Neler Yeni

Disk yönetiminde disk bölemiyorum

erayisteya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Müzik ve oyun
Arkadaşlar merhaba, Disk yönetiminde 3. Bir disk açmak istedim fakat açamiyorum çünkü şöyle bi hata aliyorum:Seçtiğiniz işlem seçili temel diskleri dinamik disklere dönüştürür. Diskleri dinamik diske dönüştürürseniz yüklü işletim sistemlerini disklerdeki hiçbir başlatamayacaksınız(geçerli önyükleme birimi dışında) devam etmek istediğinizden eminmisiniz?
bu hatayı aliyorum ve nasıl çözebilirim? Yada ayırdığım bölümü nasıl geri diskime kazandırabilirim?

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,709
İsim
Fatih
@EFI Shell hocam bilgin var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sanırım işletim sistemini kurduğunuz disklere müdahale etmenize izin vermiyor Windows. İşletim sistemi yuklemediginiz bir diskiniz var ise onda dener misiniz oluyor mu diye?

erayisteya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Müzik ve oyun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
@EFI Shell hocam bilgin var mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sanırım işletim sistemini kurduğunuz disklere müdahale etmenize izin vermiyor Windows. İşletim sistemi yuklemediginiz bir diskiniz var ise onda dener misiniz oluyor mu diye?
Hocam zaten işletim sisteminin kurulu olmadığı bir diski böldüm. Yanlış hatırlamiyorsam 4 ten fazla disk bölünmüyordu ve bendede toplam diskler:Sistem ayrıldı disk 0 bölüm 3 data D yerel disk C disk 0 bölüm 3 ve sistem ayrıldı hiçbi şekilde silinmiyor, sanırsam D yi silmek zorundayım ama D nın içindede önemli bilgiler var.

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,709
İsim
Fatih
Hocam zaten işletim sisteminin kurulu olmadığı bir diski böldüm. Yanlış hatırlamiyorsam 4 ten fazla disk bölünmüyordu ve bendede toplam diskler:Sistem ayrıldı disk 0 bölüm 3 data D yerel disk C disk 0 bölüm 3 ve sistem ayrıldı hiçbi şekilde silinmiyor, sanırsam D yi silmek zorundayım ama D nın içindede önemli bilgiler var.
Bilgilerinizi çekip dediğinizi deneyin. Ssd niz de daha fazla bölümlenmeye izin vermiyor olabilir.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,322
İsim
Semih Boran
Arkadaşlar merhaba, Disk yönetiminde 3. Bir disk açmak istedim fakat açamiyorum çünkü şöyle bi hata aliyorum:Seçtiğiniz işlem seçili temel diskleri dinamik disklere dönüştürür. Diskleri dinamik diske dönüştürürseniz yüklü işletim sistemlerini disklerdeki hiçbir başlatamayacaksınız(geçerli önyükleme birimi dışında) devam etmek istediğinizden eminmisiniz?
bu hatayı aliyorum ve nasıl çözebilirim? Yada ayırdığım bölümü nasıl geri diskime kazandırabilirim?
Niyeyse bazenleri dinamik yapmaya çalışıyor. AOEMI gibi üçüncü parti bir şeyle oluşturmak durumundasınız ya da Ubuntu vs boot edip oradan yapmanız lazım.

• Beğen
Reaksiyonlar: Shaw

erayisteya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Müzik ve oyun
Niyeyse bazenleri dinamik yapmaya çalışıyor. AOEMI gibi üçüncü parti bir şeyle oluşturmak durumundasınız ya da Ubuntu vs boot edip oradan yapmanız lazım.
Program linkini atabilirmisiniz hocam?

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,322
İsim
Semih Boran

erayisteya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Müzik ve oyun
Hocam program'ı tam anliyamadımda o oluşturamadığım bölümü seçip bölüm biçimlendirmemi yapacağım? Dediğim yanlışsada kullanımı ile ilgili video atabilirmisiniz?

erayisteya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Müzik ve oyun
Evet, bölüm oluşturup uygula demeniz gerekiyor.
Uygulamada bilinmeyen bir hata sorun çıktı. Kurulum klasöründe log klasörü ve içinde Crash2.dmp dosyası oluşturuldu. Bu hatayı aliyorum hocam şimdide.

erayisteya

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
Eray
İlgilendiği Kategoriler
Müzik ve oyun

j4ckr0zs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Ali Çukurova
İlgilendiği Kategoriler
Sıcak Fırsatlar
Dün format atıp yeni ssd me geçmek için cebelleştim. Öğrendim ki dinamik disk eski (win 7,vista,8 vs.) için kullanılıyormuş. Birde ssd yi komple biçimlendir yapmadan windows bölmeye izin vermedi ama bilemiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,135
Üyeler
166,162
Son üye
arnoldin
Top Bottom