Neler Yeni

Çözüldü✓ Dolandırıldım ne yapmalıyım

Quick.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Mustafa Erbaş
ben fotoğrafları görmeden kaza geçirdim işte yazım eksikliğinden dolayı yanlış anlamışsınız
Anladım hocam önce satıcıyla iletişime geçip olumsuz şekilde konuşursa resmi yerlere başvurmak tek yöntem gibi duruyor

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Bundan neredeyse 1 ay önce Param Güvende ile 8500TL ile Red Devil RX 6800 XT sipariş etmiştim ve kargo gelmeden kaza geçirip 3 hafta hastanede kaldım, çıktığımda ailem kargoyu almıştı ama içinde Red Devil RX 6700 XT var. Açarken videosunu çekmişler, zaten satıcı da bana fotoğraflarını atmıştı ve fotoğraflarda da RX 6700 olduğu gözüküyor ama malesef iade süresi geçti sizce ne yapmalıyım? Satıcı ile iletişime mi geçsem? Çünkü kendisi bana RX 6700 fotoğraflarını, yani yolladığı yanlış ürünün fotoğraflarını atmış (düzeltme ben bu fotoğrafların atıldığı sırada hastanedeydim). Büyük ihtimalle ona da başka birisi satmış, belki de kendisi de rx6700 olduğunu bilmiyordur, çünkü ben bile zor anladım. 6800 ile 6700 kartının arasındaki kozmetik fark neredeyse fark edilmeyecek kadar az. Ne yapmalıyım bilmiyorum dünyanın en bahtsız insanı olabilirim..
görünen tek yol var bence, satan kişiye durumu anlat, almıyorum derse dava aç ve kanıtlamaya çalış. başka çözüm göremiyorum

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ahmet Demir
Instagram
@Zerkavizs
görünen tek yol var bence, satan kişiye durumu anlat, almıyorum derse dava aç ve kanıtlamaya çalış. başka çözüm göremiyorum
teşekkürler hocam deneyeceğim, böyle iş de anca bana denk gelir zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

3 hafta geçmiş, adam satışın parasını çekip yemiştir bile.
kesin çekmiştir parayı, bir ihtimal belki satıcının da haberi yoktur dedim. Benimkisi de bir umut işte bahtsız olunca böyle oluyor

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,414
İsim
napcan
İlgilendiği Kategoriler
Hım...her şey
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Satıcı ile görüşün ve mağduriyetinizi dile getirin. Ama sahibinden olduğu için büyük ihtimalle bir işe yaramaz. Fotoraflara erişim varsa ve ilanın eski hali elinizde varsa Tüketici hakem heyeti ile görüşebilirsiniz.

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
teşekkürler hocam deneyeceğim, böyle iş de anca bana denk gelir zaten
yani şöyle diyim sahibindende kanıt olarak görüntü vs ilan istenecektir eğerki fotoğraflarda başlıkta açıklamada rx 6700 yazıyorsa sonuç olarak bir şey çıkmaz. ve satıcı ile iletişime geçtiğinde rx 6800 veya herhangi bir teyit almadıysan;
teyit örneği; whatsapptan satıcıya yazdın: sattığınız kart rx 6800 mü sorusuna net şekilde evet denmesi gibi, net yazışma
veya ilanda açık açık rx 6800 kart ilanı ibaresi yer alması çok öenmli
Örn ilanda rx 6700 açık açık görünüyor ve açıkalamada hiçbişey belirtilmemiş sende rx 6800 ayağına çat diye aldın karşı satıcı burda hayır benim ilanım 6700dü alan kişi bana hiçbişey yazmadı ilanımda 6800 ilanı değildi der ve bu gerçekten böyle çıkarsa şapa oturdun, kendi kendine kafagol oldun demektir dikkat et. yani kısaca kanıtlaman gerekn durum olacaktır THH değil dava şeklinde ilerleyecek gibi duruyor.

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ahmet Demir
Instagram
@Zerkavizs
yani şöyle diyim sahibindende kanıt olarak görüntü vs ilan istenecektir eğerki fotoğraflarda başlıkta açıklamada rx 6700 yazıyorsa sonuç olarak bir şey çıkmaz. ve satıcı ile iletişime geçtiğinde rx 6800 veya herhangi bir teyit almadıysan;
teyit örneği; whatsapptan satıcıya yazdın: sattığınız kart rx 6800 mü sorusuna net şekilde evet denmesi gibi, net yazışma
veya ilanda açık açık rx 6800 kart ilanı ibaresi yer alması çok öenmli
Örn ilanda rx 6700 açık açık görünüyor ve açıkalamada hiçbişey belirtilmemiş sende rx 6800 ayağına çat diye aldın karşı satıcı burda hayır benim ilanım 6700dü alan kişi bana hiçbişey yazmadı ilanımda 6800 ilanı değildi der ve bu gerçekten böyle çıkarsa şapa oturdun, kendi kendine kafagol oldun demektir dikkat et.
ilanı atmış bana, şuan mesaj geçmişinde de ilan gözüküyor, siteye girince ilan kalkmış diyor tabi ama satıcı bana ilanı atmış ve whatsapptan attığı ilanda Red Devil RX 6800 XT yazıyor bence kendisinin de haberi yok bu olaydan ilk önce iletişime geçmeyi deneyeceğim

