Dolandırıldım yardım!

Cemoxz

80+
Reaksiyon skoru
27
Merhaba arkadaslar internetten ikinci el Bi alısverisimde dolandırıldım ve delilleriyle birlikte (karsı tarafın tc si de var elimde) savcılığa suç duyurusunda bulundum (2 hafta kadar oluyor neredeyse) . Bu karşı tarafa ne zaman iletilir ve ne zaman sonuçlanır. Ek olarak bu suç duyurusunun durumunu nasıl kontrol edebilirim?

tc yi büyük ihtimalle kargonun üstübden yada kargo bilgilerinden aldın bende daha once ufak bir şey söz konusu oldu genelde tc yi ve ismi sallıyorlar ne diyim inşallah seninki salaktır

Allah yardım etsin.Dolandırıcı adam sanırım sallamıştır.

İkinci elde karşıdaki kişiye güvenip kargo yapman bile hataydı be hocam.Moralinizi bozmak istemem ama dolandırıcı adam o TC No'sunu da sallamıştır.Hiç beklemeden suç duyurusunda bulunun,paranızı alabilirsiniz "belki".

Ya parada falan değilim arkadaslar. Suç duyurusunda bulundum zaten hemen fakat daha bir gelişme yok ( 2 hafta oluyor suc duyurusunda bulunalı ). Sorularım sunlar. Ne zaman sonuclanır, karsı tarafa ne olur ve karşı taraf bunu ne zaman öğrenir ?

şehir dışına çok ürün sattım ama hiçbir zaman şehir dışından ürün almadım.
Geçmiş olsun

Küçük bir mebla ise çok uğraşcaklarını sanmam maalesef. Büyük ihtimal paran geri iade edilir ama büyük bir para ise kişinin hapise dahi girmesi mümkün. Sonuçlanması daha çok sürer dostum 1 aydan önce sonuçlanacagını sanmam.

Kişiye ulaşılması, tebligatın gitmesi vs uzun iş üstadım. 1 2 Aydan aşağı sonuçlanmaz. Kargodan aldıysanız tc'yi genelde sallama yada çalıntı kullanılıyor. Geçmiş olsun. Büyük bir zarar yoksa bırakın peşini.

800tl bir zararım var sizce ilgilenirler mi bu işle ?

Ya parada falan değilim arkadaslar. Suç duyurusunda bulundum zaten hemen fakat daha bir gelişme yok ( 2 hafta oluyor suc duyurusunda bulunalı ). Sorularım sunlar. Ne zaman sonuclanır, karsı tarafa ne olur ve karşı taraf bunu ne zaman öğrenir ?
Böyle ufak tefek işler devlet pek önem vermiyor tüketici haklarına başvur desem karşında ki bir firma değil en az 5 6 ay

O iş biraz uzar gibi. Ancak 800 TL az para değil, peşinden koşmak gerekecek.

Parasında değilim sadece karsı taraf ne ceza alır ve ne kadar sürer önemli olan o. Şerefsizin aklı basına gelsin diye uğrasırım

Geri