Anladım hocam önce satıcıyla iletişime geçip olumsuz şekilde konuşursa resmi yerlere başvurmak tek yöntem gibi duruyorben fotoğrafları görmeden kaza geçirdim işte yazım eksikliğinden dolayı yanlış anlamışsınız
Anladım hocam önce satıcıyla iletişime geçip olumsuz şekilde konuşursa resmi yerlere başvurmak tek yöntem gibi duruyorben fotoğrafları görmeden kaza geçirdim işte yazım eksikliğinden dolayı yanlış anlamışsınız
görünen tek yol var bence, satan kişiye durumu anlat, almıyorum derse dava aç ve kanıtlamaya çalış. başka çözüm göremiyorumBundan neredeyse 1 ay önce Param Güvende ile 8500TL ile Red Devil RX 6800 XT sipariş etmiştim ve kargo gelmeden kaza geçirip 3 hafta hastanede kaldım, çıktığımda ailem kargoyu almıştı ama içinde Red Devil RX 6700 XT var. Açarken videosunu çekmişler, zaten satıcı da bana fotoğraflarını atmıştı ve fotoğraflarda da RX 6700 olduğu gözüküyor ama malesef iade süresi geçti sizce ne yapmalıyım? Satıcı ile iletişime mi geçsem? Çünkü kendisi bana RX 6700 fotoğraflarını, yani yolladığı yanlış ürünün fotoğraflarını atmış (düzeltme ben bu fotoğrafların atıldığı sırada hastanedeydim). Büyük ihtimalle ona da başka birisi satmış, belki de kendisi de rx6700 olduğunu bilmiyordur, çünkü ben bile zor anladım. 6800 ile 6700 kartının arasındaki kozmetik fark neredeyse fark edilmeyecek kadar az. Ne yapmalıyım bilmiyorum dünyanın en bahtsız insanı olabilirim..
teşekkürler hocam deneyeceğim, böyle iş de anca bana denk gelir zatengörünen tek yol var bence, satan kişiye durumu anlat, almıyorum derse dava aç ve kanıtlamaya çalış. başka çözüm göremiyorum
kesin çekmiştir parayı, bir ihtimal belki satıcının da haberi yoktur dedim. Benimkisi de bir umut işte bahtsız olunca böyle oluyor3 hafta geçmiş, adam satışın parasını çekip yemiştir bile.
yani şöyle diyim sahibindende kanıt olarak görüntü vs ilan istenecektir eğerki fotoğraflarda başlıkta açıklamada rx 6700 yazıyorsa sonuç olarak bir şey çıkmaz. ve satıcı ile iletişime geçtiğinde rx 6800 veya herhangi bir teyit almadıysan;teşekkürler hocam deneyeceğim, böyle iş de anca bana denk gelir zaten
ilanı atmış bana, şuan mesaj geçmişinde de ilan gözüküyor, siteye girince ilan kalkmış diyor tabi ama satıcı bana ilanı atmış ve whatsapptan attığı ilanda Red Devil RX 6800 XT yazıyor bence kendisinin de haberi yok bu olaydan ilk önce iletişime geçmeyi deneyeceğimyani şöyle diyim sahibindende kanıt olarak görüntü vs ilan istenecektir eğerki fotoğraflarda başlıkta açıklamada rx 6700 yazıyorsa sonuç olarak bir şey çıkmaz. ve satıcı ile iletişime geçtiğinde rx 6800 veya herhangi bir teyit almadıysan;
teyit örneği; whatsapptan satıcıya yazdın: sattığınız kart rx 6800 mü sorusuna net şekilde evet denmesi gibi, net yazışma
veya ilanda açık açık rx 6800 kart ilanı ibaresi yer alması çok öenmli
Örn ilanda rx 6700 açık açık görünüyor ve açıkalamada hiçbişey belirtilmemiş sende rx 6800 ayağına çat diye aldın karşı satıcı burda hayır benim ilanım 6700dü alan kişi bana hiçbişey yazmadı ilanımda 6800 ilanı değildi der ve bu gerçekten böyle çıkarsa şapa oturdun, kendi kendine kafagol oldun demektir dikkat et.
