Yine zorba bir insan müsveddesi olayı. Dostum yapacak tek şey onun gibi olmak. O çocuk ilgiyi kendi üzerine çekmek için sana zorbalık yapıyor. Ve emin ol korkağın teki. Gerekirse disipline gitmeyi göze alıp o çocuğu döveceksin. Hem de sağlam döveceksin. Ağzını yüzünü dağıtacaksın. Yok öğretmene şikayet etmekmiş, yok ailesini çağırmakmış falan işe yaramaz. Yokmuş gibi davranmak da işe yaramaz. Ona onun gibi davranman lazım.
Liseye ilk başladığımda Halit isimli bir arkadaşım vardı. Çok yakındık, beni sevdiğini hissediyordum yani. Bir zaman sonra ne olduysa bu Halit'in davranışları zorbalığa dönüşmeye başladı. Gelip omzuma yumruk atardı, harbi acıtırdı yumruğu. Eli ağırdı yani. Sınıf ortasında rezil etme çabalarına girerdi. Bunu yaklaşık 1 yıl boyunca çektim. Lise 2. sınıfa geçtiğimizde ilk başlarda iyiydi fakat yine zorbalıkları başladı. Akıl almaz düzeyde psikolojime zarar veriyordu. Üstüne fiziksel şiddet de vardı.
Bir gün Halit'i kışkırtıp kavga etmeye karar verdim. Çünkü artık anneme babama dahi umarsızca herkesin arasında küfür ediyordu. Fakat başbaşa değil, bu kavgayı başkalarının da görmesi lazımdı. Mesele Halit'in gururunu kırmaktı yani. Ve dövdüm. Dövemeyeceğimi sanıyordum fakat dövdüm. Vurduğum anda ağlamaya başladı, hiç beklemiyordum. Çok sert biri gibi duruyordu fakat korkağın teki çıktı. Döverken de gururunu kıracak şeyler söyledim. Burada küfür edemiyorum ama harbi ağır şeyler söyledim. Tabi bir kaç yumruk da ben yedim. Dudağım kanamıştı hatta. Sonucunda Halit'in arkadaşları dahi onu o halde görünce, popülaritesi baya bi' düştü. Tabi kavgadan sonra tehditler, okulun çıkışına adam yığacakmış da, beni bıçaklayacakmış da falan filan. Hiçbir şey de yapmadı. Ama o zaman korktuğum için 3-5 gün okula gitmedim o ayrı mesele
Sonucunda benimle konuşmayı bıraktı. Muhatap dahi olmuyordu.
Sen de korkma. İleride pişman olmayacaksın. Daha dört senen var o lisede. Baştan kendini korumayı öğrenmen lazım.