Neler Yeni

💲Dolar 10 TL💲 - 📱 Tüm Bütçeler İçin Telefon Önerileri! 📱 w/@Evil Belief

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

efay144

80+ Silver
Mi 11 lite bendeki de.

Bu arada bunu yazarken telefon dondu.
Kalite😃
Hocam aslında telefonun işlemcisi iyi hadi ekran sorunu çıkarda telefon nasıl donuyor ki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende siyah ekrana bakim dedim bir baktım ekran pixel pixel tutuştum sonra anladım ki fotoğrafın kendisi öyleymiş bi rahatlık geldi 😀

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Hocam aslında telefonun işlemcisi iyi hadi ekran sorunu çıkarda telefon nasıl donuyor ki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bende siyah ekrana bakim dedim bir baktım ekran pixel pixel tutuştum sonra anladım ki fotoğrafın kendisi öyleymiş bi rahatlık geldi 😀
Küçük tatlı kalp krizleri :D

Hocam technopat'taki başlıkta biraz bahsetmişler, özellikle siyah ağırlıklı dizi-film sahnelerinde belli oluyormuş. Ama fotoğraflara bakarsanız zaten belli olmaması imkansız, koca koca pikseller.

@DJ. Mic Check işlemci kaynaklı tüm sorunlar düzeldi, ekrandaki ghost touch sorununa da sonradan üretilen TR'ye giren 865'lerde hiç rastlamadım

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Küçük tatlı kalp krizleri :D

Hocam technopat'taki başlıkta biraz bahsetmişler, özellikle siyah ağırlıklı dizi-film sahnelerinde belli oluyormuş. Ama fotoğraflara bakarsanız zaten belli olmaması imkansız, koca koca pikseller.

@DJ. Mic Check işlemci kaynaklı tüm sorunlar düzeldi, ekrandaki ghost touch sorununa da sonradan üretilen TR'ye giren 865'lerde hiç rastlamadım
Ben de, yine de emin olmak istedim. Sağ olun.

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
2000-3000 TL aralığı biraz seçim özgürlüğümüzün kısıtlı olduğu bir alan olduğu için ve bazı Xiaomi-TCL'lerin mantıklı olabileceği bir segment olduğu için harici bir liste oluşturdum. Bunu ana konuya entegre etme @DJ. Mic Check . O ortak tercih listesi zaten. Bu farklı kullanıcı isteklerini de hesaba katılarak oluşturduğum ayrı bir liste. Daha mantıklı alternatiflerini koymuş olsan bile Xiaomi neden yok diyen çok arkadaşımız var, biraz da bu mesajı referans gösterebileyim diye oluşturdum.

Xiaomi Redmi 9:

İthalatçı garantili olarak 2000 TL seviyelerinde bulunabiliyor. Tabii bu şekilde alırsanız garantiyi yok kabul edin.
Helio G80 işlemcisiyle 2000 TL seviyesinin belirli bir performans kriterini geçen tek güncel cihazı diyebiliriz.

Xiaomi Redmi Note 8:

İthalatçı garantili olarak 2300 TL seviyelerinde bulunabiliyor. Tabii bu şekilde alırsanız garantiyi yok kabul edin.
Güncelliğini artık yitirmiş bir telefon olsa da SD665 işlemcisi ve fiyatına göre başarılı kamerasıyla bir dönemin çok tercih edilen cihazı.

TCL 10L:

Normalde 2250 TL seviyesindeki fiyatıyla sıkça önerdiğimiz bir telefondu fakat şu anda 2550 TL'ye yükselmiş durumda.
Tekrar eski fiyatına dönerse tercih edilebilir. Bu da SD665 platformunu kullanıyor.

Poco M3:
Xiaomi Redmi 9T:

Samsung M21'in yerine tercih etmek için tek bir neden bile göremiyorum fakat özellikle Xiaomi fanlarının bu aralar bu bütçede sık tercih ettiği telefonlar.

TCL 10 Plus:

3000 TL civarı fiyata şık tasarım, kavisli OLED ekran isteyenler tercih edebilir. Ekranla alakalı bazı kullanıcılarda problemler çıktığını okumuştum, araştırma yapmadan alınmamalı.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro:

İthalatçı garantili olarak 3000 TL seviyelerinde bulunabiliyor. Tabii bu şekilde alırsanız garantiyi yok kabul edin.
Güncelliğini artık yitirmiş bir telefon olsa da gayet güçlü G90T işlemcisiyle bir dönemin çok tercih edilen cihazı.

alex jensen

80+ Silver

Selamlar DA Forum üyeleri ve misafirleri. :)
Bugün çok uzun süredir yapmadığım ve artık gerekli olduğunu düşündüğüm ''Her bütçeye uygun telefon önerileri'' konusunun yenisini yapıyorum.
Bugün normalden farklı olarak sizlere daha iyi öneriler yapmak için @Evil Belief 'ten yardım alıyorum.

