Dentista
80+
- Reaksiyon skoru
- 234
Biraz önce başıma böyle bir şey geldi. Kullanılan bir yöntem mi yeni mi bilmiyorum. Farkındalık olması için konu açmaya karar verdim. 0850'li bir numaradan arama geldi bankadan adıma kredi başvurusu olduğunu ve kredinin güvenlik sebebiyle onaylanmadığı söylendi. Ardından kontroller yapılacağı ve BDDK'ya yönlendirilip bir kaç işlemin yapılması gerektiğini söylediler. Arkadaşlar başımdan buna benzer olaylar geçtiğinde saniyesinde kapatırdım telefonu ama sabah yakın bir arkadaşım yoğun bakıma kaldırıldı. Kafam hiç yerinde değil kısacası bu yüzden bir süre konuşmaya devam ettim. Sonra bana mail attılar Hesaplardaki paranın bankaya eft yapılmasını istediler aşırı saçma geldi bu bana. Ardından da kendi e-mail adresime mail geldi orijinal bankamın maili gibiydi ama mailin uzantısı bankanın olamaz sadece inandırıcı olması için tasarlanmış. Mail adresini görünce de durumdan emin olup telefonu kapattım. Normalde hiç yapmayacağım bir şeyken çok kötü zamanda denk getirdiler. O yüzden başıma gelmez demeyin dünyanın binbir türlü hali var. Bu tür aramalara hiç bir koşulda itimat etmeyin. Siber suçlarda çalışan arkadaşıma başıma geleni anlattım. Belki bir işlem başlatırlarsa faydam olsun diye ama dolandırılmadığım için yani ortada suç olmadığı için işlem yapamayız dedi. Bu durum yaşadıklarımdan daha da tuhaf. Sadece kişisel verilere ulaştıkları için şikayetçi olabilirsin ama sonuç çıkmaz dedi. Başına böyle bir durum gelen var mı?