Satıcı ile görüşün ve mağduriyetinizi dile getirin. Ama sahibinden olduğu için büyük ihtimalle bir işe yaramaz. Fotoraflara erişim varsa ve ilanın eski hali elinizde varsa Tüketici hakem heyeti ile görüşebilirsiniz.
var evet önce iletişime geçeceğim olmaz ise ilanı kendisi bana atmış whatsapp konuşmasında rx6800 xt yazdığı gözüküyor

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
ilanı atmış bana, şuan mesaj geçmişinde de ilan gözüküyor, siteye girince ilan kalkmış diyor tabi ama satıcı bana ilanı atmış ve whatsapptan attığı ilanda Red Devil RX 6800 XT yazıyor bence kendisinin de haberi yok bu olaydan ilk önce iletişime geçmeyi deneyeceğim
o zaman haklı taraf çıkacaksınız kanıtların mutlaka ekran görüntülerini yedeklerini mutlaka saklayın.satıcıyla iletişime geçin baktınız karşı taraf kötü niyetli o zaman direk yasal işlemleri dolandırıcılık olarak başlatıacağınızı belirtin ve zaman kaybetmeyin.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,734
İsim
Selim
Fotoğraf bir şeyi ifade etmez 👍 siz ürünü param güvende ile alırken yukarda RX 6800 yazıyorsa olay bitmiştir. Kutudan bu kart dışında başka bir şey çıkarsa iade etme hakkınız var. Ama olay sizde farklı çünkü siz iade süresini geçirdiniz bu yüzden hiç bir şekilde iade ve para talabinde bulunamazsiniz. Geçmiş olsun diliyorum.

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ahmet Demir
Instagram
@Zerkavizs
o zaman haklı taraf çıkacaksınız kanıtların mutlaka ekran görüntülerini yedeklerini mutlaka saklayın. iletişime geçin baktınız karşı taraf kötü niyetli o zaman direk yasal işlemleri dolandırıcılık olarak başlatıacağınızı belirtin ve zaman kaybetmeyin.
teşekkürler, iletişime geçtikten sonra eğer kötü niyetli çıkarsa mecburen yasal işlem başlatacağım

Fotoğraf bir şeyi ifade etmez 👍 siz ürünü param güvende ile alırken yukarda RX 6800 yazıyorsa olay bitmiştir. Kutudan bu kart dışında başka bir şey çıkarsa iade etme hakkınız var. Ama olay sizde farklı çünkü siz iade süresini geçirdiniz bu yüzden hiç bir şekilde iade ve para talabinde bulunamazsiniz. Geçmiş olsun diliyorum.
ilanı bana atmış ve ilanda Red Devil RX 6800 XT yazıyor zaten konuşmada bunu doğrulamışım, umarım bunlar yeterli olur ama benim bahtım sayesinde hiçbirşey olmaz.

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,307
İsim
Bilal Tepe
teşekkürler, iletişime geçtikten sonra eğer kötü niyetli çıkarsa mecburen yasal işlem başlatacağım

ilanı bana atmış ve ilanda Red Devil RX 6800 XT yazıyor zaten konuşmada bunu doğrulamışım, umarım bunlar yeterli olur ama benim bahtım sayesinde hiçbirşey olmaz.
Hastanede en azından ürün geldi bu muydu diye izah etmedim akraban ailen yoğun bakimdamiydiniz

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ahmet Demir
Instagram
@Zerkavizs
Hastanede en azından ürün geldi bu muydu diye izah etmedim akraban ailen yoğun bakimdamiydiniz
Hocam allahını seversen sen ne anlatıyorsun, neyi sorguluyorsun ben anlamadım. Hastaneye düşmüş durumdayım ve öyle akrabam falan da yok. Kim gelip o telaşta bana ürünün geldi bu mu diyecek? Ürünü alan ablam, kendisinin de ürünün ne olduğundan haberi bile yok.

Son düzenleme:

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,307
İsim
Bilal Tepe
Hocam allahını seversen sen ne anlatıyorsun, neyi sorguluyorsun ben anlamadım. Yalan borcum mu var? Ayrıca hastaneye düşmüş durumdayım ve öyle akrabam falan da yok. Kim gelip o telaşta bana ürünün geldi bu mu diyecek? Ürünü alan ablam, kendisinin de ürünün ne olduğundan haberi bile yok.
Kardeşim 1.si yanlış anladın 2.si bana atar gider yapma yoğun bakımda değilsen 2dk ni ayırıp bakabilirsin diye dedim ne anlatıyon sen anlamıyorum asıl

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,554
İsim
Yusuf
Kardeşim 1.si yanlış anladın 2.si bana atar gider yapma yoğun bakımda değilsen 2dk ni ayırıp bakabilirsin diye dedim ne anlatıyon sen anlamıyorum asıl
yani diyorki kaza geçirmişsin 3 hafta hastanede ölmüyorsan, canınla uğraşmak yerine ekran kartına bi göz atsaydın :D çok enteresan bir mantıkmış.

Top Bottom