Önereceğimiz telefonlar belirttiğimiz bütçenin direkt en iyi telefonları değil de en alınabilir ve en mantıklı telefonlarıdır, haberimiz olsun.

Öncelikle belirtmek istediğim bir konu var. @Evil Belief hocamla beraber oluşturduğumuz bu listede Xiaomi, Redmi ve Huawei telefonlara yer vermedik.

Bunun nedeni ise şu. Aynı fiyatlarda Xiaomi ve Redmi telefonların daha iyi veya hemen hemen aynı alternatifleri olması.

Eskiden Xiaomi telefonlar bütçenin kralıydı, rakibi yoktu fakat eski ucuzluğu kalmadı. Buna ek olarak Fazlasıyla sorunu olan MIUI adlı bir yazılıma sahip.

Ben bile sırf bu sorunlarla uğraşmamak ve konforlu kullanım için aynı bütçede gidip daha düşük özelliklere sahip bir cihaz aldım, zerre de pişman değilim.

Günde oynayacağınız 10 dk oyundan daha önemli çünkü gün boyu günlük kullanım.

Huawei konusunda ise OS sorunlarından dolayı koymadım. OS sorunları olmasa bile koymazdım, orası ayrı konu. :D

İsterseniz lafı fazla uzatmadan başlayalım.

0-2000 TL

Bu bütçeden önerebileceğim tek telefon var. Onun da fiyatı tam olarak 1999 TL.
Bütçeniz 2000 liranın daha altındaysa daha ucuz telefonlara yönelmek yerine bütçenizi arttırmanızı öneririm.

Realme C21

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Ürünümüz 6.5'' HD+ bir ekrana sahip. 10W ile şarj olabilen 5000 mAh bir bataryası var.
Hızlı şarj olsaymış daha güzel olurmuş fakat yok. Helio G35 işlemciye, 4 GB Ram'e sahip.
64 GB hafızaya sahibiz, çok güzel 32 olmaması.
Kamera konusunda ise arkada Makro ve Bokeh de dahil olmak üzere 3 tane, önde ise portre modu ve AI'ya sahip bir kameramız mevcut.
Arka tarafta parmak izi okuyucusu, alt tarafta ise 3.5mm ses çıkışı bulunuyor.
Android 11 ve Realme UI ile kasmadan donmadan rahatça kullanabileceğiniz bir telefon.

2000-2500 TL

Bu bütçede de önerebileceğim tek telefon var.
C25'ten daha kötü bir cihaz olmasına rağmen illa Samsung almak isterseniz Galaxy M12 modeline bakabilirsiniz.

Realme C25

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

6.5'' HD+ bir ekrana sahip. Keşke FHD olsaydı.
6000 mAh kapasiteye sahip 15W ile şarj olan bir bataryaya mevcut. Gayet güzel.
Helio G70 işlemciye, 4 GB RAM, 64 GB ROM'a sahip. Bu fiyatta gayet güzel.
1080p 60FPS kayıt yapabilen, Makro ve Bokeh kamerasına sahip arkada 3 ; AI'ya ve Portre moduna sahip önde 1 kamera mevcut.
Biraz ağır ve kalınca bir telefon, bunun en büyük sebebi büyük batarya. Bence değer.
Android 11 ve Realme UI kullanıyor. Ek olarak parmak izi okuyucu, 3.5mm ses çıkışına sahip.
Bu bütçede en çok rahat edebileceğiniz cihaz bu.

2500-3000 TL

Bu bütçede önerebileceğimiz 2 telefon modeli bulunmakta.

Samsung Galaxy M21

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

6.4'' FHD+ Super Amoled bir ekrana sahibiz. 60 Hz olsa da gayet güzel bir ekran.
C25'teki gibi 15W güçte şarj olan 6000 mAh kapasiteli bataryaya sahibiz.
İşlemci tarafında Exynos 7 9711 bulunuyor. 10nm güzel bir işlemci.
Bunlara ek olarak 4 GB RAM ve 64 GB ROM karşılıyor bizi.
Kamera kısmında ultra geniş açı ve bokeh kameralara sahip olmak üzere arkada 3 tane kamera bulunuyor.
Ön tarafta ise 20 megapixellik bir kamera mevcut.
Ön tarafta 1080p arka tarafta 4K çekimler yapabiliyorsunuz.
Android 11 ve Onu UI bize eşlik ediyor. One UI'ı bilen bilir, sorunları pek olmayan ve gayet rahat bir UI.
Ek olarak arka tarafta parmak izi okuyucu ve alt tarafta 3.5mm ses çıkışına sahip.

