Neler Yeni

Öneri DLSS vs FSR Hangisini tercih edersiniz?

Canberk86

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Canberk Canbolat
Hocam amfm nasıl açılır? Bir de sorduğum soruya bakar mısınız zahmet olmazsa eğer.
Yazılım üzerinden açılıyor, oyun sekmesindeydi, hem genel olarak açabiliyorsun hemde amd yüklü olan oyunları buluyor ve oyuna özel ayarda yapabiliyorsun. Diğer soru hangisi anlayamadım baya bir soru varda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
emre kayış

Ekler

• afmf.png
    afmf.png
    80.2 KB · Hit: 14

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,121
İsim
Ömür
Hiçbir teknoloji açmadan oynarsak 60 fpsin altında düşmedikçe bir sıkıntı olmaz sanırsam değil mi hocam? Ben şey diye düşünüyordum 180HZ monitörüm var illa 180 fps almak zorundayım diyordum. Sanki 100 fps alırsam oyun kasacakmış gibi düşündüm. Bir de amfm nedir hocam? Nasıl açılır?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam amfm nasıl açılır? Bir de sorduğum soruya bakar mısınız zahmet olmazsa eğer.
sürücüye girip açıyorsun her oyuna girdiğinde açılıyor

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,273
İsim
Yunus Şahin
6900 XT ile 2K çözünürlükte tüm oyunları ultra ayarlarda oynuyorum. Hikâye tabanlı oyunları tercih ediyorum ve oynadığım oyunlarda ayarları sadece ultra yaparak başlıyorum. FSR'nin açık olup olmadığını kontrol etmiyorum bile. Ancak FSR açıkken bile görüntüde herhangi bir bozulma yaşamıyorum.

Bir de AMD kartlara yeni güncelleme ile AFMF2 geldi. FPS'leri uçuruyor. Hem FSR hem AFMF2 ayrı bir mevzu. Başka uygulamalar ile bakınca gözükmüyor ama akıcılığı arttırıyor. GoW oyununda 50 saatte aldığım değerler;

Ekran görüntüsü 2024-10-28 174148.png

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Uğur Çam
Hayır, illa 180 fps almak zorunda değilsiniz akıcı olması için. Sabit 60 FPS alsanız dahi akıcı bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Burda önemli olan %1 ve %0.1 FPS denen değerlerdir. Anlık olarak fps düşmesi akıcılığı baltalayacaktır. Ben RDR2'yi ultra ayarlarda ortalama 110FPS ile gayet akıcı şekilde oynuyorum. Monitörüm 2K/165Hz.
Siz de 7500F + 7800XT ile söylediğiniz oyunları 2K'da gayet akıcı şekilde oynarsınız. Tabi sistemdeki diğer bileşenler de önemli. Örneğin yeterli gücü veren bir PSU almazsanız akıcılığı bırakın direkt oyundan masaüstüne de dönebilirsiniz veya bilgisayarınız kendini yeniden başlatır :D
Bahsettiğiniz oyunları HDD'ye kurarsanız da yerli yersiz droplar yiyebilir ve akıcılıktan yana şikayet edebilirsiniz.
Diğer parçalarım kaliteli hocam sıkıntı yok. Konu açmıştım profilimde gözüküyor. O zaman 7800XT ile fsr açmadan da akıcı bir oyun deneyimi yaşanır gibi. Çünkü aradaki fiyat farkı biraz soru işareti yaratıyor. (Bu arada 7900GRE siparişi geçmiştim ama fiyat artınca siparişim iptal edildi.) bu yüzden 7800XT ya da 4070 süper bakıyorum o yüzden sordum.

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,121
İsim
Ömür
Diğer parçalarım kaliteli hocam sıkıntı yok. Konu açmıştım profilimde gözüküyor. O zaman 7800XT ile fsr açmadan da akıcı bir oyun deneyimi yaşanır gibi. Çünkü aradaki fiyat farkı biraz soru işareti yaratıyor. (Bu arada 7900GRE siparişi geçmiştim ama fiyat artınca siparişim iptal edildi.) bu yüzden 7800XT ya da 4070 süper bakıyorum o yüzden sordum.
kasımı bekleyebilirsin bence acele yoksa

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Uğur Çam
6900 XT ile 2K çözünürlükte tüm oyunları ultra ayarlarda oynuyorum. Hikâye tabanlı oyunları tercih ediyorum ve oynadığım oyunlarda ayarları sadece ultra yaparak başlıyorum. FSR'nin açık olup olmadığını kontrol etmiyorum bile. Ancak FSR açıkken bile görüntüde herhangi bir bozulma yaşamıyorum.

