Neler Yeni

Diyanet: "Korsan haramdır."

alex jensen

80+ Silver
Valla hiç umrumda değil aga napalim ekonomiyi ben mi bu hale getirdim bir adobeye aylik 60tl kim verebilir abi tabii ki korsan kullanıcam

NeonPeekr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Efe Benzil
iyiymiş ailecek cehenemliğiz🤠

AneX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,180
İsim
THEY CALL ME ANEX
Parası olanın hoşuna gidecek bir konu olmuş, bu demek değildir ki size yanlış söylemişler vb. Türkiye de herkesin ekonomik refahı yüksek olsa kimse korsan oyunla uğraşmaz, korsan oyun oynamak istek değil mecburiyettir. Korsan oyunlar benim bildiğim kadarıyla online oynanamıyor, daha fazla kasıyor,virüs vb. Olma olasılığı var.
Ben korsan oyun iyidir neden oyuna durduk yere para vereyim vb. Bir şey demiyorum ben de isterim herkes orijinal oyun alsın oynasın fakat Türkiye'nin ekonomisi kötü olduğu için ebeveynler zar zor evi geçindiriyor gençlerin ise sosyal aktivite yapmak için parası olmadığı için bari oyun oynayayım diyor ama oyun fiyatlarına görünce bunu almaya maddi durumu el vermiyor bazılarınız yazın girsin bir işe çalışsın diyebilir fakat onun çalıştıktan sonra aldığı para evin geçimi için alınabiliyor. Kısaca korsan oyun iyi değildir fakat mecburiyettir.
derdimizi anlattığın için teşekkür ederim

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
Diyanet İşleri'ne aşağıdaki soruyu soru sorma portalından sordum.

Alıntıyı görüntüle

Aldığım cevap şu oldu. Mantıklı bir cevap aslında. Basit. Yani bizim korsan indirmemizle yayıncı battı mı gibi saçma argümanları çürütecek şekilde.
Haram olan bir şey varsa o da kişisel çıkarlar için ülke gençlerini korsan içeriklere mecbur bırakmaktır.

Dolar Bey

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,218
İsim
Mehmet Alp Uzun
İlgilendiği Kategoriler
Dizüstü Bilgisayar
Discord
Dolar#9411
Parası olanın hoşuna gidecek bir konu olmuş, bu demek değildir ki size yanlış söylemişler vb. Türkiye de herkesin ekonomik refahı yüksek olsa kimse korsan oyunla uğraşmaz, korsan oyun oynamak istek değil mecburiyettir. Korsan oyunlar benim bildiğim kadarıyla online oynanamıyor, daha fazla kasıyor,virüs vb. Olma olasılığı var.
Ben korsan oyun iyidir neden oyuna durduk yere para vereyim vb. Bir şey demiyorum ben de isterim herkes orijinal oyun alsın oynasın fakat Türkiye'nin ekonomisi kötü olduğu için ebeveynler zar zor evi geçindiriyor gençlerin ise sosyal aktivite yapmak için parası olmadığı için bari oyun oynayayım diyor ama oyun fiyatlarına görünce bunu almaya maddi durumu el vermiyor bazılarınız yazın girsin bir işe çalışsın diyebilir fakat onun çalıştıktan sonra aldığı para evin geçimi için alınabiliyor. Kısaca korsan oyun iyi değildir fakat mecburiyettir.
Parası olandan kastımız nedir ?
Ya zengin olacaksın ya hayatsız gibi babanın kazandığı veya kendi kazandığın 3 kuruş parayı bu oyunlara vereceksin.
Ya da ortalama ve zengin arası bir aileye sahip olacaksın.
Şu dönemde hakkıyla zengin olan insan pintidir ve normaldir. (Diğer ihtimal ise aşırı bonkördür.)

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
Yeni çıkan oyunlar 1000 TL ???
Mesaj otomatik birleştirildi:

Oyun 100 TL olsun direkt alırım ona lafım yok ama bu fiyatlarda korsan oynamak zorundayım.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,234
İsim
Hezekiel
Parası olandan kastımız nedir ?
Ya zengin olacaksın ya hayatsız gibi babanın kazandığı veya kendi kazandığın 3 kuruş parayı bu oyunlara vereceksin.
Ya da ortalama ve zengin arası bir aileye sahip olacaksın.
Şu dönemde hakkıyla zengin olan insan pintidir ve normaldir. (Diğer ihtimal ise aşırı bonkördür.)
Hocam sadede gelin

Fabrizio Romano

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Hocam ne olursa olsun korsan oynama hakkını bize vermez. İsterse 5k olsun Bu oyun yapımcısının suçu değil ki. Korsan oyun indirmek marketten bir şey çalmakla eş değerdir. O çaldığımız şeyle market batmaz ama hırsızlık yaptığımızı da değiştirmez. Ben özellikle yeni çıkmış oyunlarda korsan indirmeye karşıyım.
300-500 olsun vereyim ama 1000 tl imkanım yok yani. Ben de zaten korsan oynamıyorum ama bunun da hakkı verilecek. Yabancılar ekmek gibi oyun alabilirken biz bir oyun için cirit atmamızın sebebi de sorulacak.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Oyun ile karnı mı doyuyor, bilgi mi alıyor, yaşamına devam mı ediyor, gelecekte meslek sahibi mi oluyor, YKS mi kazanıyor?
Oyun üzerinden para kazananlara ne diyorsun o zaman?
E-sporcular, yayıncılar, youtuber'lar... bu tarz kişiler meslek sahibi olup, yaşamına devam ediyor. :D
Üstüne buradan para kazanıp üniversiteye gidebiliyorlar.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Oyun üzerinden para kazananlara ne diyorsun o zaman?
E-sporcular, yayıncılar, youtuber'lar... bu tarz kişiler meslek sahibi olup, yaşamına devam ediyor. :D
Üstüne buradan para kazanıp üniversiteye gidebiliyorlar.
Oyun üzerinden para kazanılıyorsa bir zahmet satın alsın.

Top Bottom