Önerilen satın alma linki 👇

Oppo A74

6.43'' FHD+ Amoled bir ekrana sahip. 60Hz bu ekran.
30 dakikada %54 dolan, 33W güçte şarj olan 5000 mAh kapasiteye sahip bir batarya mevcut. Bu konuda rakiplerinin çok üstüne çıkıyor.
4K videolar çekemeyen, portre ve makro kameraya sahip 3'lü bir kamera düzeni var arkada.
Ön tarafta ise portre fotoğraflar ile 1080p30 videolar çekebilen 16 MP bir kamera mevcut.
Telefon 8mm, 175 gram ağırlıkta. Rakiplerine göre daha portatif bir cihaz denebilir.
Android 11 ve ColorOS kullanılıyor. ColorOS de tıpkı Realme UI ve One UI gibi sorunsuz ve kullanımı kolay UI'lardan.
Bu bütçede görmeye alışkın olmadığımız ekran içinde parmak izi okuyucuya sahip.
3.5mm ses çıkışına ise yer verilmiş.

3000-3500 TL

Bu bütçede önerebileceğimiz 4 telefon mevcut.

Samsung Galaxy M31s

Alıntıyı görüntüle

6.5'' FHD+ Super Amoled bir ekran mevcut. 60Hz bu arada.
25W güçle şarj olan 6000 mAh batarya mevcut. Gerçekten harika.
Exynos 7 9611 işlemci mevcut, daha iyisi olabilirmiş.
6 GB RAM ve 128 GB ROM ile geliyor. Ek olarak UFS 2.1 depolama biçimine sahip. Çok güzel. :D
IMX682 sensöre sahip 4K30 videolar çekebilen 64MP bir ana kameraya sahibiz.
Yardımcı kameralar bize Makro, Portre ve Ekstra Geniş Açı konularında yardımcı oluyor.
Ön tarafta ise portre moduna sahip, 4K30 videolar çekebileceğimiz 32 MP bir kamera mevcut.
Ben şahsen kamera konusunda beğendim telefonu.
Yan tarafta parmak izi okuyucuya sahip. 3.5mm ses çıkışı bulunuyor.
Android 11 ile One UI eşlik ediyor bize.

Samsung Galaxy A32

Alıntıyı görüntüle

6.4'', SUPER AMOLED, 90Hz bir ekran. İnanılmaz derecede güzel bu bütçede.
Ek olarak Corning GG 5 ile korunuyor.
15W gücünde şarj olan 5000 mAh bir batarya mevcut.
Helio G80 işlemci eşlik ediyor bize. 6 GB RAM, 128 GB ROM mevcut.
1080p30 videolar çekebilen 64MP bir ana kamera mevcut. 4K olmaması canınızı sıkmasın, telefon ekranı 1080p zaten.
Yardımcı kameralar bize Makro, Portre ve Ekstra Geniş Açı konularında yardımcı oluyor.
Ön kısımda ise 1080p30 videolar çekebilen 20 MP bir kamera mevcut.
Anroid 11 ve One UI'a, 3.5mm ses çıkışına ve ekran içi parmak izi okuyucuya sahip.

M31s ile kıyaslarsak M31s'in kamerada A32'nin ise işlemcide önde olduğunu görebiliriz.

Oppo Reno 4 Lite (Kendi Telefonum)

Alıntıyı görüntüle

Öncelikle belirtmeliyim ki bu telefonun en büyük olayı inanılmaz derecede hafif ve ince olması.
6.43'' FHD+ Super Amoled bir ekrana sahibiz.
18W gücünde şarj olan 4000 mAh bir batarya mevcut.
4000 mAh az mı evet az fakat telefonun hafifliğini ve inceliğini düşünürsek bence yeterli.
Kamera kısmında 4K30 videolar çekebilen GM1 sensöre sahip 48 MP'lik bir AI kamera bulunuyor.
AI'ı bastırmamın sebebi ise ColorOS'in AI özelliklerinin fazlasıca iyi olması.
HI-846 sensöre sahip Ekstra Geniş açı, GC02M1B sensöre sahip makro ve portre kameraları bulunuyor.
Ön tarafta ise IMX471 sensöre sahip 1080p30 videolar çekebilen Portre moduna sahip 16MP bir kamera ile GC02M1B sensörüne sahip bir yardımcı portre kamerası bulunuyor.
İşlemci tarafında Helio P95, 8 GB ram, 128 GB ROM mevcut. Bu fiyatta güzel.
Telefon 7.48mm ve 164 gram ağırlığında. Android 11 ve ColorOS karşılıyor bizi.
Ekran içi parmak izi okuyucu ve 3.5mm ses çıkışına sahip.

