Yardım Dji drone bataryasını nasıl tutmalıyım

yusuf544

80+ Silver
Reaksiyon skoru
705
SELAMÜN ALEYKÜM
Dji mini 4k combo paket 2,3 aydır olacak sanırım aldım fakat toplasan dışarıda 3,4 kez anca uçurmuşumdur.kullanmadığım vakitler bataryasının sağlıklı bir şekilde olması için nasıl tutmalıyım.

Sorular
-kumandanın şarjını % kaç olmalı

-drone takılımı kalsın yoksa çıkarıyimmi

-batarya şarj etme istasyonunda takılımı kalsın yoksa çıkariyimmi

-batarya % sini kaçda durması lazım

Son düzenleme:
Sen bataryayı %80 seviyesine çıkart kendisi ne yapması gerektiğini biliyor. 2-3 ayda bir bataryayı yine %80 e kadar şarj et bırak veya fulle uçur %60lara kadar.

Sen bataryayı %80 seviyesine çıkart kendisi ne yapması gerektiğini biliyor. 2-3 ayda bir bataryayı yine %80 e kadar şarj et bırak veya fulle uçur %60lara kadar.
Şuan %30 larda bir şey sanırım böyle durmasında sakınca varmı.

genelde her bataryalı üründe aynı olur. çok boşta olmayacak fullde olmayacak. bende dronlarımın genelde %50-40 bandında filan tutarım. aaa ama genel olarak 80-20 arası olursa sorun olacağını düşünmüyorum.

genelde her bataryalı üründe aynı olur. çok boşta olmayacak fullde olmayacak. bende dronlarımın genelde %50-40 bandında filan tutarım. aaa ama genel olarak 80-20 arası olursa sorun olacağını düşünmüyorum.
Tamamdır yani şuanlık bir sıkıntı yokdur dimi.bide kumandasınında şarjı azdı sanırım kutuya koyduğumda şimdi taktım şarja 20 dk da 4. Işığa kadar geliyor sonra bunu hep tekrarlıyor yani 3 ışık sabit durmuyor neden.

DJİ bataryalarında kontrolcü bir devre bulunur. Bataryayı uygun voltaj aralığında tutar buda genellikle %50 civarına denk gelir. Bu sebeple düşük şarj seviyesinde bırakılmamalı.

DJİ bataryalarında kontrolcü bir devre bulunur. Bataryayı uygun voltaj aralığında tutar buda genellikle %50 civarına denk gelir. Bu sebeple düşük şarj seviyesinde bırakılmamalı.
Tamamdır şuan bir sıkıntı olmamışdır demi artık yüzde 60 cıvarlarında bırakırım o zaman.

Tamamdır yani şuanlık bir sıkıntı yokdur dimi.bide kumandasınında şarjı azdı sanırım kutuya koyduğumda şimdi taktım şarja 20 dk da 4. Işığa kadar geliyor sonra bunu hep tekrarlıyor yani 3 ışık sabit durmuyor neden.
Tam anlamadım ama kumandalar hızlı doluyır genelde. Fullenmiş olabilir yani

Tam anlamadım ama kumandalar hızlı doluyır genelde. Fullenmiş olabilir yani
Yani normalde şarj olurken 1. Işık komple durur sonra 2. Işık yanıp sönerya bende öyle olmuyor ilte şuan.

Ben %50-60 arası tutuyorum. Ucuracagim gün yada bir önce fulleyip devam ediyorum.

Geri