var evet önce iletişime geçeceğim olmaz ise ilanı kendisi bana atmış whatsapp konuşmasında rx6800 xt yazdığı gözüküyorSatıcı ile görüşün ve mağduriyetinizi dile getirin. Ama sahibinden olduğu için büyük ihtimalle bir işe yaramaz. Fotoraflara erişim varsa ve ilanın eski hali elinizde varsa Tüketici hakem heyeti ile görüşebilirsiniz.
o zaman haklı taraf çıkacaksınız kanıtların mutlaka ekran görüntülerini yedeklerini mutlaka saklayın.satıcıyla iletişime geçin baktınız karşı taraf kötü niyetli o zaman direk yasal işlemleri dolandırıcılık olarak başlatıacağınızı belirtin ve zaman kaybetmeyin.ilanı atmış bana, şuan mesaj geçmişinde de ilan gözüküyor, siteye girince ilan kalkmış diyor tabi ama satıcı bana ilanı atmış ve whatsapptan attığı ilanda Red Devil RX 6800 XT yazıyor bence kendisinin de haberi yok bu olaydan ilk önce iletişime geçmeyi deneyeceğim
teşekkürler, iletişime geçtikten sonra eğer kötü niyetli çıkarsa mecburen yasal işlem başlatacağımo zaman haklı taraf çıkacaksınız kanıtların mutlaka ekran görüntülerini yedeklerini mutlaka saklayın. iletişime geçin baktınız karşı taraf kötü niyetli o zaman direk yasal işlemleri dolandırıcılık olarak başlatıacağınızı belirtin ve zaman kaybetmeyin.
ilanı bana atmış ve ilanda Red Devil RX 6800 XT yazıyor zaten konuşmada bunu doğrulamışım, umarım bunlar yeterli olur ama benim bahtım sayesinde hiçbirşey olmaz.Fotoğraf bir şeyi ifade etmez siz ürünü param güvende ile alırken yukarda RX 6800 yazıyorsa olay bitmiştir. Kutudan bu kart dışında başka bir şey çıkarsa iade etme hakkınız var. Ama olay sizde farklı çünkü siz iade süresini geçirdiniz bu yüzden hiç bir şekilde iade ve para talabinde bulunamazsiniz. Geçmiş olsun diliyorum.
Hastanede en azından ürün geldi bu muydu diye izah etmedim akraban ailen yoğun bakimdamiydinizteşekkürler, iletişime geçtikten sonra eğer kötü niyetli çıkarsa mecburen yasal işlem başlatacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:
ilanı bana atmış ve ilanda Red Devil RX 6800 XT yazıyor zaten konuşmada bunu doğrulamışım, umarım bunlar yeterli olur ama benim bahtım sayesinde hiçbirşey olmaz.
Hocam allahını seversen sen ne anlatıyorsun, neyi sorguluyorsun ben anlamadım. Hastaneye düşmüş durumdayım ve öyle akrabam falan da yok. Kim gelip o telaşta bana ürünün geldi bu mu diyecek? Ürünü alan ablam, kendisinin de ürünün ne olduğundan haberi bile yok.Hastanede en azından ürün geldi bu muydu diye izah etmedim akraban ailen yoğun bakimdamiydiniz
Kardeşim 1.si yanlış anladın 2.si bana atar gider yapma yoğun bakımda değilsen 2dk ni ayırıp bakabilirsin diye dedim ne anlatıyon sen anlamıyorum asılHocam allahını seversen sen ne anlatıyorsun, neyi sorguluyorsun ben anlamadım. Yalan borcum mu var? Ayrıca hastaneye düşmüş durumdayım ve öyle akrabam falan da yok. Kim gelip o telaşta bana ürünün geldi bu mu diyecek? Ürünü alan ablam, kendisinin de ürünün ne olduğundan haberi bile yok.
yani diyorki kaza geçirmişsin 3 hafta hastanede ölmüyorsan, canınla uğraşmak yerine ekran kartına bi göz atsaydın çok enteresan bir mantıkmış.Kardeşim 1.si yanlış anladın 2.si bana atar gider yapma yoğun bakımda değilsen 2dk ni ayırıp bakabilirsin diye dedim ne anlatıyon sen anlamıyorum asıl