Oppo Reno 5 Lite

Alıntıyı görüntüle

Reno 4 Lite'a çok benzer bir cihaz diye sadece farklarını söyleyeceğim.
18W yerine 30W güçle şarj olan, 4000 mAh yerine 4310 mAh kapasiteye sahip bir batarya.
Kamera kısmında 4 Lite'da bulunan sensörler bulunmuyor, ön kamera 16MP yerine 32MP.
Reno 4 Lite'dan 0.3mm daha kalın, 8 gram daha ağır.
Daha yeni bir cihaz.

Aralarında 200 lira fark var, bütçeniz hangisine yetiyorsa onu alınız. :)

3500-4000 TL

Bu bütçede yalnızca 1 telefon mevcut.

Realme 8 Pro

Alıntıyı görüntüle

6.4'' Super Amoled FHD+ 60Hz ekrana sahip. Keşke 90Hz olsaymış.
4500mAh batarya tam olarak 50W güçte şarj oluyor. Kutudan da 65W adaptör çıkıyor. İnanılmaz.
Snapdragon 720G işlemci mevcut. 6 GB Ram ile 128 GB Rom mevcut.
HM2 sensöre sahip 1080p60 ve 4K30 videolar çekebilen 108 MP bir ana kameramız bulunuyor. 3x optik zoom'a sahip.
2 adet yardımcı kamera bulunuyor. Yardımcı kameralar bize Makro ve Ekstra Geniş Açı konularında yardımcı oluyor.
4. kameramız ise Monochrome sensöre sahip bir kamera. Siyah-Beyaz fotoğraflar için.
Ön kısımda IMX 471 sensöre sahip 1080p30 videolar çekebilen 16MP bir kameramız mevcut.
Keşke ön taraf da arka kadar güzel olsaydı. Ek olarak 103 DxOMark v4 puanına sahip kameralar.
Telefon 8mm ve 176 gram, portatif bir cihaz. Ekran içi parmak izi okuyucusu var. Android 11 ve Realme UI'a sahip. 3.5mm ses çıkışı mevcut.

4000-5000 TL

Bu bütçede birbirinden güzel 3 telefon var önerebileceğimiz.

Samsung Galaxy A52s 5G

6.5'' FHD+ Super Amoled 120 Hz bir ekrana sahip. Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Gerçekten harika.
25W gücünde şarj olan 4500 mAh bataryaya sahip.
Snapdragon 778G işlemcisi kullanılmış, muadillerine ve A52 modeline göre üst düzey bir işlemci.
8 GB RAM, 128 GB ROM ile geliyor.
Kamera kısmında OIS destekli 4K30 videolar çekebilen 64MP ana kameramız bulunuyor. Öteki kameralar ise extra geniş açı, makro ve bokeh için.
Ön tarafta ise 4K30 videolar çekebilen 32MP bir kamera mevcut.
Android 11 ve OneUI karşılıyor bizi.
Hem stereo hoparlör hem de 3.5mm ses çıkışı var. 5G mevcut, wi-fi 6 ile geliyor.
IP67 sertifikası ve ekran içi parmak izi okuyucusu mevcut.
İnanılmaz bir telefon olmuş.

Samsung Galaxy A52

Alıntıyı görüntüle

6.5'' FHD+ Super Amoled 90Hz bir ekran mevcut. CGG5 ile korunuyor.
25W güçte şarj olabilen 4500 mAh bir bataryaya sahip. Keşke 5000 olsaydı.
720G işlemci var. Daha iyisi olabilirdi. 8 GB Ram ile 128 GB Rom mevcut.
OIS destekli, 4K30 videolar çekebilen 64MP bir ana kameramız; ekstra geniş açı, makro ve bokeh için ise 3 tane yardımcı kameramız bulunuyor.
Ön tarafta ise 4K30 videolar çekebilen 32MP bir kamera mevcut. Telefonumuzun DxOMark puanı ise 102.
Android 11, One UI mevcut. Hem stereo hem de 3.5mm ses çıkışına sahip olması efsane olmuş.
Ekran izi parmak okuyucusu ile beraber IP67 sertifikasına sahip.
Kutusundan 15W adaptör çıkıyor, alınacaksa ek olarak 25W adaptör almanız önerilir.
Önerilen satın alma linkleri:

Oppo Reno 4 Pro

Alıntıyı görüntüle

6.5'' FHD+ Amoled 90Hz bir ekrana sahip. HDR10, 1100 NİT, GG5.
36 dakikada %100 dolabilen, 65W gücüne şarj olan, 4000 mAh bir bataryaya sahip.
720G işlemciye sahip. Fiyatına göre kötü. 8 GB RAM 256 GB ROM mevcut.
IMX586 sensöre sahip, 4K30-1080p60 videolar çekebilen 48MP bir ana kamera mevcut.
HI-846 sensöre sahip ekstra geniş açı kamerası mevcut. Öteki kameralarda ise GC02M1B ve OV02B10 sensörleri mevcut.
Ön tarafta 1080p30 videolar çekebilen 32MP bir kamer mevcut. Telefonun DxOMark puanı ise 108.
7.7mm ve 161 gram. İnanılmaz derecede güzel bir tasarım.
Android 11 ve ColorOS kullanıyor, 3.5mm ses çıkışı mevcut, ekran içi parmak izi okuyucu bulunuyor.