Bir de AMD kartlara yeni güncelleme ile AFMF2 geldi. FPS'leri uçuruyor. Hem FSR hem AFMF2 ayrı bir mevzu. Başka uygulamalar ile bakınca gözükmüyor ama akıcılığı arttırıyor. GoW oyununda 50 saatte aldığım değerler;

Alıntıyı görüntüle
Hocam o zaman 7800XT amfm2 açarak güzel oyun deneyimi yaşabilirim. FSR açmama çokta gerek yok.

kasımı bekleyebilirsin bence acele yoksa
Acelem yok hocam ama sadece ekran kartını almak kaldı diğer parçalarım tamam.

sürücüye girip açıyorsun her oyuna girdiğinde açılıyor
Sağ olun hocam.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,273
İsim
Yunus Şahin
Hocam o zaman 7800XT amfm2 açarak güzel oyun deneyimi yaşabilirim. FSR açmama çokta gerek yok.

Acelem yok hocam ama sadece ekran kartını almak kaldı diğer parçalarım tamam.

Sağ olun hocam.

Evet hocam yapabilirsin. Hatta 6900 XT bile önerebilirim uygun fiyata. 7800 XT'nin artısı garantili olması olur.

Ekran görüntüsü 2024-10-13 135557.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
emre kayış
Valla dediğim gibi Ray Tracing benim için önemli diyorsanız AMD kart almayın. FSR ve DLSS konusuna gelecek olursak sözünü ettiğiniz kartlar ile 2K'da bu teknolojilere ihtiyacınız yok. En az paraya en çok FPS'yi hangisi veriyorsa onu seçin. Tabi o FPS'yi verirken kart kaç derecede ve hangi fan hızında hangi fan sesini üretiyor onlara da bakın.

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
932
İsim
Kadir Efe Ulusoy
Arkadaşlar bu teknolojinin günümüzdeki en güncel hallerini karşılaştırcak olsak hangisini seçersiniz neden? Sizce önemli faktörler mi? Siz bu teknolojileri kullanıyor musunuz?
Mesela 7800XT alıp fsr açıp mı oynarsınız?
Ya da 4070 super alıp dlss açıp mı oynarsınız?

Kısaca aradaki fiyat farkına değer mi?
4070altında fsr üstünde dlss-cod gibi fps oyunları için her kartta fsr

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Uğur Çam
Valla dediğim gibi Ray Tracing benim için önemli diyorsanız AMD kart almayın. FSR ve DLSS konusuna gelecek olursak sözünü ettiğiniz kartlar ile 2K'da bu teknolojilere ihtiyacınız yok. En az paraya en çok FPS'yi hangisi veriyorsa onu seçin. Tabi o FPS'yi verirken kart kaç derecede ve hangi fan hızında hangi fan sesini üretiyor onlara da bakın.
Hocam istediğim 7500F işlemcim ve 180HZ ekranımla akıcı bir oyun oynamak. Başka bir şey istemiyorum. Sapphire 7800XT Nitro+ modelini gözüme kestirdim. Amfm açarak oynarım. Fsr ve ray tracing çokta önemli değil gibi. Tek istediğim akıcı oyun oynamak.

Ray tracing ne demek ona baktım hocam. Işıklar parlamasa da olur bence😄

Evet hocam yapabilirsin. Hatta 6900 XT bile önerebilirim uygun fiyata. 7800 XT'nin artısı garantili olması olur.

Alıntıyı görüntüle
Hocam Sapphire 7800XT Nitro + modelini gözüme kestirdim. Garantili olmadı tercihimdir

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,273
İsim
Yunus Şahin
Hocam istediğim 7500F işlemcim ve 180HZ ekranımla akıcı bir oyun oynamak. Başka bir şey istemiyorum. Sapphire 7800XT Nitro+ modelini gözüme kestirdim. Amfm açarak oynarım. Fsr ve ray tracing çokta önemli değil gibi. Tek istediğim akıcı oyun oynamak.

Ray tracing ne demek ona baktım hocam. Işıklar parlamasa da olur bence😄

Hocam Sapphire 7800XT Nitro + modelini gözüme kestirdim. Garantili olmadı tercihimdir

O da olur hocam tabi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
88
İsim
emre kayış
Ray tracing ne demek ona baktım hocam. Işıklar parlamasa da olur bence
Ben de oyunlarda ihtiyaç duymuyorum. Bütçe kısıtlı olunca bir şeylerden feragat etmek şart oluyor tabi :D 4080 Super alacak bütçede olsaydım oyun ayarlarında RT Ultra yapardım tabi. Parasını vermişim ışıklar da parlasın :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,012,079
Üyeler
160,352
Son üye
perva sozluk com tr
Top Bottom