soabilirsin.