Daha üst bütçelerde fiyatına göre önerdiğim telefonlar

Samsung Galaxy S20 FE (SM780G) 128 GB - 5.500 TL

Apple iPhone XR - 6.200 TL

Oneplus 8 - 7.000 TL

Realme GT - 7.750 TL

Apple iPhone 11 - 8.000 TL

Oneplus 8 Pro - 8.800 TL

Apple iPhone 12 - 10.200 TL

Apple iPhone 13 - 12.000 TL

Oneplus 9 Pro - 14.500 TL

Apple iPhone 13 Pro - 16.000 TL

Eveeet. Listemiz bu kadardı. Umarım insanlar faydalanır yaptığımız önerilerden.
Bana yardımcı olduğu için @Evil Belief abime müteşekkirim. :)
Daha iyi bir gün geçirmeniz dileğiyle, hoşça kalın.

DJ. Mic Check sundu.

3.5k 4k arası 2 3 telefon daha önerin var mı mi 10 lite gibi

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Microsoft

80+ Bronze

Selamlar DA Forum üyeleri ve misafirleri. :)
Bugün çok uzun süredir yapmadığım ve artık gerekli olduğunu düşündüğüm ''Her bütçeye uygun telefon önerileri'' konusunun yenisini yapıyorum.
Bugün normalden farklı olarak sizlere daha iyi öneriler yapmak için @Evil Belief 'ten yardım alıyorum.

Önereceğimiz telefonlar belirttiğimiz bütçenin direkt en iyi telefonları değil de en alınabilir ve en mantıklı telefonlarıdır, haberimiz olsun.

Öncelikle belirtmek istediğim bir konu var. @Evil Belief hocamla beraber oluşturduğumuz bu listede Xiaomi, Redmi ve Huawei telefonlara yer vermedik.

Bunun nedeni ise şu. Aynı fiyatlarda Xiaomi ve Redmi telefonların daha iyi veya hemen hemen aynı alternatifleri olması.

Eskiden Xiaomi telefonlar bütçenin kralıydı, rakibi yoktu fakat eski ucuzluğu kalmadı. Buna ek olarak Fazlasıyla sorunu olan MIUI adlı bir yazılıma sahip.

Ben bile sırf bu sorunlarla uğraşmamak ve konforlu kullanım için aynı bütçede gidip daha düşük özelliklere sahip bir cihaz aldım, zerre de pişman değilim.

Günde oynayacağınız 10 dk oyundan daha önemli çünkü gün boyu günlük kullanım.

Huawei konusunda ise OS sorunlarından dolayı koymadım. OS sorunları olmasa bile koymazdım, orası ayrı konu. :D

İsterseniz lafı fazla uzatmadan başlayalım.

0-2000 TL

Bu bütçeden önerebileceğim tek telefon var. Onun da fiyatı tam olarak 1999 TL.
Bütçeniz 2000 liranın daha altındaysa daha ucuz telefonlara yönelmek yerine bütçenizi arttırmanızı öneririm.

Realme C21

Ürünümüz 6.5'' HD+ bir ekrana sahip. 10W ile şarj olabilen 5000 mAh bir bataryası var.
Hızlı şarj olsaymış daha güzel olurmuş fakat yok. Helio G35 işlemciye, 4 GB Ram'e sahip.
64 GB hafızaya sahibiz, çok güzel 32 olmaması.
Kamera konusunda ise arkada Makro ve Bokeh de dahil olmak üzere 3 tane, önde ise portre modu ve AI'ya sahip bir kameramız mevcut.
Arka tarafta parmak izi okuyucusu, alt tarafta ise 3.5mm ses çıkışı bulunuyor.
Android 11 ve Realme UI ile kasmadan donmadan rahatça kullanabileceğiniz bir telefon.

2000-2500 TL

Bu bütçede de önerebileceğim tek telefon var.
C25'ten daha kötü bir cihaz olmasına rağmen illa Samsung almak isterseniz Galaxy M12 modeline bakabilirsiniz.

Realme C25

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

6.5'' HD+ bir ekrana sahip. Keşke FHD olsaydı.
6000 mAh kapasiteye sahip 15W ile şarj olan bir bataryaya mevcut. Gayet güzel.
Helio G70 işlemciye, 4 GB RAM, 64 GB ROM'a sahip. Bu fiyatta gayet güzel.
1080p 60FPS kayıt yapabilen, Makro ve Bokeh kamerasına sahip arkada 3 ; AI'ya ve Portre moduna sahip önde 1 kamera mevcut.
Biraz ağır ve kalınca bir telefon, bunun en büyük sebebi büyük batarya. Bence değer.
Android 11 ve Realme UI kullanıyor. Ek olarak parmak izi okuyucu, 3.5mm ses çıkışına sahip.
Bu bütçede en çok rahat edebileceğiniz cihaz bu.

