Dolar 14,36TL oldu. Düşünceleriniz?

Daha bu sabah Abdullah Çiftçi Çin modelini anlatmıştı Çin niye böyle yaptı, nasıl uygulayacaklar. Çin in nüfusu göz önüne alındığında ekonomik dengesizlik iç savaşa neden olacağı öngörüldüğüden dengeyi sağlamak adına dış büyüme değil iç büyümenin desteklenmesini sağlayacaklar bu sayede halk krizden daha az etkilenecek. Bizim modeli anlatan biri var mı ?

Hayır, artmıyor. Örneklere bak attığım.
1639388779835.png

O attığın örneklerle doların artmadığını ispat edemezsin çünkü o kurda anlaşılmış o yüzden sabit. Ben sana DXY grafiğini atıyorum bak bakayım artmıyor mu?

Evet arkadaşlar dolar 14,36 oldu garip bir şekilde. Dolar neden böyle artıyor? Nasıl düşer? Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim burda yok tayyip kötü yok chp kötü demeyelim benim sorum ekonomi nasıl düzelir ne tip reformlar uygulanmalı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ha birde 2002-2013 dönemi. Ekonomi mükemmel derecede parlamıştı. O döneme nasıl döneriz?
Öncelikle eğitim sistemi sıfırdan düzenlenmeli tamamen değişmeli ozaman bi 30 yıl sonra doları düşürebiliriz.

90 lılların sonlarına ve 2000 li yılların başlarına bakarsanız aslında aynı şey olduğunu anlayabilirsiniz. Çözüm 2001de neyse şu anda da odur. Liyakat, Adalet ve Güven. Vatandaşların düşünceleri değişmediği sürece yarın X partisi de gelse aynısı olabilir yani. Nasıl 20 yıl önce olanları çözenler şimdi aynı şeye sebepler.

Evet arkadaşlar dolar 14,36 oldu garip bir şekilde. Dolar neden böyle artıyor? Nasıl düşer? Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim burda yok tayyip kötü yok chp kötü demeyelim benim sorum ekonomi nasıl düzelir ne tip reformlar uygulanmalı?

Ha birde 2002-2013 dönemi. Ekonomi mükemmel derecede parlamıştı. O döneme nasıl döneriz?
hiç bir şey düşünmüyorum düşünsem de değişmiyor

Dıger ülkelerde bir malın daha iyisi var diye almak yerine alternatifini veya daha iyisini üretir isek hem kendimiz kullanırız hemde diğer ülkelere satma fırsatımız olabilir
TURKBYTE 3100Ti Gaming veya TURKUS 3100Ti Gaming overclock (!) :D

tek düşüncem dün akşam dolar 13 tl iken aliexpresten ürün almış olmam bide belki düşer diye beklicektim kfgnmksdlfgslş

onun dışında sorun yok babam euroyla maaş alıyor (artsın artsın) sdfkngsdfjklgn

Alıntıyı görüntüle

O attığın örneklerle doların artmadığını ispat edemezsin çünkü o kurda anlaşılmış o yüzden sabit. Ben sana DXY grafiğini atıyorum bak bakayım artmıyor mu?
Tüm para birimleri ile anlaşmaları var sanırım? Türk lirası harici artış göremiyorum pek? Aksine düşüşler var.

Ona bakılırsa 0 dolarda 0 TL yani eşit 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Tüm para birimleri ile anlaşmaları var sanırım? Türk lirası harici artış göremiyorum pek? Aksine düşüşler var.
Sana DXY tablosunu atıyorum hala ne diyorsun? Dolar artıyor direnç bölgesini geçerse daha da artacak ytd. Sanırım ekonomi bilgin sıfır(0).

Sana DXY tablosunu atıyorum hala ne diyorsun? Dolar artıyor direnç bölgesini geçerse daha da artacak ytd. Sanırım ekonomi bilgin sıfır(0).
Ben de paraların değişimine bakıyorum diyorum? Her para mı kur sabitliğinde anlaştı??

İndirim de çok değil 4-5 ay içerisinde 2599 monitör aldıydım şimdi fiyatı olmuş 6.399 TL cidden vay halimize.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,882
Üyeler
183,179
Son üye
ensr
Geri