2500-3000 TL

Bu bütçede önerebileceğimiz 2 telefon modeli bulunmakta.

Samsung Galaxy M21

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

6.4'' FHD+ Super Amoled bir ekrana sahibiz. 60 Hz olsa da gayet güzel bir ekran.
C25'teki gibi 15W güçte şarj olan 6000 mAh kapasiteli bataryaya sahibiz.
İşlemci tarafında Exynos 7 9711 bulunuyor. 10nm güzel bir işlemci.
Bunlara ek olarak 4 GB RAM ve 64 GB ROM karşılıyor bizi.
Kamera kısmında ultra geniş açı ve bokeh kameralara sahip olmak üzere arkada 3 tane kamera bulunuyor.
Ön tarafta ise 20 megapixellik bir kamera mevcut.
Ön tarafta 1080p arka tarafta 4K çekimler yapabiliyorsunuz.
Android 11 ve Onu UI bize eşlik ediyor. One UI'ı bilen bilir, sorunları pek olmayan ve gayet rahat bir UI.
Ek olarak arka tarafta parmak izi okuyucu ve alt tarafta 3.5mm ses çıkışına sahip.

Önerilen satın alma linki 👇

Oppo A74

6.43'' FHD+ Amoled bir ekrana sahip. 60Hz bu ekran.
30 dakikada %54 dolan, 33W güçte şarj olan 5000 mAh kapasiteye sahip bir batarya mevcut. Bu konuda rakiplerinin çok üstüne çıkıyor.
4K videolar çekemeyen, portre ve makro kameraya sahip 3'lü bir kamera düzeni var arkada.
Ön tarafta ise portre fotoğraflar ile 1080p30 videolar çekebilen 16 MP bir kamera mevcut.
Telefon 8mm, 175 gram ağırlıkta. Rakiplerine göre daha portatif bir cihaz denebilir.
Android 11 ve ColorOS kullanılıyor. ColorOS de tıpkı Realme UI ve One UI gibi sorunsuz ve kullanımı kolay UI'lardan.
Bu bütçede görmeye alışkın olmadığımız ekran içinde parmak izi okuyucuya sahip.
3.5mm ses çıkışına ise yer verilmiş.

3000-3500 TL

Bu bütçede önerebileceğimiz 4 telefon mevcut.

Samsung Galaxy M31s

Alıntıyı görüntüle

6.5'' FHD+ Super Amoled bir ekran mevcut. 60Hz bu arada.
25W güçle şarj olan 6000 mAh batarya mevcut. Gerçekten harika.
Exynos 7 9611 işlemci mevcut, daha iyisi olabilirmiş.
6 GB RAM ve 128 GB ROM ile geliyor. Ek olarak UFS 2.1 depolama biçimine sahip. Çok güzel. :D
IMX682 sensöre sahip 4K30 videolar çekebilen 64MP bir ana kameraya sahibiz.
Ön tarafta ise portre moduna sahip, 4K30 videolar çekebileceğimiz 32 MP bir kamera mevcut.
Ben şahsen kamera konusunda beğendim telefonu.
Yan tarafta parmak izi okuyucuya sahip. 3.5mm ses çıkışı bulunuyor.
Android 11 ile One UI eşlik ediyor bize.

Samsung Galaxy A32

Alıntıyı görüntüle

6.4'', SUPER AMOLED, 90Hz bir ekran. İnanılmaz derecede güzel bu bütçede.
Ek olarak Corning GG 5 ile korunuyor.
15W gücünde şarj olan 5000 mAh bir batarya mevcut.
Helio G80 işlemci eşlik ediyor bize. 6 GB RAM, 128 GB ROM mevcut.
1080p30 videolar çekebilen 64MP bir ana kamera mevcut. 4K olmaması canınızı sıkmasın, telefon ekranı 1080p zaten.
Ön kısımda ise 1080p30 videolar çekebilen 20 MP bir kamera mevcut.
Anroid 11 ve One UI'a, 3.5mm ses çıkışına ve ekran içi parmak izi okuyucuya sahip.

M31s ile kıyaslarsak M31s'in kamerada A32'nin ise işlemcide önde olduğunu görebiliriz.

Oppo Reno 4 Lite (Kendi Telefonum)

Alıntıyı görüntüle

Öncelikle belirtmeliyim ki bu telefonun en büyük olayı inanılmaz derecede hafif ve ince olması.
6.43'' FHD+ Super Amoled bir ekrana sahibiz.
18W gücünde şarj olan 4000 mAh bir batarya mevcut.
4000 mAh az mı evet az fakat telefonun hafifliğini ve inceliğini düşünürsek bence yeterli.
Kamera kısmında 4K30 videolar çekebilen GM1 sensöre sahip 48 MP'lik bir AI kamera bulunuyor.
AI'ı bastırmamın sebebi ise ColorOS'in AI özelliklerinin fazlasıca iyi olması.
HI-846 sensöre sahip Ekstra Geniş açı, GC02M1B sensöre sahip makro ve portre kameraları bulunuyor.
Ön tarafta ise IMX471 sensöre sahip 1080p30 videolar çekebilen Portre moduna sahip 16MP bir kamera ile GC02M1B sensörüne sahip bir yardımcı portre kamerası bulunuyor.
İşlemci tarafında Helio P95, 8 GB ram, 128 GB ROM mevcut. Bu fiyatta güzel.
Telefon 7.48mm ve 164 gram ağırlığında. Android 11 ve ColorOS karşılıyor bizi.
Ekran içi parmak izi okuyucu ve 3.5mm ses çıkışına sahip.

Oppo Reno 5 Lite

Alıntıyı görüntüle

Reno 4 Lite'a çok benzer bir cihaz diye sadece farklarını söyleyeceğim.
18W yerine 30W güçle şarj olan, 4000 mAh yerine 4310 mAh kapasiteye sahip bir batarya.
Kamera kısmında 4 Lite'da bulunan sensörler bulunmuyor, ön kamera 16MP yerine 32MP.
Reno 4 Lite'dan 0.3mm daha kalın, 8 gram daha ağır.
Daha yeni bir cihaz.

Aralarında 200 lira fark var, bütçeniz hangisine yetiyorsa onu alınız. :)

3500-4000 TL

Bu bütçede yalnızca 1 telefon mevcut.

Realme 8 Pro

Alıntıyı görüntüle

6.4'' Super Amoled FHD+ 60Hz ekrana sahip. Keşke 90Hz olsaymış.
4500mAh batarya tam olarak 50W güçte şarj oluyor. Kutudan da 65W adaptör çıkıyor. İnanılmaz.
Snapdragon 720G işlemci mevcut. 6 GB Ram ile 128 GB Rom mevcut.
HM2 sensöre sahip 1080p60 ve 4K30 videolar çekebilen 108 MP bir ana kameramız bulunuyor. 3x optik zoom'a sahip.
2 adet yardımcı kamera bulunuyor. Yardımcı kameralar bize Makro ve Ekstra Geniş Açı konularında yardımcı oluyor.
4. kameramız ise Monochrome sensöre sahip bir kamera. Siyah-Beyaz fotoğraflar için.
Ön kısımda IMX 471 sensöre sahip 1080p30 videolar çekebilen 16MP bir kameramız mevcut.
Keşke ön taraf da arka kadar güzel olsaydı. Ek olarak 103 DxOMark v4 puanına sahip kameralar.
Telefon 8mm ve 176 gram, portatif bir cihaz. Ekran içi parmak izi okuyucusu var. Android 11 ve Realme UI'a sahip. 3.5mm ses çıkışı mevcut.

4000-5000 TL

Bu bütçede birbirinden güzel 3 telefon var önerebileceğimiz.

Samsung Galaxy A52s 5G

6.5'' FHD+ Super Amoled 120 Hz bir ekrana sahip. Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Gerçekten harika.
25W gücünde şarj olan 4500 mAh bataryaya sahip.
Snapdragon 778G işlemcisi kullanılmış, muadillerine ve A52 modeline göre üst düzey bir işlemci.
8 GB RAM, 128 GB ROM ile geliyor.
Kamera kısmında OIS destekli 4K30 videolar çekebilen 64MP ana kameramız bulunuyor. Öteki kameralar ise extra geniş açı, makro ve bokeh için.
Ön tarafta ise 4K30 videolar çekebilen 32MP bir kamera mevcut.
Android 11 ve OneUI karşılıyor bizi.
Hem stereo hoparlör hem de 3.5mm ses çıkışı var. 5G mevcut, wi-fi 6 ile geliyor.
IP67 sertifikası ve ekran içi parmak izi okuyucusu mevcut.
İnanılmaz bir telefon olmuş.

Samsung Galaxy A52

Alıntıyı görüntüle

6.5'' FHD+ Super Amoled 90Hz bir ekran mevcut. CGG5 ile korunuyor.
25W güçte şarj olabilen 4500 mAh bir bataryaya sahip. Keşke 5000 olsaydı.
720G işlemci var. Daha iyisi olabilirdi. 8 GB Ram ile 128 GB Rom mevcut.
OIS destekli, 4K30 videolar çekebilen 64MP bir ana kameramız; ekstra geniş açı, makro ve bokeh için ise 3 tane yardımcı kameramız bulunuyor.
Ön tarafta ise 4K30 videolar çekebilen 32MP bir kamera mevcut. Telefonumuzun DxOMark puanı ise 102.
Android 11, One UI mevcut. Hem stereo hem de 3.5mm ses çıkışına sahip olması efsane olmuş.
Ekran izi parmak okuyucusu ile beraber IP67 sertifikasına sahip.
Kutusundan 15W adaptör çıkıyor, alınacaksa ek olarak 25W adaptör almanız önerilir.
Önerilen satın alma linkleri:

Oppo Reno 4 Pro

Alıntıyı görüntüle

6.5'' FHD+ Amoled 90Hz bir ekrana sahip. HDR10, 1100 NİT, GG5.
36 dakikada %100 dolabilen, 65W gücüne şarj olan, 4000 mAh bir bataryaya sahip.
720G işlemciye sahip. Fiyatına göre kötü. 8 GB RAM 256 GB ROM mevcut.
IMX586 sensöre sahip, 4K30-1080p60 videolar çekebilen 48MP bir ana kamera mevcut.
HI-846 sensöre sahip ekstra geniş açı kamerası mevcut. Öteki kameralarda ise GC02M1B ve OV02B10 sensörleri mevcut.
Ön tarafta 1080p30 videolar çekebilen 32MP bir kamer mevcut. Telefonun DxOMark puanı ise 108.
7.7mm ve 161 gram. İnanılmaz derecede güzel bir tasarım.
Android 11 ve ColorOS kullanıyor, 3.5mm ses çıkışı mevcut, ekran içi parmak izi okuyucu bulunuyor.

Daha üst bütçelerde fiyatına göre önerdiğim telefonlar

Samsung Galaxy S20 FE (SM780G) 128 GB - 5.500 TL

Apple iPhone XR - 6.200 TL

Oneplus 8 - 7.000 TL

Realme GT - 7.750 TL

Apple iPhone 11 - 8.000 TL

Oneplus 8 Pro - 8.800 TL

Apple iPhone 12 - 10.200 TL

Apple iPhone 13 - 12.000 TL

Oneplus 9 Pro - 14.500 TL

Apple iPhone 13 Pro - 16.000 TL

Eveeet. Listemiz bu kadardı. Umarım insanlar faydalanır yaptığımız önerilerden.
Bana yardımcı olduğu için @Evil Belief abime müteşekkirim. :)
Daha iyi bir gün geçirmeniz dileğiyle, hoşça kalın.

DJ. Mic Check sundu.

Biliyomusun ben hemen hemen aynı fiyata realme c15 i aldıktan 1-2 hafta sonra c25 çıktı dedim aman ne kdar fark olabilir diye iade etmiyecem dedim şimdi etmek isterdim ama... (Yanlis anlama buda muq teledonda daha iyi olma şansi varniş)

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Biliyomusun ben hemen hemen aynı fiyata realme c15 i aldıktan 1-2 hafta sonra c25 çıktı dedim aman ne kdar fark olabilir diye iade etmiyecem dedim şimdi etmek isterdim ama... (Yanlis anlama buda muq teledonda daha iyi olma şansi varniş)
Evet. 👍

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Arkadaşlar ciddi soruyorum; S20 Ultra veya Note 21 Ultra, bu iki cihazdan birini satın alıcam bu ay sonuna kadar. Ne önerirsiniz? Neler önerirsiniz? Telefonlardan pek anlamam. O yüzden siz dostlarımın önerilerine güveniyorum.

Bütçem 10-11K arası ama taş çatlasın 11K. 8-9'a da olsa tadından yenmez, çok memnun kalırım.

Lütfen Lite ve Mini modeller önermeyin ve çift hatlı olmak zorunda.

Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleme:

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar ciddi soruyorum; S20 Ultra veya Note 21 Ultra, bu iki cihazdan birini satın alıcam bu ay sonuna kadar. Ne önerirsiniz? Neler önerirsiniz? Telefonlardan pek anlamam. O yüzden siz dostlarımın önerilerine güveniyorum.

Bütçem 10-11K arası ama taş çatlasın 11K. 8-9'a da olsa tadından yenmez, çok memnun kalırım.

Lütfen Lite ve Mini modeller önermeyin.

Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
İlla Samsung mu?

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
İlla Samsung mu?
Hayır fakat yazılımcıyım ve bazen telefon OS'unda bazı değişiklikler yapmayı seviyorum. Bu yüzden Android istiyorum fakat Samsung takıntım yok. Bildiğim ve gözüme cidden hoş gelen iki model kendileri.

Bu arada eklemeyi unutmuşum. Çift hatlı bir telefon olmak zorunda. Hem kişisel hem şirket hattını kullanabileceğim.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom